Степан Кулиняк: на благодійній виставці виручили перші 70 тисяч гривень

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
21.05.2022

 

Голова Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк 20 травня побував на благодійній виставці у Дрогобицькому музеї. Про свої враження розповів на своїй сторінці у Фейсбуці.  «Саме на цій картині, що на першому фото, яку сьогодні придбав, зображено Кримські, а головне – Українські гори та море, художника Миколи Чеботару. Він є уродженцем Криму. Коли російська навала 8 років тому насунулась на Крим, то переїхав до Києва, а у 2022 році з цієї причини опинився вже на Дрогобиччині.
На сьогоднішній виставці-аукціоні, яку ми організували спільно з Благодійним фондом «КОЛО», кожен зміг придбати картину до душі. Мені припала саме ця – з кримською тематикою, бо під час повномасштабної війни хочеться ще голосніше кричати, що не тільки Донбас, а Крим – наш, український. 
Сьогодні на благодійній виставці виручили перші 70 тисяч гривень, які будуть скеровані на закупівлю «Швидкої» для наших рідних Збройних сил України. Загалом виставка триватиме ще наступні два тижні, паралельно всі роботи будуть виставлені на онлайн-платформі, посилання на яку надам згодом, і придбати картини заради нашої перемоги зможуть люди з усіх куточків світу. 
Культура – це той фронт, який також має працювати під час війни. Митці – це люди, які по-своєму воюють. І саме наша культура, яка є водночас нашою ідентичністю, є одним із основних факторів, за які ми сьогодні воюємо.
Слава Україні!»
Під час експозиції в музеї представлені роботи таких художників, як Левко Микитич, Ярослав Данилів, Олеся Сікора, Олександр Максимов, Ігор Перхун, Андрій Чеборату та інші. Серед них як місцеві, так і ті, хто зараз мешкають у нас внаслідок війни.

Переглядів: 552

Ваш коментар буде першим
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)