У Трускавці планують збудувати «місто в місті»

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
12.08.2024

 

22 серпня на сесії Трускавецької міської ради депутати розглянуть інвестиційний проєкт «Про розроблення детального плану території земельних ділянок за адресою: вул. Городище, м.  Трускавець Дрогобицького району, який передбачає будівництво житлового кварталу. Про це поінформувала Трускавецька міська рада.  Попередньо проєкт рішення обговорили на засіданні земельної комісії, яку очолює Юрій Наконечний.
Йдеться про земельну ділянку площею 28 га неподалік питного озера, майбутнього заводу мінеральних вод та навпроти території «Ріксос-Прикарпаття». Ця ділянка – складова частина 132 га землі, яка була продана ТзОВ «Альфа Плюс» в період 2006-2010 років. 
Інвестор, власник трьох ділянок сукупною площею 28 га, хотів би там споруджувати багатофункціональний житлово-оздоровчий комплекс, який умовно можна поділити на 3 частини:
- багатоквартирні житлові будинки не вище 4 поверхів;
- готелі, ресторани, медичний центр, СПА, спортивні майданчики, дитячий розважальний центр;
- індивідуальні житлові будинки.
Перед депутатами доповідав представник забудовника. Він наголосив, що забудова на території 28 га – це проєкт першої черги, адже компанія планує здійснювати свою діяльність і на іншій землі (близько 100 га), котра колись була викуплена у громади ТзОВ «Альфа Плюс».
Як було зазначено на засіданні комісії, у разі реалізації цього масштабного інвестиційного проєкту, в цій частині Трускавця виникне таке собі «місто в місті». Цільова аудиторія: бізнес. Аналогічну концепцію щодо цієї ділянки обговорювали ще при викупі земельної ділянки 17 років тому, і ось все повертається на круги своя. 
Серед питань, які ставили депутати, є: гарантії щодо охоронної зони річки та озера, гарантії щодо користування прямою дорогою на Орів, кореляція проєкту з планами майбутнього заводу мінеральних вод, та інше. На комісії вирішили, що завтра докладніше розбиратимуться з усіма нюансами цього проєкту. Питання пройшло комісію з грифом «на розгляд сесії».
Попередньо це питання вже розглядалося 18 липня 2024 року на сесії міської ради, але тоді було відкладене, оскільки депутати хотіли подробиць проєкту та поспішали на похорон загиблого Героя.

Переглядів: 589

Коментарі (9)
 
Місто в місті, їм пора до нас на Кульпарківську, у мене в палаті якраз є вільне місце
Рейтинг: 4+ 0-
 
heer Flunt, 14:14 12 серпня 2024 р.
 
Робітники та селяни на фронті , а паничі броньовані що тільки роблять , то будують висотки , клуби та ресторани. Чи саме таке тепер на часі хочеться запитати тих феодалів місцевого розливу?
Рейтинг: 11+ 0-
 
Лють, 14:54 12 серпня 2024 р.
 
Підозріло підозрілий власник- внести до списку всіх підозрілих мільйонерів, покт не відзвітує за кожну чесно (! ) зароблену копійку! За вкрадені й налівачені- конфіскувати все, аж до жденієвських баз котрогось із їхніх численних "інкогніто", з якогось дива заарештовано-відпущено-обміняного мовами всіх можливих звернень до лідерів світу. Наші люди й у наших мільйонерів гарують за копійки, а тут ще й- зайди рабовласницькі ніяк не повидристують геть! Туди його- на марахвон і вимкнуть первий мікрохфон!
Рейтинг: 4+ 0-
 
СІЗО нехай собі ремонтує, 23:45 12 серпня 2024 р.
 
Людей все менше, а житла все більше.
Рейтинг: 3+ 0-
 
З трускавця, 22:54 14 серпня 2024 р.
 
На питному водосховищі можна поставити хрест.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Вартовий, 22:58 14 серпня 2024 р.
 
А куди подіти накрадене бабло нашій бздєчій "еліті" , чи не так? Як у Святому писанні , що хати будуть рости немов гриби у лісі , але жити в них буде нікому. Все потрохи йде до свого кінця.
Рейтинг: 3+ 0-
 
До з Трускавця, 08:59 15 серпня 2024 р.
 
А що: в Трускавці стався ідеально крутий облом "халяви" аборигенам, котрі гребли бабло на одноразово приїжджих потусуватися? І хто вів "контроль" "лівака"- піздоліція курорту, також- цілими поколіннями? ! А податки платили? Чм далі й далі, й дотепер- лівак не оприходується? !
Рейтинг: 2+ 0-
 
?!, 11:02 15 серпня 2024 р.
 
У нас вже є чотири хутори- як на хуторах можна міста будувати: з навозу?
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 14:56 28 серпня 2024 р.
 
У 2025 році Трускавець матиме 600 років. ЮВІЛЕЙ, від якого відмовляється міська влада.
Рейтинг: 0+ 0-
 
З трускавця, 01:15 29 серпня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5980 днів)