У Бориславі двоє місцевих мешканців повернуть безпідставно збережені кошти за користування землею

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
03.06.2024
За принципової позиції Львівської обласної прокуратури судом задоволено апеляційну скаргу прокурора про скасування рішення суду першої інстанції. Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.
Попередньо прокурори Дрогобицької окружної прокуратури подали до міського суду позов щодо стягнення з двох відповідачів майже 325 тис. грн орендної плати, а саме безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою.
 Мова йде про ділянку загальною площею понад 2 га, яка віднесена до земель промисловості. Вона розташована в місті Бориславі Дрогобицького району.
Встановлено, що двоє місцевих мешканців на вищевказаній ділянці спільно придбали нерухомість. Зокрема на цій землі розташовані нежитлові будівлі площею майже 13 000 м2.
Проте власники нерухомості належним чином не оформили право користування земельною ділянкою, яка  перебуває у комунальній власності. Використовували її без відповідних правовстановлюючих документів, а саме без укладення договору оренди землі. Відповідно це призвело до ненадходження у місцевий бюджет коштів у формі орендної плати.
Зазначені порушення стали приводом для пред’явлення прокурорами позову. Однак у задоволені позову прокуратури було відмовлено. Враховуючи порушення вимог законодавства, обласна прокуратура звернулася до апеляційного суду.
Суд підтримав позицію прокурора, рішення суду першої інстанції скасовано, а позов задоволено повністю.

Переглядів: 377

Коментарі (3)
 
І що: "На всіх язиках все мовчить, бо благоденствує"? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
?!, 11:05 04 червня 2024 р.
 
вернуть грошi продавши нирки?
Рейтинг: 0+ 0-
 
з яхти в Амстердамi, 17:30 04 червня 2024 р.
 
Пхех, аби мізки у кишенях не носили і запасні яйця- на бантик прив"язані.
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 16:57 05 червня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5897 днів)