Радянський солдат «покинув» село Уріж

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
13.06.2022

 

В с. Уріж Дрогобицького району розпрощалися з пам'ятником радянському солдатові, який, серед інших, уособлював посібників КГБ-НКВС. Про це 9 червня повідомила Бориславська міська рада.  Фігура радянського солдата та вертикальна стела з викарбуваними іменами загиблих у Другій світовій війні, яких підбирали, як стверджують місцеві, без жодної перевірки. Такий меморіал, що виконував функцію комуністичної пропаганди, стояв у центральній частині села Уріж. 8 червня, вслід за демонтажем меморіалу у Бориславі, таку ж процедуру провели й в Урожі.
Кам’яно-бетонні будівельні матеріали, що залишилися після демонтажу, використають для потреб села, а на території проведуть благоустрій. На черзі ще кам’яна стела у с. Ясениця-Сільна.
Одразу зазначимо, що поховань там немає. А прізвища потребують ретельної перевірки. Деякі прізвища належали так званим «стрибкам», які допомагали НКВД гасити опір повстанців, і були вбиті після 1945 року. Тож після детального вивчення та аналізу архівних матеріалів щодо прізвищ, вказаних на таблицях, буде виготовлено меморіальні таблиці та розміщено їх у визначеному місці.





 

Переглядів: 1686

Коментарі (10)
 
Інакше і не може бути! молодцІ! все!
Рейтинг: 5+ -1-
 
снайпер + затетий украінець, 21:19 13 червня 2022 р.
 
За кого загинув мій Дідо, Дебіли!
Рейтинг: 1+ -4-
 
Ігор, 15:19 14 червня 2022 р.
 
Вас дурня в голові- йдіть і ще декомунізуйте могили на цвинтарях, обкурені ідіоти, котрі загребли під себе все "від Києва- до Лубен". Пишуть он, на страшенно "діловому сайті мафіозників: "Близько 300 тисяч українців не можуть отримати пенсії через війну та окупантів". Не брешіть, жирноморді тупаки на печерних пагорбах! Де вистріляні, вітчизняні таки, мурлодери, котрі тридцять років грабували країну, а народ мали за нішо? Де вся державно-промислова (і стратегічна, зокрема) інфраструктура- в кишенях та закордонних банках купки ідіотів, котрі бавилися б у войнушки чи не цілоденно й без кінця? Де всі оті виродки, котрих бандити з силових вищих структур поробили мільярдерами на людських бідах? ! Що: настільки живучі всі п"ять "папєрєдніків", вкупі зі всіма своїми родинними шоблами, що на них управи нема? Коли "керували"- то не думали, що варто було б завчасу побдати про кулю в лоь? Чи мід парканами їхнього скотства застрягла? Війна- переможе саму себе- всюди, й ті всі сволочі, котрі її затіяли, здохнуть, бо такі не вмирають, але- де те все, що мало є повинно приносити благо Народові? ! На шибениці для череватих мурл на джипах з собачками лісу не вистачає, шибениці нема з чого зробити? "Боріться" з камінними ідолами, вони вам на ваші дурні голови й впадуть!
Рейтинг: 3+ -3-
 
!, 16:07 14 червня 2022 р.
 
Троль нещасний, тебе на Кульпарківській шукають, а ти аж сюди втік? :grin :grin :grin
Рейтинг: 5+ 0-
 
до !, 16:32 14 червня 2022 р.
 
За що загинули, ті мільйони українців визволяючи від німецьких фашистів нашу землю, як у їхніх нащадків совість пішла за русским кораблем .  
Зараз інша війна . проти Росії, а не СРСР
Рейтинг: 6+ -2-
 
Іван, 00:23 15 червня 2022 р.
 
СРСР=росія+загарбані росією країни. У тебе вилетіла клепка, вчи історію.
Рейтинг: 1+ -2-
 
до Івана, 13:17 17 червня 2022 р.
 
Іди вчи сам  
Україна була в складі Союзу 70 років  
І щоб знав 70 відсотків України входило в склад Російської Імперії до 1917 р  
І завдяки радянській владі зявилася та Україна в майже таких кордонах які є зараз  
Ідіот бендеровський
Рейтинг: 2+ -2-
 
Іван, 23:08 17 червня 2022 р.
 
Який ім'я навіть не має  
Я зараз в складі зсу  
а мІй прадІд полковник нквс 
І що далі  
але я ніколи не відречусь від своїх дідів  
найвідміну від тебе .
Рейтинг: 2+ -2-
 
Іван, 23:11 17 червня 2022 р.
 
До Івана.  
Нравиться - не нравиться, імперія розвалиться! :)  
Зомбоване ти дитя , Іване! Ванькою ти став, ванькою і залишишся з боліт московських. А Україна була, є і буде!
Рейтинг: 1+ 0-
 
Наталія, 03:51 23 червня 2022 р.
 
Для ваньки з боліт.  
На Рівненщині в рамках декомунізації місцева влада вирішила перепоховати "асвабадітєля " з центру на цвинтар. І що? А от що. Рили, рили , котлован цілий вирили - а там нема жодних людських  
останків ! Туфтою виявилася ця так звана могила. Мабуть, на дрогобицькому *вогні* те ж саме.  
" Чим горщик накипів, тим і його черепки смердітимуть. "
Рейтинг: 0+ 0-
 
Наталія, 04:08 23 червня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5829 днів)