Якщо корупцію не можна зупинити, то її варто очолити...

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
17.10.2024


14 жовтня 2024 року на черговій понеділковій нараді з керівниками виконавчих органів Дрогобицької міської ради, голова міста Тарас Кучма оприлюднив скандальну інформацію.
"Зі слів Тараса Кучми йому стало відомо, що один з керівників виконавчого органу за винагороду працевлаштовує працівників. Крім цього, працівник, як віддяку за працевлаштування, зобов’язаний половину місячної зарплати віддавати цьому керівнику"

 Міський голова ствердив, що мав особисту розмову з таким працівником з цього приводу, останній ствердив, що керівник пояснював, що кошти спрямовуються для міського голови. Тарас Кучма відхрестився від того, що керівники виконавчих органів міської ради діляться з ним незаконно отриманими коштами, однак фігурантів цього злодійства він не назвав.
 
ГО "ТРИ СИЛИ" спробувала провести юридичну кваліфікацію озвученої міським головою інформації. Очевидним є те, що мова йде про одержання неправомірної вигоди службовою особою, з використанням наданої їй влади чи службового становища, що є корупційним кримінальним правопорушенням, передбаченим статтею 368 Кримінального кодексу України.
 
"Здавалось би міський голова оприлюднивши таку інформацію закликав до боротьби з таким ганебним явищем, як корупція, але це лиш на перший погляд"
 
Стаття 24 Закону України “Про запобігання корупції”, яка здійснює правове регулювання запобігання одержанню неправомірної вигоди та поводження з нею, зобов’язує осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у разі надходження пропозиції щодо неправомірної вигоди або подарунка, незважаючи на приватні інтереси, невідкладно повідомити спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції. Відповідно до частини 3 статті 53-2 Закону України “Про запобігання корупції” інформація про повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень підлягає внесенню до Єдиного порталу повідомлень викривачів корупції.
 
Якщо наведена у повідомленні інформація стосується керівника органу або юридичної особи до якої воно надійшло, то таке повідомлення у 3 денний строк надсилається суб’єкту уповноваженому здійснювати розгляд фактів про корупцію. Обов’язок невідкладно інформувати уповноважену особу про випадки корупції міститься і у прийнятій Дрогобицькою міською радою антикорупційній програмі, за яку безпосередньо голосував Тарас Кучма.
 
"Однак, Тарас Кучма усунувся від виконання вимог закону. Виникає слушне запитання чому усунувся...?"
 
P.S.
 
- По-перше – міський голова Тарас Кучма офіційно визнаний двічі корупціонером, про що можна дізнатись з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.
 
- По-друге – утримання від повідомлень про корупційне правопорушення дає йому можливість маніпулювати підлеглим порушником, у тому числі отримувати частку від поборів.
 
- По-третє – на переконання Кучми, який смисл в переслідуванні корупції, якщо її можна вмонтувати в систему управління, тоді вона перестає бути корупцією.
 
 
 
Але для цього, це вже по-четверте, її варто очолити...
 

Переглядів: 431

Коментарі (8)
 
А хтось казав, що неможливо пробити дно, виявляється наш мер це зробив вчергове.
Рейтинг: 11+ 0-
 
Дрогобичанин., 11:32 17 жовтня 2024 р.
 
Видно, що в міській раді це давно поширена практика і , можливо, не всі віддавали мзду вождю. А так як жодна копійка в ратуші і її структурних підрозділах не може пройти мимо кишені куЧма, то він вирішив полякати всіх щоб боялись і не сміли пікнути. Цікавою є позиція самого мера, бо за законом він вже повинен був би звернутись до правоохоронців, створити комісію, провести службове розслідування, на час якого відсторонити підозрюваного працівника від виконання обов'язків. В принципі це б було певним показовим очищення всієї ратуші, але це не при двічі корупціонері.  
Взагалі то після такої заяви першої посадової особи міста тут би вже мали працювати НАБУ, ДБР і антикорупційна прокуратура, але це в ідеалі , а не в офшорному придатку Гренади.
Рейтинг: 10+ 0-
 
$$$, 12:10 17 жовтня 2024 р.
 
То вони гроші дерибанять, по заграницях дупи возять, а на армію з людей під благодійні акції гроші збирають! Потім фоткають свої пики коло невідомо де і по якій ціні куплених дронів і автівок. Чому нема розширеного звіту за кожен благодійний внесок від кожної установи, яка точно підбита сума, хто і на підставі чого збирав і рахував? Що бояться, щоб не вилізло приховане і прилипле до їх липких рук? Вже ліпше давати гроші на конкретну частину чи перевіреним волонтерам на рахунок ніж тим корупціонерам і казнокрадам!  
Вже давно пора ввести кримінальну статтю. яка б прирівнювала корупцію та ще й в час війни до мародерства з конфіскацією майна всієї родини особи та ще й , з врахуванням заподіяної шкоди, -аж до довічного ув'язнення!
Рейтинг: 10+ 0-
 
!?, 12:40 17 жовтня 2024 р.
 
риба гние з голови :? прислІв"Я.
Рейтинг: 11+ 0-
 
роман, 13:35 17 жовтня 2024 р.
 
Ліквідувати всі (! ) так звані "блядодіїльні фонди": це- відверто кримінальні угрупування під сарафанами, неспроста- чорними, а то й- з двоповерховими квартирами посеред Києва- для всіх покинутих коханок імені зятів мільярдерів!
Рейтинг: 7+ 0-
 
:(, 14:54 17 жовтня 2024 р.
 
Ну що це за розмова, "один керівник ", "одного органу". Давайте конкретно, що за орган, фамілію керівника, бо зараз це просто пусті балачки.
Рейтинг: 11+ 0-
 
Гріцацуєв, 16:32 17 жовтня 2024 р.
 
Там всі поголовно свинарчуки разом з головним ушльопком. Двуногі істоти без совісті та честі.
Рейтинг: 6+ 0-
 
Особиста думка, 18:59 17 жовтня 2024 р.
 
То Тішина начальниця Дії збриває бабло і носить таракану. Схема ррацює
Рейтинг: 0+ 0-
 
Світлана, 23:20 17 жовтня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 6009 днів)