Дрогобицьку солеварню внесли до переліку на приватизацію

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
14.09.2024

 

Дрогобицьку солеварню дозволили приватизувати. Фонд держмайна України включив це підприємство до переліку на приватизацію. Про це повідомили на сторінці солеварні, зазначивши, що це єдиний шлях для розвитку підприємства. Дрогобицька солеварня є найдавнішим підприємством в Україні, яке безперервно працює з XIV ст., і на цей час це єдиний виробник харчової солі в країні.  «Це може звучати тривожно, але насправді це шанс для розвитку! Час терміново вкласти кошти в реставрацію 9 пам’яток архітектури, які тут є, і повернути до життя цю важливу частину нашої історії», – зазначено у повідомленні.
За інформацією адміністрації, підприємство не може самостійно відновлюватись, адже 80% чистого прибутку сплачує в якості дивідендів, тому для відбудови не залишається практично жодних коштів. Варіант із приватними інвестиціями дирекція солеварні вважає можливістю знайти ефективні рішення для збереження спадщини.
«Купівля підприємства приватним інвестором чи передача в обласну чи міську комунальну власність, – це один з ефективних способів збереження та відновлення майна. У такому випадку весь дохід можна скеровувати на розвиток підприємства та залучити кошти зовні», – розповідають на солеварні.
Керівництво підприємства готове зробити все можливе, щоб виробництво солі тривало в умовах приватизації.
«Основною умовою до інвестора, крім збереження і відновлення пам’яток, має бути прописана профільність діяльності підприємства – виробництва солі принаймні не в меншій кількості, як зараз – 60 т в місяць. Максимальна потужність виробництва солеварні – 450 тонн», – зазначив ZAXID.NET керівник підприємства.
Олег Петренко додав, що солеварню ще не виставили на аукціон. Фонд держмайна лише видав наказ про включення майнового комплексу державного підприємства «Солевиварювальний дрогобицький завод» в перелік обʼєктів, які підлягають приватизації.
Найкращий варіант розвитку солеварні її директор вбачає у виробництві, бо воно дає дохід. Але зараз більшість прибутку треба віддавати в держбюджет, навіть благодійні кошти. Додатковий варіант для розвитку підприємства – туристичний і рекреаційний: створення соляних ванн, кімнат, екскурсії і сувеніри.
Дрогобицька солеварня – це найстаріше підприємство України, яке почало виробництво в 1390 році і не припиняло своєї діяльності до сучасних днів. Сіль на заводі виварюють з ропи, яку видобувають у надрах. Після початку бойових дій на сході України це єдине підприємство, яке займається виробництвом харчової солі. Останні роки, крім промислової діяльності, солеварня активно розвивала туризм.

Переглядів: 491

Коментарі (10)
 
Ви вже заграли з тією "істеричною пам"яткою"
Рейтинг: 2+ -3-
 
!, 11:26 14 вересня 2024 р.
 
пишіть і пишіть хоч раком стань один з одним. Думаю що сільзавод повинен бути державним але робіть ремонт приміщень будівель розташованих на територіі завода то памятка ДРОГОБИЧА Пропоную приватизувати РАТУШ ? Скоріше би закінчилася війна з кацапами військові візьмуть владу в УКРАІНІ \ зСУ\ трохи розстріляють кончених тоді буде порядок!
Рейтинг: 1+ 0-
 
ми з ДРОГОБИЧА, 13:59 14 вересня 2024 р.
 
пропоную приватизувати сраку зєлі пєрдєні і здавати в оренду
Рейтинг: 11+ -1-
 
ідея, 15:14 14 вересня 2024 р.
 
Цікаво , а хто ж претиндент на цю вкрай "необхідну" приватизацію?
Рейтинг: 3+ 0-
 
Думка, 20:16 14 вересня 2024 р.
 
Хто-хто, та мародери народної власності, хто ж, крім них!
Рейтинг: 2+ 0-
 
Мислішка для ДБР, 02:18 15 вересня 2024 р.
 
має купити місто або Андрій Веселий , бо розкрадуть. Буду в четвер!
Рейтинг: 3+ 0-
 
Ігор Чава, 10:15 15 вересня 2024 р.
 
Там ше земелька з гаражами файна є
Рейтинг: 1+ 0-
 
Макс, 15:40 15 вересня 2024 р.
 
Хитріші газдувальники бігом біжать фарбувати дахи отих поржавілих закордупельок- і гвавт кричать: "Ми всі ту є господаріма, відси сі не вступимо, бо, ондево- наша нова "криша", всьо си з неї зачинало, ще- до концлагеру у центрі, де блудив умом якийсь недоолівцьований гебрей, на котрому, дурному, решта гебреїв десятки років гребуть грошева, аж ой!
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 21:16 15 вересня 2024 р.
 
Потрібно приєднати до Туристично-інформаційного центру Дрогобича, а пізніше за допомогою Інституту розвитку міста перетворити завод на туристично-господарский простір. Ми знаємо як дістати гроші для цього!
Рейтинг: 2+ 0-
 
Володимир Конзьолка, 07:50 16 вересня 2024 р.
 
Треба запас солі робити бо у нас всяка приватизація рівносильна прихватизації з подальшим банкрутством. Гаплик заводу .
Рейтинг: 0+ 0-
 
Думка, 22:46 16 вересня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5980 днів)