Мешканка Дрогобиччини опинилася в лікарні після вживання сушених мухоморів, придбаних через Інтернет

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
08.06.2024

 

Це перший зареєстрований цього року випадок отруєння грибами у Львівській області. Завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Куліш повідомила: «Це сталося у травні. Зі слів хворої, симптоми захворювання розвинулися через 2 години після вживання грибів. Це запаморочення, зорові галюцинації, тремор, блювання.   Оскільки стан дівчини погіршувався, її було госпіталізовано бригадою екстреної медичної допомоги до однієї з лікарень Львівщини. Там пацієнтці провели деінтоксикаційну терапію і згодом виписали. Добре, що все обійшлося, а могла закінчитися трагедією. 
Смертельно отруйні гриби можуть спричинити отруєння з важкими наслідками та навіть з летальним кінцем. Тому хочу застерегти! Не спокушайтеся на такі небезпечні пропозиції з грибами. Мовляв, такі сушені отруйні гриби у мікродозах вживають для покращення пам’яті, сну та настрою тощо. Це все вигадали пройдисвіти, які роблять бізнес на отруйних грибах. А люди у 21-му столітті так легко у це вірять».
«З грибами завжди треба бути обережними! – закликає Олександр Громико, кандидат біологічних наук, завідувач Колекції культур мікроорганізмів – продуцентів антибіотиків Львівського національного університету імені І. Франка. – Навіть неотруйні гриби мають властивість поглинати із зовнішнього середовища – з повітря та ґрунту – різні елементи, зокрема і важкі метали. Вони як губка, як сорбенти, втягують у себе найрізноманітніші речовини. У тому числі їхня підвищена концентрація може викликати і алергічні реакції, і отруєння тощо.
Ризик є завжди! Навіть у кошику з добрими грибами може бути бліда поганка, правда? Тому в жодному разі не купляйте гриби на ринках, на узбіччі доріг, а тим більше у будь-якому вигляді переробки у мережі Інтернет!»
Запам’ятайте: у разі появи симптомів після споживання грибів слід негайно звернутися по медичну допомогу! Якщо ж ви дуже полюбляєте гриби, то купляйте наприклад, печериці або гливи промислового виробництва. Це і корисно, і безпечно!
 

Переглядів: 622

Коментарі (11)
 
скільки ще долбодятлів живе в світі. жуть!
Рейтинг: 5+ 0-
 
Поки ми..........., 10:22 08 червня 2024 р.
 
Долблдятли- цем й інваліди всіх груп, за працевлаштування котрих рабовласники отримують шалені компенсації, а самим рабам- гівнячі мінімалки, а хоч на тих робочих місцях на голові ходіть. І це- попри заяви всіх ОЗУ-ОТГ, що їм, злодіям, пообрізали премії- мало й без того нагребли всім коханкам й видристкам? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 10:30 08 червня 2024 р.
 
Небуло б шахраїв якби перевелись лохи та лошиці. Наївність та тупість це вирок для людини особливо тепер коли навколо брехня та ошуканство. На голову не налазить така дурість.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Дрогобичанка, 10:34 08 червня 2024 р.
 
Мало не тижнями приймати паради у Европах цілим табуном й ксерити відосики про непереможні перемоги, не маючи до цих дійств ані найменшого "ню-ню"- корупція, чи- ухилянство від народу, якому вже ані портки нема за що купити, ані- хоча б лизнути якоїсь польської трускавки з хранцузьким круасаном, окрім- рахувати десятки тисяч гектарів могил своїх рідних, друзів, знайомих та побратимів?
Рейтинг: 0+ 0-
 
Голко-набутилкам, 13:32 08 червня 2024 р.
 
купила би краще голландських наркотичних грибiв, й побалдiла би й нiякоi лiкарнi, навiть не знаю що в головi в той час було, напевно пiв лiтра фiльтрувалось.
Рейтинг: 1+ 0-
 
з яхти в Амстердамi, 20:17 08 червня 2024 р.
 
26 років великеа кубіта ти що той гриб отруйний після ціаністого калія. Колись на стовпі кол СІЛЬПО була вивіска про продажу тих мухоморів ? цирки! П. С. Бажаю кубіти вижити і не завймайся більше херньою Тобі жити і жити. ЗДОРОВЬЯ ТОБІ!
Рейтинг: 1+ -1-
 
снайпер +затєтий украінець, 21:54 08 червня 2024 р.
 
та кобiта може вижити тiльки на матрасi затятого снайпера украiнця з його хернею, але чи потяне отой старичок таку молоду, тому бажати здоров''я, дивлячись на грибоiдку.
Рейтинг: 2+ 0-
 
from USA, 09:23 09 червня 2024 р.
 
Що ця Куліш із Львова триндить, купила дівчина сушені гриби на ринку у м. Трускавець, бо в неї є проблеми із нервово- психічним здоров'ям. А сушений мухомор це легкий наркотик, який впливає позитивно на нервову систему. А от де дивиться наша поліція, що на ринку у м. Трускавець реалізують отруйні гриби, контролери ринку, ветеринарна служба?
Рейтинг: 2+ 0-
 
Світлана Бігуняк., 11:44 09 червня 2024 р.
 
якi гриби в тому Трускавцi така й нафтуся з виходка.
Рейтинг: 0+ 0-
 
iз Європи, 10:58 10 червня 2024 р.
 
Така-от, обнюхана мухоморами, фіфотюлька у Львові вгаратала вдосвіта п"ять машин- тепер буде "волонтерити" щось у стилі "Подай, Господи, "на дрони", на патрони й на гондони, бо я- дурочка сучасна, дай вам боже, люди, щастя". Ото вам і вседозволеність по-демонократичному.
Рейтинг: 0+ 0-
 
Робе ся і чось, і щось, 16:08 10 червня 2024 р.
 
тим волонтьорам зi львова треба було трускавецьких грибiв перед кавою поiсти, ви що не могли ту банду пригостити.
Рейтинг: 0+ 0-
 
iз Європи, 10:22 11 червня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5893 дні)