Дрогобицький район: і знову шершні

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
12.08.2024
До 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України надійшло звернення від начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дрогобицької міської ради про надання допомоги у знищенні гнізда шершнів в одному з приватних домогосподарств у селі Лішня Дрогобицького району. Рятувальники прибули на місце події і ліквідували 2 гнізда шершнів над верандою житлового будинку, які становили загрозу для життя та здоровʼя мешканців, що там проживали.
Рятувальники закликають дотримуватися заходів безпеки у випадку виявлення гнізд шершнів:
- не наближайтеся до гнізда;
- не знищуйте гніздо самостійно – зверніться до професійних служб;
- закрийте вікна та двері;
- уникайте яскравого одягу та парфумів;
- у випадку виявлення гнізда, переконайтеся, що діти та домашні тварини перебувають на безпечній відстані.
Ці комахи можуть бути небезпечними для здоров'я та життя. Бережіть себе та своїх близьких!
Довідково. Наслідки ужалення шершня залежать від реакції організму та можуть бути різними. Отрута звичайних шершнів менш токсична, ніж бджолина, жало після ужалення не залишається в рані, але шершень може ужалити кілька разів поспіль. Велика кількість отрути шершня викликає досить серйозне запалення. За високої індивідуальної чутливості (алергії) наслідки можуть бути важчими, а за великої кількості ужалень можливий летальний кінець.
Якщо біля гнізда було убито шершня, він може вивільняти феромони, які здатні спонукати до агресії інших шершнів. Якщо людина торкалася до вбитої комахи, ці феромони можуть потрапити на одяг та шкіру людини і спровокувати агресію, так само як і певні харчові ароматизатори, такі як бананові та яблучні, й аромати, що містять С5-спирти і складні ефіри С10.
Шершні дуже полюбляють їсти перестиглі фрукти і можуть задля цього повністю в них занурюватися. Якщо випадково зірвати цей фрукт і потурбувати комаху, можна наразитися на ужалення.

Переглядів: 404

Коментарі (1)
 
Мене колись шершень вкусив за пісюна, фрау була дуже задоволена
Рейтинг: 1+ 0-
 
heer Flunt, 14:12 12 серпня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5980 днів)