Молоде подружжя у Дрогобичі потрапило до лікарні через ботулізм |
Останні новини Дрогобича | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
05.06.2024 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
У понеділок, 3 червня, до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували подружжя з Дрогобиччини з підозрою на ботулізм. Про це повідомив Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб. «33-річний чоловік та 34-річна дружина з Дрогобиччини ще 27 травня скуштували м’ясну консерву власного приготування. Вже наступного дня у жінки почало боліти горло, тоді подумали про застуду. Аж на сьому добу хворі звернулися по медичну допомогу: спершу – до місцевої амбулаторії, згодом – до однієї з районних лікарень Дрогобиччини. Скаржилися на порушення зору, сухість в роті, розлади ковтання, інші прояви харчової токсикоінфекції» – йдеться у повідомленні.За словами лікарів, стан у пацієнтів середньої важкості. Їм надається спеціалізована медична допомога.
Ірина Куліш, завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб, повідомила, що торік зареєстрований лише один випадок захворювання ботулізму на Львівщині, а цього року – вже третій.
Ботулізм – це гостра інфекційна хвороба. Якщо вчасно не звернутися за допомогою, захворювання може призвести до смерті.
Основними симптомами ботулізму є порушення зору, відчуття «сітки» перед очима, відчуття сухості в роті, розлад мовлення, ковтання.
Збудник ботулізму найчастіше міститься в домашніх консервах (м’ясних, рибних, грибних та овочевих), а також може міститися у в’яленій рибі.
Уникайте придбання соленої та в'яленої риби в місцях несанкціонованої торгівлі. Пам'ятайте, що безпечна консервація можлива лише при використанні автоклавів! Перед вживанням м'ясних консервів варто забезпечити термічну обробку (проварити, просмажити чи помістити у духову шафу).
Переглядів: 894
Додати коментар
|
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 6060 днів)