У театрі ім. Ю. Дрогобича модернізують систему опалення та відремонтують укриття

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
25.10.2022
23 жовтня у Львівському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Ю. Дрогобича (Дрогобицький театр) відбулася прем’єра чергової вистави, яка зібрала велику кількість  глядачів. Наступна прем’єра і робота театру продовжуватиметься вже під час опалювального сезону у комфортних умовах. Опалювальний сезон стартує 1 листопада. Про це повідомив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.  «Днями здійснили моніторинговий візит до Дрогобицького театру. Директор театру Микола Гнатенко звернувся до начальника Львівської ОВА Максима Козицького з проханням розглянути можливість здійснення капітального ремонту системи опалення, тому що вона дуже застаріла. Враховуючи те, що будівля театру велика, була потреба зробити і поточний ремонт укриття, там також проходять комунікації, а глядачі спускаються в укриття під час повітряних тривог. Максим Козицький погодив комплексне рішення провести капітальний ремонт системи опалення і поточний ремонт укриття.
Театр територіально у Дрогобичі, це наш обласний заклад культури, трупа якого активно виступає по Україні і за кордоном, популяризуючи українське. З перших днів повномасштабної війни актори та працівники театру підтримували українських захисників – готували їжу, допомагали та продовжують допомагати фінансово», – розповів Іван Собко.
Вартість проєкту модернізації системи опалення сягає близько 3,7 млн грн, з яких понад 3,3 млн грн – вартість ремонтних робіт, 0,4 млн грн – оплата розробки проєкту, технічного нагляду, експертизи. Кошти виділили з обласного бюджету.
«Усі старі негерметичні чавунні батареї замінять на конвекторні обігрівачі, що дозволить економити споживання тепломережі. Встановлять погодозалежний програматор, який автоматично регулюватиме температуру залежно від температури навколишнього середовища. Також у глядацькому залі встановлять систему кондиціонування, яка влітку охолоджуватиме повітря, а взимку допомагатиме в підігріві, тому що опалювати зал постійно немає потреби, а швидко нагріти його складно.
 Кондиціонери дозволять обігріти зал за одну годину до вистави і після вистави тепло ще буде зберігатися. Це все робиться заради економії», – додав Іван Собко.
Поточний ремонт укриття в театрі, який передбачає ремонт системи вентиляції, проведення резервного освітлення тощо, уже розпочали. Очистили стіни і стелі, розібрали цементні покриття підлог, влаштували піщане покриття. На ремонтні роботи з обласного бюджету виділили понад 790 тис грн.
З перших днів повномасштабного російського військового вторгнення колектив театру підтримував українських захисників. За період з 28 лютого по 24 березня працівники самостійно виготовили харчової продукції на суму 120 тис грн, з них 85 тис грн – кошти колективу, а решта 35 тис грн – благодійні внески.
Шість працівників театру є членами добровольчого формування територіальної оборони міста Дрогобича, серед яких головний режисер театру – Король О.В. У театрі знайшли прихисток 13 людей, тут також є готові приміщення для тимчасового поселення 15 осіб. При потребі у театрі можуть прийняти ще більше людей.

Переглядів: 1060

Коментарі (10)
 
ну що сказати МОЛОДЦІ! Бережіть себе бо ви наші Дрогобичани самі кращі у всьому світі.
Рейтинг: 3+ -2-
 
снайпер + затетий украінець, 19:14 25 жовтня 2022 р.
 
Я Гринь
Рейтинг: 2+ 0-
 
Гринь, 19:28 25 жовтня 2022 р.
 
А де той Дурибляник дебіл депутат Львівської обласної ради, втік до Москалів, яке лайно вибираємо той маємо. Слава Україні, смерть зрадникам України! , тим Дулібляникам дебілам, які навіть в рідному селі де ходили не до школи а поза школу кинули сусіда на клаптик землі в десять скотин !
Рейтинг: 5+ -1-
 
Ігор, 21:02 25 жовтня 2022 р.
 
Іду такий вчора, вдруг бац, чувствую хтось внедривсі в меня і ізучає мене ізнутрі, примерно так через анус на мене дивисі, курва. :eek дивисі і дивисі, а я такий мозафака чо ты дивисі, а воно дивисі, прикинь, га :eek
Рейтинг: 1+ 0-
 
Я вася, 02:21 26 жовтня 2022 р.
 
Не театр свій сраний будуйте, а йідіть на війну Україну будувати, гади ви кончені. Фууууу який нікчемний і смердючий піар. Я вже новідомив військкомат, подивимось чи багато вас там буде, жлобяри кучмівські :grin
Рейтинг: 3+ 0-
 
Педро Санчес, 02:30 26 жовтня 2022 р.
 
Вельмешановні добродії Дрогобича, невже ми не можемо справитися на своїх теренах з АЗС ОККО яке недолиаає десять процентів до нашого баку, одним словом сказати мало Бариги, в то під час війни з орками, на вили ту сволоту ОККОВСЬКУ!
Рейтинг: 1+ 0-
 
Ігор, 03:51 26 жовтня 2022 р.
 
Ви там, напевно, тому Педрови, не додали 21 копійку зарплати, бо ніяк не можна зрозуміти, як це: йти будувати Україну- на війні. То війна- будує? а чи Педро- реально Санчес? По за яку школу він ходив- і цьмагу дудлив, поки діти книжки читали? !
Рейтинг: 1+ 0-
 
:(, 09:22 26 жовтня 2022 р.
 
Якщо ці довбні з електромережі вечором виключать електрику і я не подивлюсь лігу чемпіонів, обіцяю на завтра мітинг під тою шарашкиною конторою, з блокуванням вїзду. Близько ста однодумців у мене є, хто хоче долучайтесь. Вони геть опупіли, продають електрику за кордон, а на нас економлять. Невже будем мовчати, як бидло?
Рейтинг: 2+ -1-
 
Стах, 14:26 26 жовтня 2022 р.
 
Вже ніби й не продають, але ті, котрі й досі це вміли- тепер намотують на корбу, пхають у кузово- й вивозять автами. Так дорожче й більше- мимо каси. Лондонської (кіпрської, сейшельської, мальдівської, монакської- вибирай сам, котрої з них).
Рейтинг: 0+ 0-
 
..., 21:29 26 жовтня 2022 р.
 
Добре заробить кучмівська прокладка Базар( з бородою на 2й фотографії). При тому що його «будівельна» фірма існує лише на папері вона постійно перемагає в кучмівських і обласних тендерах , всі роботи Базар відає в субпідряд заробляючи на посередництві немалі гроші.  
Комусь і під час війни дирненько живеться в бідній Україні. Такі Базари ніколи не підуть на фронт.
Рейтинг: 4+ 0-
 
…, 12:48 27 жовтня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5843 дні)