У Дрогобичі, Стебнику і Бориславі відремонтують гуртожитки для переселенців

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
24.05.2022



17 гуртожитків закладів професійно-технічної і фахової передвищої освіти, в які зможуть поселити внутрішньо переміщених осіб, планують відремонтувати у Львівській області. Про це повідомила Дрогобицька районна військова адміністрація.

 Як розповів начальник відділу профтехосвіти Львівської ОВА Іван Пикус, нові ліжкомісця у відремонтованих гуртожитках дозволять розвантажити навчальні заклади Львівщини, де зараз тимчасово мешкають переселенці, і вже з 1 вересня діти зможуть навчатися у звичному режимі – за партами.
Кошти на ремонт гуртожитків виділять із резервного фонду в межах Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів. Загальна вартість робіт – 47 млн грн. Гроші спрямують на поточний ремонт гуртожитків, закупівлю обладнання, меблів, заміну вікон, дверей.
Наразі тривають технічні доопрацювання та підготовчі роботи.
Замовниками і виконавцями робіт є самі заклади, які наразі готують проєктно-кошторисну документацію. Ремонт у гуртожитках планують розпочати на початку літа. –
У планах, серед інших міст, передбачено відремонтувати студентські гуртожитки у Дрогобичі, Стебнику та Бориславі. За словами Івана Пикуса, ремонтуватимуть площі гуртожитків, які до того були  не задіяні, але потребували ремонту.
Тимчасово переміщені особи у гуртожитках не мешкатимуть постійно. По завершенні воєнного стану упродовж певного часу переселенці повинні будуть звільнити приміщення, бо вони перебувають у комунальній власності і є навчальними об’єктами. Надалі у відремонтованих кімнатах зможуть проживати студенти.
 

Переглядів: 604

Ваш коментар буде першим
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5833 дні)