Дорога в одну сторону: як не пішов до війська, то загинув у дрогобицькій тюрмі

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
19.08.2024

 

Сина Лідії Цісар визнали ухилянтом і засудили до трьох років тюрми. Нещодавно у травні доставили в Дрогобицьку виправну колонію. А після того не минуло і двох тижнів, як ледь живого без свідомості привезли в реанімацію. Так розказує пані Лідія. Жінка переконана, що сина сильно побили. Про це розповіла телекомпанія «Аверс».  Не залишилася байдужою до несправедливості, а також звірства у Дрогобицькій виправній колонії № 40 депутатка Дрогобицької міської ради Марта Слотило. «Молодого чоловіка, якого звинуватили в ухиленні від військової служби, позбавили волі, незважаючи на наявність у нього серйозних медичних показань: пухлини мозку та туберкульозу. Військово-лікарська комісія (ВЛК) визнала його придатним до служби, хоча за таких умов це виглядає як грубе порушення прав людини. Вже у в'язниці його жорстоко побили, і внаслідок цього він потрапив до реанімації, де, на жаль, помер. Вся ця інформація – зі слів матері загиблого, яка шукає справедливості та відповіді на запитання: хто буде відповідати за смерть її сина? Як так сталося, що судмедексперти вказали в причині смерті його хвороби, а не наслідки побиття? Це викликає серйозні сумніви щодо об'єктивності розслідування та бажання приховати справжні обставини цієї трагедії», – обурюється Марта Ігорівна.
«Вимагаємо прозорого та справедливого розслідування цієї справи! Людина, яка була вже тяжко хвора, не мала опинитися у в’язниці, а тим більше бути піддана жорстокому поводженню, що призвело до смерті. Хто відповість за це⁉» – додала Марта Слотило. 
Додамо, що торік, 10 липня 2023 року, відбувся превентивний моніторинговий візит до ДУ «Дрогобицька виправна колонія (№40)», реалізований представниками ГО «Захист в’язнів України»,  ГО «Харківська правозахисна група» і EPLN. Візит здійснено в рамках проекту «Зменшення страждань в’язнів у контексті війни в Україні», що фінансується урядом Данії у партнерстві з DIGNITY – Данський інститут проти катувань. Метою візиту був аналіз дотримання прав людини в місцях несвободи під час війни.  У результаті огляду виявлена низка порушень прав людини, з якими можна ознайомитися за посиланням. Тепер до всього додався ще один факт – звіряче побиття засудженого, яке призвело до його смерті.
 

Переглядів: 1712

Коментарі (11)
 
ВЛК навіть ідіота визнає придатним до військової служби, такого свавілля і беззаконня тяжко найти, навіть в нашій державі, і ніхто з влади на цене реагє.
Рейтинг: 23+ 0-
 
ВАсиль, 14:58 19 серпня 2024 р.
 
Треба ж кимось закрити місця тих від кого отримали хабарі, чи не так? Тому і визнають придатними таких як той небіжчик. Війна оголила багатьох замаскованих покидьків нашого суспільства. Тепер з одного погляду чи слова стає зрозуміло з ким маєш справу.
Рейтинг: 10+ 0-
 
До Василя, 19:09 19 серпня 2024 р.
 
Треба розуміти що є усні вказівки зверху і для ВЛК і для ТЦК . Бо по -іншому за таке безчинство мали б нести відповідальність. А її немає ні для тцкунів ні для дятлів з ВЛК. Геноцид .
Рейтинг: 10+ -2-
 
До Василя, 20:00 19 серпня 2024 р.
 
Дрогобицька поліція і лікарі співпрацють разом, тому з людиною роблять будь які маніпуляцієюї а доказати не можна вони розводять людей;
Рейтинг: 14+ -2-
 
Макс, 20:41 19 серпня 2024 р.
 
Прочитав статтю - жуть. Просто немає слів! Сцддя з круглою рожою \видно ій не заплатили бабла\ посадила пацана до тюряги! Зеки його там і побили до реанімаціі думаю не без участі тоі 40 -контори. Повний ПІЗ*ЄЦ! Що робити? Нічого! Спишуть сука мразі! П. С. Недавно по новинах хурналістка в новинах заявили? що не чесні судді в Украіні пхаються до конкурсу на посаду в конституційний суд? про що ми тут говоримо?
Рейтинг: 11+ -3-
 
повний бЄспрЄдЄл, 22:54 19 серпня 2024 р.
 
Була така в Україні "найкраща тризда 2008 року" джулія гівняненко, печерна, звісно ж, але- найкраща, - з подачі рижого пса чукчми мононаківського. Там не лише ота "тризда"-їх там, намертво кабінетованих, ціле кубло було. Ну й що: та поотримували мільйонні пенсії, а що з тими людьми, котрих вони катували в застінках? Всратися у всі оті порхавозахисні шарашки, це все- непотребом легкогрошолюбні!
Рейтинг: 2+ -1-
 
:), 04:58 20 серпня 2024 р.
 
Начальника колонії звільнити і під суд. Суддя також має нести відповідальність за своє ганебне рішення , оскільки керувалася на мою думку виключно своєю гнилою натурою , а не основним законом прямої дії - Конституцією. Питання в другому , а чи доведе цю справу до покарання всіх причетних покидьків. наша обурена депутатка? Адже у нас тепер прижилась нажаль кастова система, де бідного за людину вже не рахують. Ганьба довіку всім покидькам що закатували цього чоловіка. Сподіваюсь що ГОСПОДНЯ кара знайде кожного бо бумеранг завжди повертається туди звідки його запустили.
Рейтинг: 13+ -1-
 
Дрогобичанка, 08:16 20 серпня 2024 р.
 
Винного як завжди, не знайдуть. Все замнуть, затруть і як нічого й не було
Рейтинг: 9+ -1-
 
Марія, 20:30 20 серпня 2024 р.
 
Винна у тому безчинстві сама система яка тупо проводить утилізацію простих людей по іншому не скажеш коли читаєш про такі кричущі події.
Рейтинг: 9+ 0-
 
До Марії, 21:05 20 серпня 2024 р.
 
Не треба ля-ля: є кубла посадових бандитів, які, крім- ракетами, з тих кубел не викуриш. Ну ще можна спробувати- відосиками, але для цього треба вміти грати @mmm на роялі. Вмієш- вперед, бо самі лише відосики- це, як секс в бурках, а череваті джипи кубел "борців" заводяться з першого разу лише тоді, коли треба їхати вигицлювати коханок- за ті мільйони, які, відібрані у мільйонерів всіх підпільних мастей, є їхнім "ліваком". А бідосі з того всього залишається, образно кажучи, очима щось "їсти"- і язиком- облизуватися. Ану, заперечте, якщо маєте чим.
Рейтинг: 3+ 0-
 
!Геть звідси, розбійники!", 12:19 21 серпня 2024 р.
 
Дрогобичанко, не зійшла на печерних за 24 роки- то вже й на цих не зійде.
Рейтинг: 0+ 0-
 
Той, хто знає!, 00:56 10 вересня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5978 днів)