Мешканка Дрогобича отруїлася чадним газом

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
Написав(ла) vartonews.com.ua   
12.02.2022

 

На Львівщині – нова жертва чадного газу. До лікарні з отруєнням потрапила 31-річна жінка. Про це повідомили у департаменті цивільного захисту населення ЛОДА.  Випадок стався вночі 10 лютого, орієнтовно о 04:25 год. в Дрогобичі. Тут на першому поверсі триповерхового житлового буднику по вул. Шептицького, 16 чадним газом отруїлась 31-річна місцева жителька.
 
Її госпіталізували у стані середнього ступеня важкості у Дрогобицьку міську лікарню. Відомо, що будинок обладнаний ПГ – 4 та газовим котлом. Аварійна бригада «Львівгазу» вже тимчасово призупинила подачу газу до помешкання. Наразі всі обставини події встановлюються.
 
Симптоми отруєння чадним газом
 
Симптоми отруєння чадним газом не завжди є очевидні, дуже часто їх можна сплутати зі звичайним харчовим отруєнням чи грипом. Втім на відміну від останнього, чадний газ не викликає підвищення температури.
 
Найбільш поширений симптом при отруєнні чадним газом – головний біль. Також людина відчуває втому, запаморочення, сонливість, блювоту, утруднене дихання, пришвидшене серцебиття та кашель.
 
Тривалий вплив низьких доз чадного газу може призвести й до появи неврологічних симптомів: проблем із мисленням та концентрацією чи до появи емоційних змін у поведінці. Так, людина стає роздратованою, схиляється до прийняття імпульсивних і нераціональних рішень.
 
Більш серйозні симптоми – втрата рівноваги, зору, порушення пам’яті чи дихання, судоми втрата свідомості. Якщо у приміщенні є велика концентрація чадного газу, то ці всі симптоми проявляться у людини вже протягом двох годин.
 
Якщо ви відчуваєте перелічені симптоми і підозрюєте, що причиною може бути чадний газ, перш за все, – вимкніть усі прилади, крім електричних, відкрийте вікна, щоби впустити в приміщення свіже повітря! Якщо ваше самопочуття погіршується, негайно викликайте «швидку», адже у цьому випадку кожна хвилина – на вагу золота!
 
Як допомогти потерпілому при отруєнні чадним газом?
 
Щоб допомогти людині, яка отруїлась чадним газом, потрібно негайно:
 
вивести або винести постраждалого на свіже повітря;
викликати швидку допомогу;
послабити одяг, щоб полегшити дихання;
піднести до носа нашатир;
напоїти міцною кавою чи чаєм.
Якщо ви відчули запах газу, терміново перекривайте всі газові крани, повідчиняйте вікна, двері і покиньте приміщення. Після цього викличте аварійну службу газу за номером 104!
 

Переглядів: 1682

Коментарі (5)
 
Газ як паливо не дозволяє безпечного ставлення до себе з боку людини. Правила безпеки просто так не писалися.  
Часто чую від знайомих: * Поставила варити холодець на ніч на маленький вогонь. * В жодному випадку такі речі робити НЕ можна.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Наталія, 13:34 12 лютого 2022 р.
 
моя сосідка, цьоцю, пішла купатися в ванну під душом включила газову колонку бо інакше не буде води горячоі живе на 1 му поверсі я на другому прибігла до мене і сказала щоб я скоро побіг з нею бо . горить газова колонка\накинула вона на себе халат\. сосід я йому поситукав в двері і його покликав то він перекрив газ на ту газову колонку. молодець! Я колись\долбой*б то я про себе\ пішов до міста і забув виключити чайник. він стояв навключеному газі наплимтці прийшов додому через дві години чайник вода викіпіла добре що не взірвалася квартира. тепер я наклеів на кришу газ плитки памятку "Йдеш! Виключи газ". ЧАО
Рейтинг: 2+ -1-
 
снайпер + затетий украінець, 14:07 12 лютого 2022 р.
 
Я і не підозрювала, що маю племінничка - снайпера , старшого за мене на пару десятків літ. :)  
А тепер серйозно. Ви дали маху конкретно. Сусідка кликала зовсім з іншою метою. А Ви ще й сусіда -лоха притягнули. :)
Рейтинг: 2+ -1-
 
Наталія, 14:46 12 лютого 2022 р.
 
Одним словом, обоє лоханулися, як казали Комаровський з Гордоном. :)
Рейтинг: 2+ -1-
 
Наталія, 15:25 12 лютого 2022 р.
 
На чоло собі треба було приліпити ту нашльопку! Наталю, дайте собі спокій з ідійотами, бо Ви, таки, гарна дівчина!
Рейтинг: 1+ 0-
 
!, 13:05 14 лютого 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5825 днів)