Валідатори та GPS-трекери: інновації у громадському транспорті Дрогобича

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
07.09.2022

 

Відстежувати рух громадського транспорту онлайн та здійснювати оплату за проїзд за допомогою гаджета – це не розкіш, а інноваційне рішення, яке забезпечує зручність мешканцям та гостям громади, – повідомляє портал Дрогобицької міської ради. У Дрогобичі функціонує система електронних сервісів «Smart city». Завдяки цій системі користувачі мають змогу онлайн відстежувати рух громадського транспорту. Це дозволяє ефективно планувати пересування містом. Громадський транспорт також облаштовано валідаторами за допомогою яких можна проводити безготівкову оплату за проїзд. Це не лише зручність для пасажирів, а й дає можливість контролювати облік коштів, а водієві не доводиться відволікатися на розрахункові операції з пасажирами.
За даними управління інвестицій та економічного розвитку, сьогодні на маршрутах Дрогобича загалом функціонує 37 автобусів. З них щоденно у рейсах перебуває 25 автобусів. Всі автобуси обладнані GPS-трекерами та валідаторами. Рух громадського транспорту відображається в режимі онлайн на е-сервісі Онлайн рух маршрутного транспорту . За допомогою цього сервісу ви можете контролювати рух громадського транспорту міста.
Як скористатись?
Для того, щоб переглянути рух громадського транспорту міста, потрібно:
1. В розділі «Сервіс» натиснути «Перейти до сервісу»
2. Обрати місто.
3. Обрати потрібний маршрут
У вівторок, 6 вересня, під головуванням першого заступника міського голови Ігоря Германа відбулася нарада за участі перевізників, представників управління інвестицій та економічного розвитку та управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій. Під час зустрічі сторони обговорили критичні питання функціонування проекту «Картка Дрогобичанина» та технічні проблеми, які виникли в ході заміни автобусів на більш комфортабельні, облаштування їх GPS-трекерами та валідаторами.
За словами перевізників, технічні питання будуть вирішені впродовж кількох днів. Відтак мешканці та гості громади зможуть повноцінно користуватися е-послугами, пов’язаними з громадським транспортом.
«Дрогобич є одним з перших міст, у якому вдалося реалізувати проект, який по своїй суті відповідає електронному квитку. Саме цей проект дає можливість вирішувати соціальну проблему – безкоштовне перевезення пасажирів пільгових категорій. Тому нам важливо, щоб жодні технічні проблеми не ставали перепоною у функціонуванні проекту. Щодо технічних питань з роботи GPS-трекерів та валідаторів, то перевізники зобов’язалися вирішити їх упродовж кількох днів. Закликаю мешканців громади користуватися електронними послугами. Наголошую, що пропозиції щодо функціонування громадського транспорту мешканці громади можуть також надсилати онлайн», – прокоментував Ігор Герман.
Нагадуємо, сьогодні проїзд у громадському транспорті міста становить 15 гривень. Користувачам «Картки дрогобичанина» передбачено знижку за проїзд у громадському транспорті у розмірі 2 гривні. Виготовити «Картку дрогобичанина» можна у філіях «Ощадбанку» у місті Дрогобичі.

Переглядів: 2376

Коментарі (30)
 
В сраці мати ми хочемо ваші джипо-чпоки, напишіть, що це на нашльопки якоїсь ГО-асоціації перевізників: без печаток, без звичних на таких документах, "шапок", лише з ПІПою керівника у нижньому кутку вже аж почорнілої картки, причому, розцінки від поворота до іншого поворота- мало не жирно виписані фломастером, та ще й- зашлопані "намокро"! Ми хочемо їздити до Трускавця, до Борислава, до Стебника, до Урожа-Підбужа-Меденич-, аж- по за межі Львівщини, не бігаючи за автобусом, аби на квитку зекономити, а так, щоб цей квиток отримувати з рук кожного "лівого" чи правдивого афериста за кермом "лівих" чи правдивих автобусів (пасажирів геть не цікавить, "ліві" у вас за кермом автобусів, чи недоперевірені всілякими ГОшниками за сто грам у "конверті", а ні- то за посвідченням, яке показую і яке гарантує мені цей, пільговий, проїзд- всюди, де діють закони для перевізників і пасажирів, а не лише- для купки собутильників ваших череватих злодіїв від транспорту!
Рейтинг: 2+ -1-
 
Таємні "тітушки", 16:16 07 вересня 2022 р.
 
Вони з громадою радяться чи тільки між собою ? Їм громада на ті інновації давала добро? Це що тепер на часі? І далі по- суті: переважно їздять пенсіонери маршрутами і студенти решта на приватному транспорті або пішком бо місто невелике, а тут аж такі "зручності" просто вищий пілотаж панове , але ми розуміємо, що відмивається бабло з міської казни натомість комунальна сфера міста потребує набагато кращого вигляду та механізму роботи. Гляньте яка дорога та тратуари до прикладу на Війтівській Горі, ось у такому стані знаходиться все решта, що дальше від центру.
Рейтинг: 5+ 0-
 
питання, 18:21 07 вересня 2022 р.
 
Пишуть у статті, що гаджет то не є розкіш тоді під ті інновації закупіть принаймі пенсіонерам по гаджету слабо, ні. У нас в країні війна чи може ви забули? а по периметру площі у барах музики виграють і чинуші там кавують та" справи "вирішують. Отакий гібрид повсюди тепер.
Рейтинг: 10+ 0-
 
дрогобичанка, 18:37 07 вересня 2022 р.
 
Пляц на вокзалі відгородили від народу якоюсь хрінотєнню, яку знесе найближчий нічний гонщик, бо дорога там була вільна й безпечна, натомість- автобуси тепер калабанять по разколдобінах аж по за приколійними ямами з багнюкою. Який придурок "наварив" на цьому знову кілька мільйонів? !
Рейтинг: 8+ -1-
 
!, 18:38 07 вересня 2022 р.
 
Шановні, вам все недогода щоб не зробили! А може причина незадоволеності криється в собі? І ви її просто екстраполюєте на владу? Критикують все і всіх зазвичай ті, хто мало заробляє, хто не реалізувався в житті. Працюйте і все буде добре! Дрогобич розквітає зараз як ніколи раніше.
Рейтинг: 3+ -8-
 
Світлана Клюй, 21:17 07 вересня 2022 р.
 
Шановні, спочатку запустіть автобуси хоча б типу, які здійснювали перевезення пасажирів ще у далекі 70 роки- подібних "Ікарусам. " Це абсурдне рішення, бо пенсіонери вміють користуватися хіба кнопочними мобільними телефонами. Це можна вважати марнотратством.
Рейтинг: 5+ 0-
 
катя, 21:18 07 вересня 2022 р.
 
Ціни на життя !  
Зробіть нормальні!
Рейтинг: 4+ 0-
 
Макс, 21:47 07 вересня 2022 р.
 
А вони не прифігіли з ціною 15 грн. по Дрогобичу, де середня тривалість поїздки 5 хвилин?
Рейтинг: 11+ 0-
 
Саша, 21:50 07 вересня 2022 р.
 
по маршруту 2 іздять такці собі німецькі аватобуси\питав у водія що то таке він сказав з Німеччини\. Широкі місткі іхати в ньому одне задоволення, але. часто такі комфортні автобуси не повністю заповнені, шкода. ціна квитка на нині 15 гриваків думаю дороговато буває що йду пішки від ОСАВУЛА до центра і коло РАТУША десь за 30 хвилин! Економія 30 гриваків то хліб а ще + 10 і кава в дЕСЕРТНОМУ! Всім дрогобичанам здоров я сили духа міцності бути самими кращими. Скорішоі нам перемоги. СЛАВА УКРАІНІ!
Рейтинг: 6+ 0-
 
юрІй петрашевский, 21:56 07 вересня 2022 р.
 
Як стало відомо з достовірних джерел сьогодні після обіди дрогобицькі поліціянти затримали куму мера таку собі пані Ластовяк, яка зробила завдяки кумівства дуже стрімку кар'єру в освіті. І затримали як раз з мільйоном який пропав у Кучми. Всі хто мав долю в тому мільйоні пригнали за дві хвилини під поліцію і вимагали би їм віддали їхні долі. Готові всі писати заяви на Кучма би хіба забрати свої частки. Пішла жара.
Рейтинг: 14+ -1-
 
Inside PRO, 22:23 07 вересня 2022 р.
 
дядя не пиз*ди що затримали з мільйоном затримали машину і водія бо був ніби то непристебнугий ременем так то сімейство ЛАСТОВЯК! Не буду писати бавгато читакйте сайт газета "МЕДІА ДРОГОБИЧЧИНА" там все обширно написмано і не пиз*ди дядя не нагнітай обстановку.
Рейтинг: 1+ -7-
 
юрІй .............., 23:04 07 вересня 2022 р.
 
Довіряйте лише офіційній інформації!
Рейтинг: 1+ -1-
 
!, 23:29 07 вересня 2022 р.
 
Я Гринь
Рейтинг: 0+ 0-
 
Гринь, 23:30 07 вересня 2022 р.
 
Тупа сільська курка не більше.
Рейтинг: 6+ -1-
 
до реалізованої Клюй, 23:51 07 вересня 2022 р.
 
Хто таких штубаків зі штубачками понаприймав у ті кабінети? Невже- такі ж несусвітні неуки? ! І оті одоробла хочуть керувати державою й осідками? Та йдіть геть: торгуйте й далі дипломами у підворотнях! Це катастрофа: аби такі довбанці вчили увесь народ, як треба жити, та ще й їх їх любити, більше того: воно, одне з другим непотрібство, навіть хоче когось лякати? Хіба що- своїми "зальотними" віаграми: де гуманітарка- жріть, може, вам хоча б у мізки бодай дрібка розуму й совісті заколупається!
Рейтинг: 4+ 0-
 
!, 02:08 08 вересня 2022 р.
 
Що Лужецький став мером?
Рейтинг: 1+ -2-
 
!!!, 07:44 08 вересня 2022 р.
 
Зі слів юного казнокрада з відділу освіти розумію , що то якась помста одіозній корупціонерці . Але все ж таки як бальзам на груди простим людям поспостерігати, як скубуться владні мерзоти з двох таборів між собою бо бали назбирують до виборів чергових. Господи , як ти ту всю гидоту тримаєш на святій Землі бо більше нічого сказати за людей на яких клейма ніде поставити. Ганьба хабарникам довіку.
Рейтинг: 9+ -1-
 
за Ластов'як, 09:17 08 вересня 2022 р.
 
Потрібно їх всіх, фігурантів цього кайданкового клондайку, зібрати в онлайн-прес-конференцію, і поки білий дим з комина не піде- не випускати. А то- будуть пліткувати й теревенькати, аж поки одні одних не позапашталакують. Аби лиш наживо не поперегризалися.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Не до теми, але- довкола неї, 13:15 08 вересня 2022 р.
 
Кому трекери, а мені футбол, скільки ще часу ті керівники разом з тим тренером будуть позорити Дрогобич, ми позорно програємо Бориславу як на виїзді ту і вдома 2-0, 1-4, Стрию 1-4, я нехочу обілити Борислав але в Дрогобич населення в декілька разів більше, що скажете керівники а цей позор декілька років поспіль, тай може вже досить займатись тим що не вмієте робити!
Рейтинг: 5+ 0-
 
Ігор, 20:06 08 вересня 2022 р.
 
В міській раді закінчились новини? Скільки можна про одне і те саме? І валідатори і трекери були ще минулого року. Розпочинав впроваджувати Стас, довів до кінця Віталій. Що, немає нових досягнень? Чим займається відділ ІТ (без єдиного іт-спеціаліста) на чолі з братом депутата міської ради?
Рейтинг: 7+ 0-
 
Реал, 20:54 08 вересня 2022 р.
 
По ходу у дрогобицьку команду треба легіонерів. От я подав керовнікам ідею куди ще можна списати гроші.
Рейтинг: 2+ 0-
 
До Ігора, 21:50 08 вересня 2022 р.
 
Та списувати гроші вони професіонали, ні футболу ні грошей, тільки позор для Дрогобича, одним словом бариги!
Рейтинг: 3+ 0-
 
Ігор, 07:01 09 вересня 2022 р.
 
А з футболістів за форму гроші знімають? А як: упродовж всього сезону, чи лише- три рази на рік, пів зарплати. А кому "наверх" відвозять? Аж-аж, на самий? !
Рейтинг: 0+ -1-
 
..., 07:32 09 вересня 2022 р.
 
Пільгове перевезення здійснюють усі підприємства транспорту незалежно від форми власності та підпорядкування. Відмова в наданні транспортних пільг є порушенням прав осіб з інвлідністю. А не- кожний чмоня з кабіни буде самодурственно придумувати собі правила "лівака".
Рейтинг: 3+ 0-
 
!, 07:55 09 вересня 2022 р.
 
Водіїв маршруту Дрогобич-Рихтичі-Дрогобич гнати кабатом, а ні- то поспалювати автобуси! Не будете ви з бідних людей лаха дерти, бо котромусь з вас ще треба четверту квартиру у Львові купити. Не будете!
Рейтинг: 3+ -1-
 
!, 13:59 09 вересня 2022 р.
 
Чергове відмивання бабок, на що тільки не ставили тренери де тільки не ставили камери, усе для здійснення контролю громади над КП, але завжди виходить якась херня.  
Ви подивіться вони 75% сайту ДМР закрили від людей, нібито на період війни.
Рейтинг: 6+ 0-
 
Я не лох!, 11:05 10 вересня 2022 р.
 
Й справді, прокоментувати бодай щось (навіть, якщо хочеться висловити захоплення)- неможливо: коментарі закрито. Дивно: бояться вже й самих себе, а чи- перестраховуються, також- самі себе? То чого ж боятися, якщо нічого боятися? Людям й так цікаво було б щось підказати, порадити, запропонувати, дізнатися, посперечатися, може, навіть, запросити на каву, в гості, а не лише- позирати готову (здебільшого- в одні ворота) інформацію. Тому, цей сайт можна вважати чи не єдиним променем світла серед всіх ЗМІ регіону, навіть, якщо думки дописувачів та коментаторів нерідко- вкрай протилежні. Це не гріх, гріхом було б мовчати і взагалі ні на що не реагувати. А дурнуваті погрози "закрити", "четвертувати", "розп"яти на горіхових кронах, чи- поміж кінських квостів"- несусвітня дурня, яка свідчить лише про ненависть їхніх авторів до людей взагалі. Нічого поганого таким "людям" бажати не будемо- самі вмруть!
Рейтинг: 3+ 0-
 
Наприклад, на Ютубі, 12:12 10 вересня 2022 р.
 
Жму руку добродію абсолютна правда Ваш комент.
Рейтинг: 2+ 0-
 
до коменту зверху, 12:52 10 вересня 2022 р.
 
Я теж підтримую сайт «ДрогІнфо», це єдине місце де можна висловити думку чи притензії до влади, бо на більшості сторінок в Фейсбук стоять фільтри і не реально прокоментувати, особливо офіційна сторінка Дрогобицької МР, там видаляють коментарі та блокують до 5хв, якщо ти не лижеш дупу Кучмі.
Рейтинг: 5+ 0-
 
Дрогобичанин., 14:56 10 вересня 2022 р.
 
ФК Галичина позорить наше місто в черговий раз, програвши з хокейним рахунком в Миколаєві 5-1!
Рейтинг: 3+ 0-
 
Ігор, 18:05 11 вересня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)