Дрогобицький суд на 340 тис. грн оштрафував бізнесмена за контрабанду деревини

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
Написав(ла) zaxid.net   
21.09.2024

 

Дрогобицький міськрайонний суд 16 вересня визнав винним Ігоря Туряба у контрабанді лісоматеріалів й оштрафував на 340 тис. грн. У вироку йдеться, що підприємець використовував підроблені документи про законність походження деревини, отримував дозвільні сертифікати на митниці й вивозив товар до Польщі.

Згідно з матеріалами справи, Ігор Туряб 9 березня 2024 року уклав контракт із польською компанією Garden Fences Marcin Sowa на постачання декоративних виробів та хмизу ліщини. Після цього підприємець придбав у місцевих мешканців 25 м³ стовбурів ліщини без жодних товарно-супровідних документів, щоб згодом транспортувати лісоматеріали до Польщі. Підприємець не попередив про відсутність документів водія авто, який з підробленими сертифіками перевіз товар через пункт пропуску «Шегині-Медика» 18 квітня. У вироку йдеться, що вартість деревини становить 252 тис. грн.
У травні 2024 року Ігор Туряб відправив до Польщі 12 м³ деревини, на яку не мав необхідних документів. Її вартість становить приблизно 148 тис. грн. Підприємця наприкінці травня викрили детективи Бюро економічної безпеки.
Ігор Туряб 30 липня уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суддя Андрій Хомик визнав бізнесмена винним у контрабанді лісоматеріалів і відмиванні грошей (ч. 3 ст. 201-1, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 201-1, ч. 1 ст. 209 ККУ) й оштрафував на 340 тис. грн з позбавленням права рік обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями. Крім цього, Ігор Туряб має сплатити 19 тис. грн за судові експертизи. Також суд конфіскував у власність держави майже 12 м³ ліщини. Вирок можна оскаржити в апеляційному суді Львова.

Переглядів: 974

Коментарі (9)
 
А що, так можна: без документів по-крупному гребти гроші на будь-чому? І всьо так гладко проходить без відкатів? 8)
Рейтинг: 4+ 0-
 
місцевий, 21:41 21 вересня 2024 р.
 
Це не держава і, тим паче, не народ, це- шобло на шоблові. Тупі, обмежені, примітивні у своєму загребущенстві й самодурстві чмоні, особливо- тут, на страшенно побожній, направду- фарисейській, псевдобандерівській западенщині. Злодії! Нехай не сильно радіють цьому фактові й багато котрі з панаєхавших- там свої "розклади" проалкашених і таких же ж ненажерних. Що далі? А все просто: вас ніколи не було, тому й- нема, отаке собі: здуру вискакане блямбло на карті світу, тупе, зависне, придуркувате й чмонячо-порхате, як оті нічні придурки, котрі у пошуках "закладок" перевертають всі смітники і місті. До стінки гадів- і крапка!
Рейтинг: 3+ -3-
 
До Европи, 05:32 22 вересня 2024 р.
 
Прошу негайно перевірити: родину Демківих, родину Приболотних, родину покійного Захарка, родину колишніх керівників Дрогобицького лісгоспу, власників пилорам у всіх селах Дрогобицької ТГ!
Рейтинг: 5+ -1-
 
Ліда Надкернична, 09:52 22 вересня 2024 р.
 
Дірява митниця.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Василь, 10:50 22 вересня 2024 р.
 
Власники пилорам під дахом депутатів місцевого розливу та мусорні. Сволота вирубує ліси а садити нікому. Бруківкою гори застелять напевно бо у них хіба на це розуму хватає. Дибілоїди.
Рейтинг: 8+ 0-
 
До Ліди Надкерничної, 11:21 22 вересня 2024 р.
 
Запрошую на черговий тренінг в дія-центр , де буду Вас повчати менеджменту лісового господарювання!
Рейтинг: 2+ -1-
 
Володимир Конзьолка, 13:32 22 вересня 2024 р.
 
роками пиляли готували штабелювалт оту деревину і вивозили не бачили ім видно засліпило тепер суд оштрафував на бабло бабло поступиттоь на рахунов суддям бабло поділять. Слава правосуддю ! Так тримати ібіть мозги дальше
Рейтинг: 3+ -1-
 
ми з ДРОГОБИЧА, 21:10 22 вересня 2024 р.
 
Іншим способом наш хлоп багатіти невміє тільки крадівництвом. Всі ті "економічні" зростання у багатіїв вибудувані виключно на тіньових оборудках та злодійстві. Тепер бути злодієм означає - "успішний бізнесмен" або "перспективний менеджер" якщо той злодій при владі.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Лють, 09:52 23 вересня 2024 р.
 
Якби країною не керували злодії, якби закони не кнопкотиснули неуки, котрі й самі не збираються їх виконувати, окрім гребло бабсти- то найголовніший відосик мав би силою свого накачаного кулака гримнути по кумполу тієї верховної вбиральні- і постановити: віднині всі кабінетно-владні живуть на мінімальну зарплату, премії- відмінити взагалі, крадіжки бюджету- розстріл! А не чмоняти шмарклі, скільки разів він дрочив в камеру на "шановноий народ". Щось ті заокеанські імпотенти ніяк не вколупають мізками, а чи то- й самі такі? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
До Европи, 08:24 25 вересня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5988 днів)