У Дрогобичі «батюшки» обікрали церкву

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
27.05.2022

 

Сьогодні, 27 травня, у дрогобицькій церкві Іова Почаївського, що на Трускавецькій 56, відбулась перша спільна молитва за Україну – українською мовою, під проводом священнослужителів Православної Церкви України та прихожан з Дрогобича та сусідніх населених пунктів, які приїхали підтримати громаду в процесі переходу до української церкви.  Цьому передувало засідання комісії, яка розглянула заяви представників громади, які засуджують існування на території Дрогобицької територіальної громади церковної установи, яка фактично підпорядковується МП та РПЦ та заяви парафіян собору Іова Почаївського, які висловили бажання перейти в підпорядкування Православної Церкви України. Дрогобицько-Самбірська єпархія Православної Церкви України заяву розглянула та ухвалила рішення про прийняття громади храму святого Іова Почаївського у єпархію Православної Церкви України. Відтак на одну українську церкву в Дрогобичі стало більше. Після прийнятих рішень будівля храму та її територія були опечатані і перебували під охороною. Про це інформує портал Дрогобицької міської ради.
Сьогодні, 27 травня, коли всі прийшли до храму, аби провести тут першу спільну молитву за Україну, стало зрозуміло, що «батюшки» готувались до такого сценарію. В храмі Іова Почаївського залишились «голі» стіни. В церкві немає предметів іконостасу, вивезена абсолютна більшість ікон та церковних атрибутів. Більше того, як стверджують прихожани храму, які раніше відвідували цю церкву, з території зникли дзвони, а з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести. Все це відбулось ще до моменту прийняття комісією рішення та опечатування храму.
Сьогодні в церкві зібрались священики Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної Церкви України, мешканці Дрогобицької громади та сусідніх міст, які приїхали на першу спільну молитву. Після молитви відбулась процедура інвентарного опису майна, яке знаходиться в церкві. Комісія у складі представників Православної Церкви України, управління правового забезпечення Дрогобицької міської ради та прихожан храму оглянули приміщення та склали перелік наявного майна, зафіксували його документально.
«Керівництво громади повністю підтримало рішення громади про перехід з московського патріархату до Православної Церкви України. Сьогодні тут відбулось перше богослужіння. Однак зайшовши всередину, ми були шоковані, бо церква пуста. Видно, що «батюшка» готувався до відходу, – вони забрали усе, що було придбане за кошти громади. Але ми тішимось з того, що на одну українську церкву стало більше», – наголосив заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.
По завершенні богослужіння, священики поблагословили громаду на єдність та перемогу українського народу над ворожим російським окупантом.
«Ми запрошуємо усіх прихожан приходити в церкву, молитись за Україну, молитись українською мовою. В неділю, о 10:00 матимемо тут першу українську службу Божу», – запросив єпархіальний декан Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної Церкви України отець Леонід Городиський.

Переглядів: 1214

Коментарі (8)
 
Як це по російський.
Рейтинг: 4+ 0-
 
Світлана, 16:29 27 травня 2022 р.
 
Не "батюшки", а попушки. Якось так.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Левко, 17:31 27 травня 2022 р.
 
Колись ці батюшки добряче квартир в одиноких пенсіонерів видурили на їхню церкву. Старі люди записували свої квартири буцім-то на церкву а натомість попадья мала доглядати тих немічних. Уявіть собі як їх доглядали опісля того як переписали житло на цю церкву. То жахи темні були . Попадья і маклєрша Світлана працювали як" бджілки " у ті часи. А тепер бумеранг прилетів до них самих.
Рейтинг: 8+ 0-
 
Дрогобичанка, 20:08 27 травня 2022 р.
 
а що то за люди стоять в тій видно церкві МП яку заборонили в ДРОГОБИЧІ? Напевно ті що іі ту церкву підтримують. не секрет таких в ДРОГОБИЧІ ще є! Дрогобичанка вірно все написала про квартири, чисті аферисти ті МП і видео прийшов час правоохоронним органам провести розслідування такого діяння. Гундяєв так званий русскій патріарх КИРИЛО\ вор в законі\ благословив путіна на війну проти незалежноі УКРАІНИ! То який з нього піп=патріарх? То ЧОРТ! Молодці що заборонили ворожу УКРАІНІ церкву МП. Так тримати!
Рейтинг: 5+ -1-
 
снайпер + за УКРАІНУ, 20:30 27 травня 2022 р.
 
покопався в інтернеті і що. знайшов фото кримінального авторитета ИВАНЬКОВА\клікуха ЯПОНЧИК\ рожа з тим КИРИЛОМ 100 % подібна. Ось тобі і МП. Оде і те ж.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Вчора, 16:34 29 травня 2022 р.
 
Сталося те, що і передбачалося ще з 2018 року.
Рейтинг: 0+ 0-
 
Наталія, 05:15 02 червня 2022 р.
 
Маклєрша Світлана хтось її знає в Дрогобичі. Хто вона така.
Рейтинг: 0+ 0-
 
Вірв, 06:43 02 червня 2022 р.
 
Ще три місяці тому на сайті *висів* такий собі псевдо *лектор* , затятий прихильник *русского міра* в церкві зокрема. Але " что- то пошло нє так". Мабуть пішов за кораблем *москва* у місце дислокації ^йух^. :) " Что же такоє случілось? " :)  
Слава Україні та її збройним силам!
Рейтинг: 1+ 0-
 
Наталія, 18:26 02 червня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5832 дні)