Доки КП Дрогобича будуть нас дурити надуманими тарифами...?

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
12.09.2022


“ЗНАЙТЕ СВОЇ ПРАВА ТА ВМІЙТЕ ЇХ ПРАВИЛЬНО ЗАХИЩАТИ І ВІДСТОЮВАТИ”
   Послуга з управління будинком  в першу чергу полягає у забезпеченні  належного технічного стану будинку  та комфортних умов проживання мешканців. 
-  А що маємо по факту…?
   У відповідності до діючих кошторисів, які є додатками до договорів з управління багатоквартирними будинками,  підписаних одноосібно та особисто за всіх мешканців ТГ заступником міського голови Ігорем Германом, основною найдорожчою послугою є “ПРИБИРАННЯ ПРИБУДИНКОВОЇ ТЕРИТОРІЇ” і становить вона 1/3 всієї кошторисної вартості. 
   Слід відмітити, що відповідно до ст.1 ЗУ “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, а також п. 14.1.205 Податкового кодексу України – прибудинкова територія має бути визначена на підставі містобудівної та землевпорядної документації. 
А згідно ст. 79-1 Земельного кодексу формування земельної ділянки передбачає визначення площі, меж та внесення інформації про неї до Державного кадастру.  

 Подібний підхід до необхідності документального оформлення прибудинкової території закріплено понад 15 років. 
 
   Натомість незважаючи на наявність чітко визначених законодавчих вимог щодо належного документального визначення прибудинкової території в Дрогобичі функцію землевпорядників, архітектури, реєстраторів перебрало на себе КП “Управитель ЖЕО”.  Вони на свій розсуд визначили прибудинкові території для всіх будинків та оплату за її прибирання. 
 
   Отже, по факту, на сьогодні мешканців заставили утримувати те, що їм не належить та оплачувати за прибирання території комунальної власності, яка в такому випадку повинна оплачуватись коштами бюджету міста а не нами. 
 
   У разі, якщо прибудинкова територія не оформлена у власність або користування співвласників будинку, прибирання її може бути включено до кошторису витрат виключно за згодою споживачів з визначенням на договірних засадах та погоджених з органом місцевого самоврядування меж та площі, яку співвласники згодні утримувати, що перебачено ч.3, ст.10 ЗУ “Про ЖКП”. 
 
   Виникає питання і щодо необхідності щоденного прибирання  території, може достатньо 2-3 рази на тиждень…?
 
В кошторисі наявний перелік ще цікавих послуг і зокрема:                          
➖ Дезінсеція це знищення тарганів, мух, комарів, молі, але хто і коли отримував цю послугу;                              
➖ Обслуговування аварійної служби, що кожен мешканець користувався її послугами;                           
 
➖ Обслуговування димових та вентиляційних каналів, яке має проводитись двічі на рік з оформленням відповідних актів, чи  багато мешканців підтвердять факт надання послуги;                 
 
   Проте вимагає оплату за ці отримані блага КП “Управитель ЖЕО” щомісячно.                                                  
 
А ще є дуже екзотична послуга з технічного обслуговування внутрішньо будинкових систем:
 
-  водопостачання, 
- водовідведення, 
- теплопостачання, 
- електропостачання.
 
Доречі дані послуги є дуже вартісними.        
 
P.S.
А тепер, коли ми всі ознайомились з тим, що повинні роботи КП для виконання своїх прямих обов’язків ми можемо звірити з реальним їх станом…
 
“Тому, зараз є першочерговим завданням, вимагати внесення змін в договори підписані за Вас Ігорем Германом чи може краще заключати нові у відповідності до Типового договору, як визначив АМКУ”. 
 
   І в обов’язковому порядку необхідно вимагати від КП “Управитель ЖЕО” акти наданих послуг та виконаних робіт. 
 
“Таким чином Ви будете знати куди пішли Ваші кошти і будинки будуть в значно кращому стані”. 

Переглядів: 1435

Коментарі (34)
 
А ми їм не дамо ані копійки, ані євро, ані долара- поки не позасівають нас всіма тими грішми, що у нас, роками, крали і крали, крали і крали, крали і крали. На роботу мають їздити роверами, і - ніяких джипів з песиками й мерседесів з коханками!
Рейтинг: 17+ 0-
 
тЧк!, 09:40 12 вересня 2022 р.
 
І добре знає вже Тарас,  
Яка то криса – Фантомас,  
І перекачаний качок,  
І податковий мусорок,  
Всі дружно мріють лиш про те,  
Як красти ще, і ще, і ще.  
Та може ще наш мер Тарас,  
У море скинути баласт.  
Можливо, довше пропливе,  
Якщо лайно потопить це.
Рейтинг: 18+ -1-
 
Поет, 09:55 12 вересня 2022 р.
 
Дуже примітивно.
Рейтинг: 1+ -6-
 
До поета, 09:59 12 вересня 2022 р.
 
Добре, що нам на Кульпарківській не треба платити за комунальні.
Рейтинг: 0+ 0-
 
heer Flunt, 10:00 12 вересня 2022 р.
 
Все вірно написано, але нажаль ментолітет у більшості містян дозволяє чинушам мати їх за тупих баранів . Таке враження, що переважна більшість якісь терпіли по житті їм краще заплотити чим запросити акти виконаних робіт по їхньому будинку. Все залежить від грамотності громади. Хоча сьогодні лишень лінивий не хоче знати закон та своє право причому не тільки у комунальній сфері , а назагал.
Рейтинг: 13+ 0-
 
дрогобичанка, 10:03 12 вересня 2022 р.
 
Це не лише примітивно- це якесь напівп"яне, а то й- обкурене, знущання над рідною мовою, навіть- над чужинецькими ідіоматизмами, бо справжні Українці, зазвичай, навіть мовчки не матюкаються, начитавшись ось такої "пургенезії" (окрім, хіба що, перефарбованих "патрійотів"), а одразу- витирають підтиралку. Цей "пургеномет", напевно, колись активно дипломами у підворітні торгував (а, може, й від руки малював).
Рейтинг: 3+ -7-
 
Срамоті й ганьбиську!, 10:06 12 вересня 2022 р.
 
Ви забуваєте про ланку яка має відстоювати інтереси мешканців - місцевих депутатів, а вони в більшості під вусатим, тому уважно пильнуйте за голосуваннями, більше той непотріб не обирайте
Рейтинг: 18+ 0-
 
Ірина, 10:26 12 вересня 2022 р.
 
Просто в яблочко попав віршом.
Рейтинг: 11+ 0-
 
до "поета", 11:29 12 вересня 2022 р.
 
Безлад не тільки в місті, тепер Кучма цей безлад зробив і в селах Дрогобицького ОТГ. Два дні тому в селі Почаєвичі розорали землі, щоб засіяти ріпак, без відома власників цих земель(люди мають на ці землі витяги з Державного реєстру під забудову! ), не без участі в цьому нашого голови і створеної ним фірми «Тарком» . Дерибан землі по цілому району , а тут рейдерське захоплення землі.
Рейтинг: 16+ 0-
 
з району, 11:41 12 вересня 2022 р.
 
Всі важелі впливу на свавілля місцевої влади є в голови Районної Воєнної Адміністрації. Бездіяльність голови РВА Степана Кулиняка можна пояснити лише взаємовигідними домовленостями з Тарасом Кучмою. Незабаром слід очікувати що тесть С. Кулиняка - Василь Танчук почне нові будови багатоповерхівок в центральній частині міста.  
Комусь війна це кров і сльози а нашим місцевим можновладцям нові можливості для збагачення.
Рейтинг: 17+ -1-
 
правда, 11:49 12 вересня 2022 р.
 
Степанко Кулиняк(Танчук) не має часу на виконання своїх прямих обов’язків він зайнятий фотосесіями з волонтерською допомогою з Європи.  
Посмішка від вуха до вуха не сходить з його радісного обличчя.
Рейтинг: 15+ -1-
 
…., 11:57 12 вересня 2022 р.
 
Не дивно чому Іван Торський стоїть поперек горла в місцевих вельмож. Бути таким обізнаним у всіх галузях місцевого самоврядування це талант. Виводити лиходіїв на чисту воду в нього получається як ні в кого. Успіхів і вірних сподвижників тобі Іване!
Рейтинг: 21+ 0-
 
Дрогобичанин, 12:08 12 вересня 2022 р.
 
Вони активні коли стосується їхніх спільних інтересів. Які в них спільні інтереси громада обізнана дякуючи Торському. А добробут мешканців ОТГ для них апріорі не цікавий тільки під час виборів і крапка.
Рейтинг: 15+ -1-
 
до ....,11:57 12 09 22, 14:10 12 вересня 2022 р.
 
Я Гринь
Рейтинг: 0+ 0-
 
Гринь, 14:49 12 вересня 2022 р.
 
А що, ви радите, аби кожен заходив до ратуші- й метав там запасними яйцями, таке, ніби кулями- дорогу мітив? Щоб туди "тропа не заростала"? А вони, з-попід одного білого дому до іншого, будуйть лише стосами перекладуваних паперів вітер з-під носа вигойрювати? "Аби всьо в паперах сі сходило, а всьо решта- то таке собі"? ! Слухайте, а нащо ви стільки лісу пускаєте на ті папери- невже не можна в інтернетах викладати всі ваші реальні статистики *реальні, а не- реанальні)! .
Рейтинг: 1+ 0-
 
Гов і тпру, а де- робота?!, 15:07 12 вересня 2022 р.
 
Екс-начальник освіти Шевяк просто універсальний солдат - з освіти Кучма передислокував «освітянина» в КП «Тарком» займатись збільшенням поголів’я корів.  
Скажіть мені що спільного у корів і вчителів?
Рейтинг: 16+ 0-
 
?, 15:25 12 вересня 2022 р.
 
Ну, не захотів він бути там "доїльним апаратом", не захотів. Мало бути дуже добрим, незайве ще- й трохи мудрим. Ви ж знаєте, що тепер кожна начальственна посада- той самий "доїльний апарат". Тому всюди у високих кабінетах приймають на роботу лише на таку "посаду", весь інший дріб- то до "об"єктних керівників" (напевно, там- дешевше).
Рейтинг: 2+ -1-
 
:(, 15:44 12 вересня 2022 р.
 
Степан Львович Кулиняк добросовісно виконує свою роботу. Недоспані ночі, щоденні плідні зустрічі на вищому рівні, спілкування з простими людьми, періодичні виїзди в місця бойових дій з волонтерською місією. Навіть при такому напруженому графіку Степан Львович старається випромінювати заряд енергії і оптимізму. За усміхненим обличчям приховано смуток і біль за Україну.
Рейтинг: 4+ -13-
 
Мар‘яна, 15:45 12 вересня 2022 р.
 
Боже, Ви- Мадонна! Де там- Богиня! І боронь Боже, аби я, бодай на три міліметри, підлизувався. Ніколи, ані раз. За тамтих часів Вас би зробили портретом ТАРС: ніхто б не писав лозунги для демонстрацій сильніше від Вас! Ай, правда!
Рейтинг: 2+ 0-
 
:), 15:51 12 вересня 2022 р.
 
Можна дістати атак нервів: о 10:39 на сайті міської ради з"явилася інформація про те, що на вулиці Володимира Великого прокладають теплотрасу- і рух автобусів буде обмежено з 8. 30 до 15 години. Для чогось цю ж інформацію продубльовано вже на львівському сайті, але- аж о 16. 12. Так з місцевих бідаків навіть фашисти у концтаборах не знущалися.
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 16:17 12 вересня 2022 р.
 
Сердечно перепрошую: ця інформація- на завтра. Самостійно й власноініціативно на генеральне виправлення уважності. Пробачте незрячому!
Рейтинг: 0+ 0-
 
!!, 16:19 12 вересня 2022 р.
 
У більшості людей вже немає віри жодним урядовцям нажаль. Ситуація у Запоріжжі по розкраданні у промислових масштабах гумонітарки в ОВА поставила жирну крапку на тій маленькій довірі до посадовця яка ще жевріла у деяких виборців.
Рейтинг: 5+ 0-
 
до "Мар'яни", 16:38 12 вересня 2022 р.
 
Чужих у свій корумпований та злагоджений коллектив не візьмуть для чого такий їм ризик необдумана халатність може дорого обійтись багатьом тому є такі шев'яки якими прикривають свої годівнички. Чесно кажучи нещасні вони люди бо рано чи пізно відповідальність навіть, якщо і буде незначна ( бо корупція прошила всі структури), але все ж таки настане. І буде одне з другим кейси до Центру возити тобто ділитись. Але то для них вже стало нормою як ми бачим.
Рейтинг: 3+ 0-
 
до "?", 16:58 12 вересня 2022 р.
 
Перефарбований лис цей ваш Степан Танчук.  
 
У жовтні 2015 року обраний депутатом Дрогобицької міської ради VII скликання від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»», член політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» 
 
У жовтні 2020 року обраний депутатом Дрогобицької міської ради VIII скликання від політичної партії «Слуга народу»
Рейтинг: 4+ -1-
 
До Мар’яни, 17:06 12 вересня 2022 р.
 
Та вони ж всі- з однієї й тієї ж сдпу (ооо ммм): одні- з пеленок, інші- вже ніби- в костюмчиках, але (а то й)- з піонерськими галстуками в кишенях галіфе.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Не здивували., 17:25 12 вересня 2022 р.
 
А ще скільки попереду нових партій буде і вони всі туди перемістяться . Таке " житіє битіє" політиканів незалежно від віку.
Рейтинг: 4+ 0-
 
об'єктивно, 17:26 12 вересня 2022 р.
 
А на зорі всього був політичний сателіт «Партії регіонів» - «Сильна Україна» Тигіпка. Куди входили Танчук, Користильов, Лукянченко( до того в СДПУо) і на додачу Радзієвський.  
А вже тоді «Солідарність» і слідом «Слуги Народу» 
Мафія безсмертна і багатолика коли народ є зацофаним і має коротку пам’ять.
Рейтинг: 7+ -1-
 
правдиво, 18:06 12 вересня 2022 р.
 
Тому пам'ятаймо хто є хто на майбутні вибори. Вже так як раніше вибирали надіюсь не будуть бо занадто багато горя народу принесли всі ці політики своїми договорняками протягом всієї Незалежності.
Рейтинг: 3+ -1-
 
виборець, 18:16 12 вересня 2022 р.
 
А тим часом під час війни ВАКС позакривав давні справи про економічні злочини дубневича а ще і коломойши . Гієна гієну не загризе якось так.
Рейтинг: 3+ 0-
 
читач, 18:28 12 вересня 2022 р.
 
У телеграмі є фото "стіни"яйценюка за 2, 5 млрд грн. Сенька купив маєток у Вашингтоні і спить спокійно без кошмарних снів і на чергові вибори приїде макарони вішати лошакам на стічних ефірах . Ото гидота остатня.
Рейтинг: 6+ 0-
 
до теми, 18:39 12 вересня 2022 р.
 
Все залежить від активності громади та бажання відстоювати свої права. Сьогодні два десятки призначених та куплених Кучмою людей, членів виконкому голосують за тарифи, які їм підсовують комунальні злодюжки. Серед членів виконкому керівництво ради, бувші депутати кожен з них добряче попасся на комунальному майні та хитрі старости. А де фахові управлінці. Треба створити електронну базу всіх причетних до влади і їх достатки отримані за підтримку антинародних рішень. Народ повинен знати своїх героїв. А комунальних злодійчуків взяти під реальний контроль громади. Сьогодні керівники КП пролізли в депутати і самі себе контролюють. А де діяльність кишенькових громадських зрад. Погляньте, як вони захищають свою братву. На чолі з мером влаштували шабаш під поліцією. Треба брати з них приклад і навчитись таким методом відстоювати свої права.
Рейтинг: 8+ -1-
 
дрогобичанин, 18:49 12 вересня 2022 р.
 
Невідомо для чого (у кожному осідкові окремо)- оті, у всій країні, табуни депутатів, якщо найбільша народові "користь" від них- написати заяву про допомогу, й отримати якусь дрібку копійок на пуделечко надувних кульок. Напевно ж, не з їхніх кишень (хіба що- котрийсь із них має якийсь бізнесочок, на кшталт- корови доїти, рурки клепати, коноплі чи ріпак на городі сіяти, на базарі каву-трусики продавати, у всіх позахоплюваних підвалах- кнайпочки облаштовувати, паперогоном займатися, або ж- сотворяти на сцені художній свист (що, направду, тому ж народові, найдорожче обходиться). І все. Якщо ти вже маєш бізнес, чи, бодай, якусь шпекулятивну комерцію- то на якого хрінделя порскаєшся в депутати: аби там ще щось понадкушувати- з того, чого у бідаків, поколіннями, й близько нема? ! Аби самі туди пхалися- куди там: треба ще й чи не всіх родинників порозпихати- всюди, де ще які шпарки ними не позаколупувані. Треба в депутати безробітних (всіх), й неімущих (не заробітчан також- ті будуть й там заробітчанствувати, а не народом перейматися), а то, як станеш дивитися всі оті засідательства- самі пани начальники. Ви вже у кабінетах- вічні, аж вам сивини попріли, а що повирішували: лише ГО, БФ, ООО, МММ понастворювали? ! А які партакогеноссе у ВРУнях- самі бізнесмени та їхні кавовліжкоподавальники. Тому- читайте спочатку!
Рейтинг: 4+ 0-
 
!, 06:14 13 вересня 2022 р.
 
Мер винен в усьому, керівники КП винні в усьому - це зрозуміло, але ми чомусь не згадуємо наших депутатів, яких ми делегували щоб вони відстоювали нас та наші права.  
Кучмо з їхньої мовчазної згоди грабує нас
Рейтинг: 8+ 0-
 
До громади., 12:36 13 вересня 2022 р.
 
Туткай якісь громогласні довбанці вже зи самого рані вигримуют у двері. Чо не дасте поспати: через вас люди цалі ніч не можут заснути, а ви й рано не даєте. Що вишпортуєте? Люди за ваші "коліди" не мают чим платити! А депутати у своєх рестораціях годуют збіглих на джипах з коханками. Йдіт- тумуйтеси по рестораціях з "бідними"! Бо ви, правдиво, такими не є здавна, інакше би вас ваші мішігіни на роботу не приймили: ходити й вигримувати по жебраках!
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 09:42 16 вересня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)