Трагедія на Грушевського у Дрогобичі: суд закрив кримінальне провадження!

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
Написав(ла) vartonews.com.ua   
27.11.2021

 

В Єдиному державному реєстрі судових рішень опубліковано Ухвалу Дрогобицького міськрайонного суду в складі головуючої судді Курус Р.І. у справі про кримінальне правопорушення у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг та службової недбалості.  Мова йде про гучну справу, яка стала наслідком трагедії на вулиці Грушевського, яка відбулася  28 серпня 2019 року. Тоді стався обвал частини будинку на вулиці Грушевського, 101/1. Там повністю обвалився один під’їзд. Через це загинуло восьмеро дрогобичан.
 
Напередодні слідство з’ясувало, що до інциденту причетна інженерка житлово-експлуатаційної компанії Ростислава Петречко та майстер дільниці Ростислав Дацишин.
 
17 листопада 2021 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області вирішив закрити кримінальне провадження у цій справі.



Про це рішення редакцію ВАРТО повідомили колишні мешканці  будинку на вулиці Грушевського, 101/1.
 
“Таким чином, судом встановлено, що обвинуваченим ОСОБА_1 та ОСОБА_2 пред’явлено обвинувачення у вчиненні нетяжкого злочину у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов`язаної з наданням публічних послуг, а не у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину проти життя і здоров`я особи, а тому доводи прокурора про відмову в задоволенні клопотання з цієї підстави є неспроможними… За викладених обставин, враховуючи, що злочин, який інкримінується обвинуваченим не відноситься до категорій тяжких чи особливо тяжких злочинів проти життя та здоров’я особи, підлягають застосуванню приписи пункту 10 частини 1 статті 284 КПК”, – йдеться в Ухвалі суду.
 
Відтак, суд вирішив: “Кримінальне провадження №12019140110001605 від 28.08.2019 про обвинувачення ОСОБА_1 та ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України – закрити на підставі пункту 10 частини 1 статті 284 КПК України.”
 
Стаття 284. Закриття кримінального провадження та провадження щодо юридичної особи
1. Кримінальне провадження закривається в разі, якщо:
 
10) після повідомлення особі про підозру закінчився строк досудового розслідування, визначений статтею 219 цього Кодексу, крім випадку повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину проти життя та здоров’я особи.
 
Також в Ухвалі зазначено, що цивільний позов постраждалих у трагедії “про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення”, – залишити без розгляду.
 
Станом на сьогодні ніхто не поніс відповідальності за цю жахливу трагедію, яка забрала життя восьми людей.
 
Нагадаємо, що 18 липня у Дрогобичі обвалилася частина злощасного будинку. У наслідок обвалу ніхто не постраждав. Будинок досі не демонтовано.
 
 Власна інформація

Переглядів: 2369

Коментарі (6)
 
ну й бардак у вас з тою корупцiею, вас не то що в европу, вас скоро й у африку не пустять, бо продажнi як пси
Рейтинг: 8+ -2-
 
uit Koninkrijk der Nederlanden, 09:52 27 листопада 2021 р.
 
Нічого особистого до даних посадових осіб але є закон і є терміни у всіх справах чи провадженнях тому виникає питання , а скільки слідчому прокурору занесли зелені щоб той" пропустив " термін ? Сміх та годі. Якби був звільнений за невідповідність займаній посаді то такого б не вчиняв порушення посадового. Оце такі прогавини для різного роду чинуш. Тому вони не сидять по тюрмам. Хлопаку за дріб'язок любий засадять по повній і як добре піде ще й житло заберуть собі. Скільки такого є сьогодні в Україні. Жах.
Рейтинг: 10+ 0-
 
Альо......, 11:37 27 листопада 2021 р.
 
Всіх їх чекає заслужена кара.
Рейтинг: 7+ 0-
 
Дрогобичанин, 18:07 27 листопада 2021 р.
 
до речі, коли проїжджаєш повз рештки цього будинку по провулочку, який з'єднує В. олодимира Великого і Грушевського то проймає думка, що ця частина будинку у будь-який час рухне на дорогу і станеться нова трагедія, а державні мужі нашого міста цього не бачать аж ніяк. згодом закриється ще одна справа, як у нас то вміють.
Рейтинг: 4+ 0-
 
до речі..., 19:58 28 листопада 2021 р.
 
зразу згадуються слова з відомої комедії "Да здравствуєт наш суд, самий гуманний суд в мірє". Як завжди, винних немає, люди загинули, залишилися без житла, ніхто не знає, а як їм живеться зараз, але саме головне, що винних НЕМАЄ. А ми ж то знаємо, що люди неодноразово писали звернення і в мерію і в жек. чи кудась там ще. Дурня це все, як виявилось. Головне, що нікого не покарали за те, що сталося. Браво Феміда!
Рейтинг: 4+ -1-
 
!!!!, 20:07 28 листопада 2021 р.
 
І це показово панове.
Рейтинг: 3+ 0-
 
До слова..........., 11:20 29 листопада 2021 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5796 днів)