Церкві Московського патріархату на Дрогобиччині – не бути!

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
21.06.2022

 

У понеділок, 20 червня, Владика Яків (Макарчук), керуючий Дрогобицькою-Самбірською єпархією Православної церкви України, відзначав свій ювілей. З цієї нагоди начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк спільно з головами, заступниками голів територіальних громад, головою районної ради Андрієм Шевкеничем та військовим комісаром привітали Преосвященного Владику з 70-річчям. Про це повідомила Дрогобицька районна військова адміністрація.  «Нехай Господь кріпить та благословляє Вас, Владико, дарує здоров’я, сили та Свої безмірні ласки!» – зазначив Степан Кулиняк. Принагідно керівництво району та керуючий Дрогобицькою-Самбірською єпархією Православної церкви України обговорили питання функціонування церков Московського патріархату на території Дрогобицького району. 
До початку війни у районі налічувалося 8 парафій Московського патріархату. Потім через повномасштабну російську агресію парафія у Дрогобичі заявила про перехід до Православної Церкви України. Однак решту продовжують функціонувати і їх прихожани не мають наміру полишати приналежність до Московського патріархату, де моляться за збройні сили росії та підтримують російську навалу.
Територіальні громади вивчили юридичне підґрунтя їх функціонування. Однак тут не все так просто з юридичної точки зору: на кожній парафії наявні дійсні дозволи на земельну ділянку та самі будівлі. Тож використати практику Дрогобича, де церква не мала права власності на земельну ділянку чи будівлю, не вийде.
«Однак, ми всі одноголосно переконані: Церкві московського патріархату – не бути! Ми спільно напрацюємо шляхи, як це реалізувати. Але основне те, що церкви не існує без прихожан. Якщо люди самі усвідомлять, чим займається та що провідує Церква Московського патріархату і захочуть з неї вийти, то проблема зникне сама собою. Вибір завжди за людиною!» – зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.
Нагадаємо, нещодавно священики УПЦ МП, яких відсторонили від проведення богослужінь у Дрогобичі, а церкву на вимогу парафіян перевели в ПЦУ, винесли з церкви все цінне майно. Звідти забрали образи з іконостасу, церковні атрибути і навіть демонтували хрест та дзвони.



 

Переглядів: 1616

Коментарі (13)
 
А куди тепер ходитиме відомий дрогобицький поціновувач руського міру Іванов?
Рейтинг: 5+ 0-
 
Гнат, 14:36 21 червня 2022 р.
 
Спочатку Іванов нехай свій комуністичний партквиток викине і вивчить напам'ять "Заповіт" Тараса Шевченка. :)
Рейтинг: 5+ 0-
 
до Гната, 14:40 21 червня 2022 р.
 
Той Іванов уже замахався від лютого короваї пекти, все чекає, коли орки прийдуть.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Аня, 14:51 21 червня 2022 р.
 
Цікаво, чому обранець найпатріотичнішої дрогобицької громади Орест Саламаха не голосував за заборону російської музики в Україні? Продовжує "балдіти" під Кіркорова й Тіматі?
Рейтинг: 5+ 0-
 
Антон, 15:56 21 червня 2022 р.
 
Обранець бабло стриже як і всі решта разом взяті там. Є вже новий зашквар від ексміністра фінансів МІЛОВАНОВА . Цей "благодійник" поїхав у Нью-Йорк просити бабла на свій фонд (який мабуть порожній без бабла ) з подальшими благими намірами витрачати на розбудову лікарень , тощо. Схемка нехила у того вундеркінда думаю, оскільки соцмережі вибухнули шквалом критики на задум цієї особи. Ох ви "благодійники та меценати " наші сміх та гріх мяко кажучи.
Рейтинг: 4+ 0-
 
До Антона, 18:31 21 червня 2022 р.
 
А де в нас залишилися церкви під мп?
Рейтинг: 0+ 0-
 
Erik, 19:58 21 червня 2022 р.
 
А на фронт нехочуть ці діячі? Деякі з тих що на фото все життя біля державної годівниці сидять. Вічний чиновник з купленими нагородами універсальний і для рвйону і для міста в минулих каденціях. Вміє жити хлопака для своїх потреб.
Рейтинг: 9+ 0-
 
Читач, 07:40 22 червня 2022 р.
 
Ігора Чаву-колишнього начальника управління культури Дрогобича, доктора історичних наук, голосили у розшук!
Рейтинг: 12+ 0-
 
Леся, 12:22 22 червня 2022 р.
 
Може він добровольцем на фронт поїхав? :grin
Рейтинг: 4+ 0-
 
До Лесі, 15:05 22 червня 2022 р.
 
Звершилося! Білобрисого Ігора Чаву Кучма звільнив з посади начальника культури ! Кажуть мамінькій синок і вічно хворий Чава не зміг кірувати! Тепер буде робити манікюри з жінкою дома! Хто очолить культури не ясно, поки кірує в. о. Леся Татарська яка продавала в барах Дрогобича на початку 2000-х
Рейтинг: 9+ 0-
 
Вай-ой-йой, 16:28 22 червня 2022 р.
 
Важаємо , що Леся Татарська буде гідно вести управління культури та туризму до покращення. а Чава то сидів на відкатах і то в такий час як зараз брав хабарі із всього де міг , платили і завклуба і працівники бібліотек, творчих колективік і т. д.  
Чава то рідкісна "худоба" 
І основна його помилка як кажуть намахував пацанів які "згори" . і результат не забарився.
Рейтинг: 5+ -2-
 
Працівники відділу культури, 16:40 22 червня 2022 р.
 
Моляться гниди - хруні за  
армію РФ? Глупі вони ! ! Їхні молитви поможуть оркам так , як помагають мертвому припарки. :)  
Слава Україні! Вірю ЗСУ ! Все буде Україна !
Рейтинг: 1+ 0-
 
Наталія, 03:14 23 червня 2022 р.
 
Скільки з них є учасниками "спецоперації-2100" з вимирання бідних українців, якщо такі ж "бідні" по облкабінетах та столичних палацах у такий складний час безперешкодно "благодоять" у свої кишені щомісяця десятки і сотні тисяч гривень лише зарплат? За вічних "скорочень" у їхніх кабанетах ані один з них навіть не робив бодай спробу "обрізання" своїх (а гляньте лиш-! ) варгатих "благодоїнь". Ну, хоча б, до того ж розміру- 2100! Ау, генералісімусе Беня Парт, ви всі там де живете- в Омані? ! Чи- хропите під святою Єленою? Прокиньтеся- й роззуйте очі!
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 08:27 23 червня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5806 днів)