Частина українців з 1 серпня втратила право на відстрочку від мобілізації

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
Написав(ла) zaxid.net   
02.08.2024

 

З 1 серпня деякі категорії військовозобов'язаних чоловіків втратили право на відстрочку від мобілізації. Це пов'язано з набуттям чинності нових положень закону про мобілізацію, ухваленого в травні 2024 року. Про це повідомив голова підкомітету з питань безпеки у кіберпросторі, урядового зв'язку, криптографічного захисту інформації Комітету національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.  
 
Зокрема, права на відстрочку позбулися:
- студенти й аспіранти, які навчаються за заочною або вечірньою формою;
- студенти та аспіранти, які здобувають другу, третю вищу освіту;
- багатодітні чоловіки, які мають заборгованість зі сплати аліментів (розмір заборгованості має перевищувати суму платежів за три місяці, але в разі погашення і своєчасної сплати відстрочку можна оформити);
- батьки-одинаки, у разі якщо матір не позбавлена батьківських прав, не визнана померлою або зниклою безвісти, не відбуває покарання;
- особи, які працюють на підприємствах, установах та організаціях Міністерства оборони;
- особи, які мають статус «обмежено придатний» – через скасування такої категорії (якщо ВЛК визнає чоловіка придатним);
- чоловіки, які під час повторної ВЛК були визнані здоровими;
- неповнорідні брати загиблих на війні військових (таке право залишили тільки для рідних);
- військовозобов'язані, які доглядають за особою з інвалідністю III групи. А також ті, хто доглядають за особою з інвалідністю I і II групи, якщо є інші родичі, які можуть це робити.
Федієнко також наголосив, що ці зміни є частиною оновленого підходу до мобілізації в Україні. Водночас згідно з новими положеннями закону про мобілізацію військовозобовязаний за певних умов можна втратити право на відстрочку. Зокрема, вона підлягає анулюванню у таких випадках:
- закінчення строку її дії;
- завершення підприємством, установою, організацією виконання мобілізаційного завдання (замовлення) або його скасування (у разі бронювання);
- завершення підприємством, установою, організацією виробництва товарів, виконання робіт і надання послуг для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань (у разі бронювання);
- позбавлення підприємства, установи та організації статусу критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період уповноваженим органом (у разі бронювання);
- ліквідації органу влади чи підприємства, установи та організації (у разі бронювання);
- звільнення військовозобов’язаного з органу влади чи підприємства, установи та організації (у разі бронювання).
До слова, стало відомо, що Генеральний штаб Збройних сил України пропонує, щоб командири військових частин могли набирати рекрутів без участі Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).
 

Переглядів: 1287

Коментарі (26)
 
А що у нас є право на відстрочку? Всіх пакують у бусік і наступного дня ти вже у частині.
Рейтинг: 11+ 0-
 
Світлана, 14:03 02 серпня 2024 р.
 
Всьо! та усе! тепер любителi писати коментарi за Кульпаркiвську понюхают пороху на передовiй, полюблять музику свистящих пуль та колискову розривiв снарядiв. Я казав пiв Дрогобиче попре ешелонами на захист, й калими не поможуть, тепер сумма буде десь за 30-50 тисяч еврикiв.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Флюнт з Дрогобича, 14:26 02 серпня 2024 р.
 
Традиційно пишуть одне а працюють виключно по усним вказівкам зверху. Просто вже якось стає гидко від їхніх щоденних писанин бо ми розуміємо і бачимо що відбувається і як дотримуються написаних положень під час мобілізації . Зняти з броньованих дупусратів та різного роду казнокрадів бронь немає у тих писак бажання? А навіщо якщо ще є студенти, то просто якийсь суцільний жах.
Рейтинг: 7+ 0-
 
До Світлани, 15:11 02 серпня 2024 р.
 
Тому 15 кабінет тцк так тормозить наданням відстрочок, бо чекають змін. А ці недороблені мєнти з військовими без дозволу коменданта пиняють людей, на колінах виписують повістки, а мєнти передають конфіденційні дані прстороннім людям. Вони служать, але не народу України, а своїм начальникам.
Рейтинг: 13+ 0-
 
Абдула, 16:55 02 серпня 2024 р.
 
Всю політичну шушвару, до одного й до однієї, марш у землю- потім залишки ваших видристків будуть псевдонюняти цілими табунами над вашими могилами, отак і винищать всіх в цій дурогоноїні. Влада є Народ, а не самозадоволені й, часто, обкурені й плекані по "велюрах" й "голлівудах" вже, напевно, народжені кримінальними, виродки "іменем України", як вони люблять себе називати!
Рейтинг: 3+ 0-
 
!, 17:37 02 серпня 2024 р.
 
Співробітники ТЦК Тернопільської області організували злочинну групу- вже цього одного факту предостатньо, аби височайшим генералісімусством всія відосика ці бандформування стріляти на місці!
Рейтинг: 3+ 0-
 
!Геть звідси, розбійники!", 17:46 02 серпня 2024 р.
 
Закон змінили ? якщо ні то на підставі чого хтось щось втратив :eek Конституція в умовах воєнного стану не може бути змінена Хоча які закони в цирку
Рейтинг: 5+ 0-
 
правова Держава )))), 22:53 02 серпня 2024 р.
 
Люди читайте закон а не трактування . непонятно кого закон має вищу юридичну силу . в постанові 560 написано . що відстрочки мають оформлюватись автоматично якшо є бази даних а бози всі є.
Рейтинг: 3+ -1-
 
басні, 23:04 02 серпня 2024 р.
 
Безпредєл так безпрєдел як казав класик :grin
Рейтинг: 4+ 0-
 
бугага, 23:19 02 серпня 2024 р.
 
Це стосується тільки батьків дружини "хто доглядають за особою з інвалідністю I і II групи, якщо є інші родичі, які можуть це робити. " 
Чому не пес патрон коментує закон про мобілізацію а якийсь фєдя з цифрового департаменту в якому все вже зламали що можна і не можна
Рейтинг: 4+ -1-
 
Брехня, 00:15 03 серпня 2024 р.
 
Скоро із чоловіків залишаться тільки мусора , інваліди студенти і пенсіонери .
Рейтинг: 9+ 0-
 
Сашко, 04:51 03 серпня 2024 р.
 
Автор цього допису ймовірно розганяє вороже ІПСО. Жодних змін до законодавства про мобілізацію із зазначених в дописі питань не приймалось.  
Відстрочка надається за наявності підстав, визначених ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".
Рейтинг: 5+ -2-
 
Денис Сахацький, 07:25 03 серпня 2024 р.
 
Завжди потрібно читати трактування саме Законів бо Закони написані опираючись на Конституцію, яка являється найвищим Законом прямої дії. Такими інформаційними вкидами неуків хіба пудрять мізки людям.
Рейтинг: 4+ -1-
 
Дрогобичанка, 08:22 03 серпня 2024 р.
 
ну то добре що то все кодло заберуть на фронт, будуть меньше мусору возити в Броницю.
Рейтинг: 2+ -1-
 
з Броницi, 09:33 03 серпня 2024 р.
 
Краще відлижу начальнику ніж буду поступати по совісті і по закону
Рейтинг: 8+ -1-
 
Лизун, 10:19 03 серпня 2024 р.
 
Інформація від " стічної захід нет" бажає розумніших заголовків до статей які вони викидують на огляд читачам бо таке складається враження що працюють на одне залякування людей чи що? Фу, блін.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Читач, 11:11 03 серпня 2024 р.
 
Ще багатодітні батьки. Їх дітям миру не треба. Вони кугутами ходять по місту, поздиравши голови. Не розумію приколу з багатодітними. Надавати їм відстрочку лише за умови, що їх зарплата перевищує зарплату в ЗСУ, бо завжди чуємо як важко дітей годувати. Якраз зароблять гроші щоб їх прогодувати, а не сидітимуть на соцвиплатах, бо дітей наробили
Рейтинг: 7+ 0-
 
До Сашка, 18:43 03 серпня 2024 р.
 
не майтеся, рийте схрони, по лiсах, робiть партизанськi загони iм. Ленiна який створив Украiну, або загони Путiна, як вас пoiймають то обмiняють на справжнього солдата, а ви хоч з чистою совiстью будете валити лiс в Сибiру, або рити урановi шахти для Путiна.
Рейтинг: 2+ -1-
 
з Броницi, 20:35 03 серпня 2024 р.
 
Вже і в Брониці завітрилися чиїсь труси флюнтихи? Йому, тупому й нахабному москалеві, кажуть, що наркоти вже винищили, а воно перейшло на майтки п"яної бояришниці.
Рейтинг: 1+ -1-
 
тЬю, 15:39 04 серпня 2024 р.
 
от чого ви чiпилися Флюнтихи, вона вам що дорогу перейшла, ну епеться з хлопами, ну мiняе iх як ту худобу, ну позаражала деяких, так би мовити аби не тiкали вiд cdjш[ жiнок, зате вона справно задовольняе чоловiче населення регiону. Такi баби завжди потрiбнi, таких що мало в Дрогобичi, звичайно вона вже зуби стерла, об тi чоловiчi шкiрки, а хто не стер. От покажiть менi хоч оду таку святу?
Рейтинг: 3+ 0-
 
з Броницi, 18:55 04 серпня 2024 р.
 
Треба ті труси флюнтихи віддати до арешту через європейський суд, нарешті, бо вона їх вже немає куди заштопувати. То вже не труси, навіть, напевно, а суцільний "цінний фрукт" історичного рівня? !
Рейтинг: 1+ -2-
 
:(, 06:54 05 серпня 2024 р.
 
Ми жителi Броницi просимо Флюнтиху не викидати труси, бо один наш селянин найшов недiльку трусшd, трохи обiсранi з диркою протертою на срацi, принiс додому аби зашити, та жiнцi подарити, а та подумала що то коханки, якоi вiн чпокае в попу. Чуть не розвелися. ПАНI Флюнтихи, ви ото добро свое спалюйте, а то воно тiльки зло робить в Украiнi.
Рейтинг: 1+ -2-
 
з Броницi, 07:48 05 серпня 2024 р.
 
Пропаща нація з такими штопаними трусонюхачми й штопалками! Це вже- доконаний факт: Гітлер вдруге сам би застрелився від таких "европейців".
Рейтинг: 2+ 0-
 
Сралін, 18:28 05 серпня 2024 р.
 
Чим більше дурнів тим легше владним злодійчукам правити. Дурням щодня оновлюють закони та постанови що несуть заборону вже навіть на життя бо виловлюють на вулицях як колись гицлі ловили бездомних собак. А тепер у тварин більше прав та свобод аніж у людини якось так тепер виходить.
Рейтинг: 3+ 0-
 
До попереднього, 08:32 06 серпня 2024 р.
 
Дурнів тішать мінімальними "давалками" за поголовно нічну роботу, дурнів пообрізали внаглу у кількості змін, дурні, як дурні, вганяють собою на роботу, аби впроголодь по за очі, наввипередки, гугнявити про погане начальство, а на тих людоїдів з ратуші ніяк купол не впаде, рідстрелений якоюсь, бодай вітчизняною, ракетою. А щоб вам, злодії, голови самі повідпадали!
Рейтинг: 2+ 0-
 
!, 15:04 07 серпня 2024 р.
 
Додік Байденович вже йде нах, містечкова ксекрокопія- валить нах, ура! Бо шобло, вищої категорії, більше за маньок-Аблігацій! Молодь, і ще раз- молодь, має здобути рай в Україні, а не їхні нетрахані мамусіки зацофані й інші дурошльопки імені сраліна сява сюсю сьту!
Рейтинг: 1+ 0-
 
!, 19:08 08 серпня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5980 днів)