Львівські підприємці уникли покарання за крадіжку грошей під час ремонту ліцею у Стебнику

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
01.06.2024

 

Дрогобицький міськрайонний суд визнав винними підприємців Івана Ільчишина та Василя Кушніра у шахрайстві зі змовою, але звільнив від покарання, призначивши по року іспитового терміну. Згідно з вироком, який опублікували у судовому реєстрі, підприємці у 2022 році привласнили 300 тис. грн на тендерах Стебницького професійного ліцею. Вони штучно завищили ціни на роботи й залучили до схеми підконтрольні собі компанії. Станом на момент вироку, підприємці відшкодували збитки, повідомив zaxid.net.  
 
Суд встановив, що Василь Кушнір був співзасновником та директором ТОВ «Термопласт Буд» і змовився з власником ПП «Мідас Буд», львів'янином Іваном Ільчишином, щоб привласнити гроші на ремонті гуртожитку Стебницького професійного ліцею. Гуртожиток мали за 2,4 млн грн підготувати для людей, які евакуювались через війну.
Підприємці надали директору ліцею у Стебнику штучно завищений кошторис ремонту й запевняли, що така ж вартість робіт в інших компаній. Василь Кушнір 8 червня 2022 року надіслав директору ліцею перелік підконтрольних собі компаній (ТОВ «Гейнпласт Фасад», ПП «Дані-Тепло-Буд», ПП «Мідас Буд») та запропонував надіслати їм листи й запитати про вартість робіт.
Після цього Іван Ільчишин отримав листи директора навчального закладу й підготував від імені компаній відповіді, серед яких найвигіднішою була пропозиція ПП «Мідас Буд». Компанія отримала підряд 11 червня за прямою угодою. Згодом підприємці поділили між собою незаконно отримані майже 110 тис. грн.
Підприємці знову вирішили привласнити гроші на іншому тендері, який стосувався ремонту даху гуртожитку у Стебнику. Вартість закупівлі становила майже 2,5 млн грн. Обвинувачені використали таку ж схему із підставними компаніями та привласнили ще 190 тис. грн.
У суді підприємці визнали свою провину. Представник ліцею зазначив, що вони відшкодували збитки. Суддя Руслана Курус визнала Василя Кушніра та Івана Ільчишина винними у шахрайстві (ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 190 ККУ), але звільнила від покарання, призначивши по року іспитового терміну. Обвинувачені мають сплатити 11 тис. грн судових експертиз. Вирок можна оскаржити у Львівському апеляційному суді.
Згідно з аналітичним порталом, YouControl, ПП «Мідас Буд» працює з 2018 року й зареєстроване у Дрогобичі. Основним видом діяльності компанії є будівництво. Директором компанії є Зеновій Сохан, а власником Іван Ільчишин. Цьогоріч підприємство отримало державних підрядів на 653 тис. грн, а торік – на 5,2 млн грн.
ТОВ «Термопласт Буд», власниками якого є обвинувачені підприємці, працює з 2017 року у Дрогобичі й також займається будівництвом. Керівником компанії є Михайло Сусюк. У судовому реєстрі можна знайти ухвалу, в якій йдеться, що ТОВ «Термопласт Буд» мало замінити вікна у дрогобицькому відділі податкової служби за 1,7 млн грн. Компанію звинувачують в тому, що вона підробила документи про виконані роботи. Сайт NGL.media розповідав, що ТОВ «Термопласт Буд» у 2020 році імітувало конкуренцію під час тендеру на ремонт території 5-ї міської клінічної поліклініки Львова.
 

Переглядів: 773

Коментарі (12)
 
тiкали городами.
Рейтинг: 5+ 0-
 
з яхти коло ратушi, 11:04 01 червня 2024 р.
 
Еге ж, крадуть гроші працівників не лише на ремонті (до слова, на кримінальному сленгу це так і називається: рекет), крадуть і у "запрошеннях на роботу", поналіплюваних на стовпах і у закапелках: Украгрохолдинг, Берегове, охорона- зарплата 17000, а вже у затурканому Самборі якась "Мурляна" продає себе до тієї ж роботи за 9000. То всі такі "інваліди, студенти й решта найманих"- геть вмурлялені, а чи ви там запаничілі злодії? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 16:54 01 червня 2024 р.
 
Бо у них тут - ПП "пі-Пі": яке ПП може боронити їхні пі-пі, хіба що- як курвів та проституток? ! Як не прикро, і в державних "пі-пі"- така ж ситуація: якщо не чийсь- то перди і не тринди, бо більше, аніж хочемо, а не те, що зароблено, й не дамо. Де ті численні трудозахисні тріпачі й тріпачки, що мають це все контролювати? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
Той, хто знає, 17:00 01 червня 2024 р.
 
Хто б ще сумнівався адже подібне вже стало системним явищем. Ось де зарита вся мотивація до ремонтів шкільних та дошкільних закладів , лікарень, тощо . Цікаво кому не занесли бзду ці горе - фірмачі, що їх так швидко проінспектували на вшивість?
Рейтинг: 2+ 0-
 
Дрогобичанка, 21:01 01 червня 2024 р.
 
бляха муха, навiть красти та пiдробляти документи не вмiють, пробуют тiкати городами, аби уникнути покарання, а потом те що вкрали, дають на лапу й получают іспитовий термін, аби горе кралдуни навчились добре пiдробляти документи та фальшивити роботи. В таких випадках надiвают вишиванку й чистою украiнською з хрестиком на грудях-клянуться що вони нiколи не крали й красти не будут. але е одне , вони украiнцi, значить будут красти.
Рейтинг: 1+ 0-
 
з яхти коло ратушi, 08:59 02 червня 2024 р.
 
цікавий заголовок. украли. і усьо? Цирки! Яка мета даноі писанини? . Поясніть!
Рейтинг: 5+ 0-
 
снайпер +затєтий украінець, 14:43 02 червня 2024 р.
 
Запитуєте яка мета? Думаю, що мета вчергове розповісти як чудово тиряються кошти громади на місцевому рівні. А Ви думали, що мета - це покарати негідників?
Рейтинг: 6+ 0-
 
Снайперу, 16:00 02 червня 2024 р.
 
Нормальний бізнес- шпарнув 300000, заплатив 11000. Ви ще по медицині та освіті пошукайте! Там взагалі здєц!
Рейтинг: 5+ 0-
 
Петрович, 10:46 03 червня 2024 р.
 
Цікаво, які то львівські? Всі ці ТОВи " термопласт буд", "мідас буд", "дані тепло буд" є дочірніми фірмами на підставних осіб депутата Чигрина. Вони всі фігурують як переможці у бюджетній сфері Дрогобича!
Рейтинг: 6+ 0-
 
!?, 13:20 03 червня 2024 р.
 
То той Чигрин, що друг Кучми, депутат від "Удару" і власник " Зефіру"- тоді все ясно.
Рейтинг: 7+ 0-
 
До !?, 13:22 03 червня 2024 р.
 
Вигодонабувачі та корумповані гниди вважають себе елітою бо вміють красти кошти платників податку . Одним словом сказати сволота.
Рейтинг: 2+ 0-
 
До !?,, 18:57 03 червня 2024 р.
 
Треба їх через одного- вистріляти, а всіх решту- розчепірити ногами до кінських хвостів. Й так статистично, тисячами, рахувати, як рахують вигаратаних ворогів в Україні, котрі своїми копитами полізли на наші території!
Рейтинг: 0+ 0-
 
До 1857, 11:31 06 червня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5897 днів)