«Там город преславний Дрогобич лежить…» – фільм-екскурсія місцями юності Івана Франка

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
04.06.2022

 

Фільм знятий Державним історико-культурним заповідником «Нагуєвичі» про Дрогобич – місто юності великого українця – Каменяра. Глядач може познайомитися зі всіма локаціями, де проживав учень, а потім гімназист Іван Франко та побачити навчальні заклади, у яких він навчався, а також «пройтися» вуличками старого Дрогобича та «завітати» у закуточки типового галицького міста кінця ХІХ сторіччя. Автор сценарію – музейний доглядач ДІКЗ «Нагуєвичі», аспірант історичного факультету ДДПУ ім. І. Франка, магістр історії Назарій Юрчишин, оператор і монтаж – музейний доглядач ДІКЗ «Нагуєвичі», керівник Дрогобицького Інтернет-телебачення Сергій Матійко, автор ідеї – директор ДІКЗ «Нагуєвичі», кандидат історичних наук Богдан Лазорак. Музику до фільму написав дрогобицький композитор Василь Сторонський, коментар – Любов Матійко.
Фільм демонструвався на благодійній академії «Все буде Франкова Україна!» у музеї-садибі «Нагуєвичі».

Переглядів: 1133

Коментарі (8)
 
Можу провести екскурсію на Кульпарківській.
Рейтинг: 3+ 0-
 
heer Flunt, 23:32 04 червня 2022 р.
 
А що з галицькою сілью у місті? Польська сіль - сміття на фоні нашої солі , чи не так господарники ви наші хвалені?
Рейтинг: 5+ -2-
 
До теми, 11:11 05 червня 2022 р.
 
На днях був в магазині СІЛЬПО по вул Вол Великого купив дві пачки солі "дрогобицькоі" по 20 гр пачка, 1 пачку цукру 1 кг - 27 гриваків. Гречки не було. Оцеи ще має почату пляжку не брав. соду питну маю. Хліб купую. Народ брав ту сіль по 5-6 пачок обмежень не було. ? на що так багато? Напевно запас. а так проблем немає. Думаю що нашому меру пану КУЧМІ треба виіхати на сільзавод і взнати чка там проблем з тою сіллю. наша сіль сама краща! Всім здоров я. ЧАО!
Рейтинг: 2+ -1-
 
юрІй петранІвський, 20:18 05 червня 2022 р.
 
До чого тут приплів сіль? Ти ще б про сосну згадав. :grin
Рейтинг: 2+ -2-
 
До до теми, 20:37 05 червня 2022 р.
 
За сіль підмічено вірно дописувачем. А щодо сосни то лісова мафія сосни майже вирубала Карпати вже лисі . Отож.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Дрогобичанка, 08:56 06 червня 2022 р.
 
На мене інколи нападає цуд- і не даю си ради з думками про те, куди си поділи отих 450 тисяч "лівих" вібраторів, які чотири місяці тому "експропріювали" на митниці. Може, пішли на перепрофілювання "лівих" переселених "підприємців", котрі їх будуть "втулювати" щоденно новим "лохам", котрих, як і місцеві лохотронщики, "запрошують на роботу" з багатеннообіцяючим нічим. Перепрошую, але то вже дістало: якщо мало не третина промисловості "занепала", а Европа нікого за просто так не хоче утримувати- то що далі робити українцям: продовжувати читати понаклеювані на стовпах "запрошення на роботу", чи писати право на оренду метра державного кордону- кожному? ! А то стогнуть же ж: пани з черевами й багажниками долярів попролазили у всілякі, наспіх створювані, "оборони", хлопів зі сіл вигрібають голіруч боронити рови від танків ворога (попри те, що, згідно зі сотнями відосиків, ворога женуть й женуть пріч), але "діти, ви можете у вихідні (від канікул-? ! ) відбудовувати УРкаїну, поки у нас (у них) є чи м багато чого обіцяти- й нічого з того Простому Народові. Таке враження, що, поки вся Украна сподівається дійти до Европи, наші, найближчі до неї, терени, вже давно там, але, пардон, в жожо. тієї Европи. Зате, по телевізору, всюди- наче коромисла ріпаків стають новітніми знаменами сучасности. Аж зі самої Америки "чотиридітні міхуранські", вчасно й успішно повстеклі "любити Україну з по за окіянів", таки оповідають, як то - любити (із-за окіянів), а то й - майже місцеві: півтори години розповідати, які вони страшенні волонтери- й показувати тьму всілякого начиння, яке, замість негайно бути відправленим в армію, телепузикають по телевізорах, яко- рекляму варіятів всіх часів і народів.
Рейтинг: 0+ 0-
 
Я не брешу!, 20:02 06 червня 2022 р.
 
Що за набір слів і якою мовою ти це написав? Покидьку у нас йде ВІЙНА- худобо ти безрога! Убив-би і голову відрізав би паскуді!
Рейтинг: 0+ 0-
 
роман, 07:47 07 червня 2022 р.
 
Можеш розпочати з себе, вперед, жлобе! Війна- у твоїй дурній голові, а спочатку хоч би прочитай про розкрадання всього і вся отими всіма вашими покидьками.
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 10:39 10 червня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5834 дні)