У Дрогобицькому районі вшанували жертв Чорнобильської АЕС

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
26.04.2022


Сьогодні Україна відзначає пам'ятну дату – 36-ту річницю страшної техногенної катастрофи. 36 років тому, 26 квітня 1986 року, стався вибух на Чорнобильській АЕС, внаслідок чого трагедія набула світового масштабу. Тисячі українських рятувальників не дозволили радіації поглинути світ, а відтак врятували життя багатьом.
У Дрогобицькому районі досі мешкає 507 осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Держава по можливості продовжує турбуватись про цих осіб. Їм передбачені щомісячна грошова допомога, компенсації та оплата санаторно-курортного лікування.

 Голова Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк вшанував пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС біля пам`ятного знаку ліквідаторам наслідків аварії у Дрогобичі, аби віддати шану за їх подвиг. Начальник РВА поклав квіти та лампадки до підніжжя пам'ятного знаку.
 «Щиро дякуємо усім ліквідаторам за їх безсмертний подвиг, на який вони йшли, не думаючи про нагороди та відзнаки», – додав Степан Кулиняк.
Рівно через 36 років Чорнобиль  пережив  другу катастрофу – окупацію російськими загарбниками. Радіаційна безпека світу знову під загрозою. Російська армія окуповує українські АЕС. Ворожі ракети летять поряд з ними. У лютому-березні 2022 року окупанти перебували на території ЧАЕС п'ять тижнів.
Світла пам'ять всім, хто загинув в результаті великої трагедії на АЕС та тим, хто продовжує бій за нашу незалежність проти російської агресії в Україні.
 
Джерело – Дрогобицька РВА 


 

Переглядів: 476

Ваш коментар буде першим
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5827 днів)