Ви можете вичитати в інтернеті, що страпачки - це словацькі або угорські галушки. А от у селі Попелі Дрогобицького району Львівської області вам скажуть, що це їхня страва, і називають тут страпачки бабиними. І зовсім у них це не галушки, а своєрідна запіканка з рибою. Навчила мене її готувати мужня жінка Наталя Бігей - волонтерка і патріотка, мама трьох синів.
Її чоловік Андрій - боронив Україну на Донбасі, зараз виховує молодь і возить нашим бійцям на Схід усіляку гуманітарну допомогу, яку збирають на Дрогобиччині звідки лише можуть. Дивіться цю цікаву життєву історію, пишіть свої враження і підписуйтеся на канал. Слава Україні!
Дякую в організації поїздки Надії Козар, завідуючій відділу культури Дрогобицького району та фотографу й відеооператору Юрію Федчаку, його телефон 096 13 59 300.
пироги-пирогами, але дуже і дуже погано коли при владі кончені. раніше спілкувався через ОДНОКЛАСНИКИ з родичами з-за границі, тепер ОДНОКЛАСНИКИ заморозили! Повторюю дуде погано коли дураки при владі! НЕ СТИРАТИ!
До НАТАЛКИ! Шанована так би мовити ПАНІ! Керівництво УКРАІНИ повинні займатися медициною! Боротьбі з злочинністю! Роботою для народа! Цінами на продукти і цінами по комунальним послугам і забезпечцвати життя гашим людям як тут так і на війні. Але зробити супер сайти спілкування для всієі УКРАІНИ і іі громадян! Як мовила єдна поважна пані в Дрогобичі - чиновники живуть самі по собі - народ як може! СЛАВА. не знати кому!
На сайті Дрогінфо деякі дописувачі як голуби: де пролітають, там і гадять. Паньство Снайпер і +! Ви хоч вникаєте, про що стаття? Чому обов"язково в позитив треба дьогтю налити?
моя бабця походить з Попелїв. Ій би зараз виповнилось 102 роки. Ніколи вона не готувала ніякої страпачки, то не Попелївська страва, хоча була дуже доброю господинею. Памятаю страву Гугіль, лободу в сметанї, печений андрут.