Подаруйте книгу! Українські книжки для наших дітей у Польщі

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
27.10.2022

 

У польському місті Ґданськ на базі благодійної організації Fundacja RC започаткували українську бібліотеку для українських переселенців. Тут допомагають українцям у різних напрямках: соціальних, медичних, освітніх, культурних. Важливу увагу приділяють саме читанню та книгам. Охочих читати українські книжки насправді є дуже багато. Тому навіть усіх книжок, які зараз знаходяться у бібліотеці Ґданська, є недостатньо. Про це повідомляє Дрогобицька районна військова адміністрація. Відтак Дрогобиччина долучається до збору книжок, щоб наші діти і дорослі, навіть перебуваючи за межами своєї країни внаслідок війни, все одно мали зв'язок з українською культурою, мовою, історією.
Тому Дрогобицька районна військова адміністрація долучається до ініціативи Львівської обласної державної адміністрації та Максима Козицького щодо збору книжок і закликає всіх до книжкової акції.
«Місцеві та районні бібліотеки, мешканці, активні читачі та читачки, поціновувачі української літератури, приносьте свої улюблені книги для доброї справи. Важливо, щоби книги були саме українською мовою, необов'язково нові, але у доброму стані. У жанрі також немає обмежень. Це може бути і класика, і сучасна література. І для дорослих, і для дітей. І проза, і поезія. Ця акція важлива передовсім і тому, що показує нас як націю, яка читає та мислить. Це і відрізняє нас, українців, від ворогів. Тож читаймо, допомагаймо, гуртуймося», – звернувся до громадськості начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.
Пункт збору книг у Дрогобицькому районі для українців у Польщі: Дрогобич, Центральна районна бібліотека, вулиця 22 Січня, 28 (2 поверх). Приносити книги можна протягом наступних двох тижнів.
 

Переглядів: 1008

Коментарі (10)
 
А що: вже їм не кажуть вчити польську мову, аби запізнатися зі середовищем? Це ж не в Монако, де достатньо кататися узбережжям на всіх дванадцяти роллс ройсах- з багажниками, повними вивезеної валюти. Там, чомусь, ані ніхто з повтеклих про жодну українську книжку навіть й не заікається.
Рейтинг: 2+ 0-
 
..., 17:02 27 жовтня 2022 р.
 
А Ви були у Монако і бачили багажники повні валюти?
Рейтинг: 2+ -1-
 
До попереднього, 17:27 27 жовтня 2022 р.
 
Хочете відбілити корупційних мерзот які втекли з валізами валюти у Монако , мерзот на кшталт покидька з Мотор Січ ?
Рейтинг: 2+ -2-
 
до "до попереднього" від читач, 19:44 27 жовтня 2022 р.
 
Нікого відбілити не хочу, але просто, якщо Ви бачили їхні валізи валюти, то Ви людина дуже наближена до них, бо кому небуть, вони ті валізи не покажуть.
Рейтинг: 0+ 0-
 
До попереднього, 20:02 27 жовтня 2022 р.
 
Наближені люди до покидьків з Монако цей сайт не відвідують. Тому відповідь нелогічна та тупа. Зрештою нам хватає місцевих казнокрадів не менші покидьки ніж ті що втекли з награбованими кейсами у Монако. То є гидота та ущербні істоти на мій погляд. І нажаль таке довго топче святу Землю.
Рейтинг: 0+ 0-
 
логіка, 09:49 28 жовтня 2022 р.
 
Ні, недовго. Бо свята земля не витримує, аби нею покидьки топталися, та ще й- довго. Дві руки, чотири шуфлі- і нехай тусуються! Очищення світу можливе миттєво, аби лиш покидьки, від котрих це залежить, захотіли- розпочати зі самих себе. А не чекали, що а колись хтось та звідкись поприходить- та й наведе з ними лад. Або не дадуть доїхати, або будуть вже далеко, або- будуть далеко-далеко. Вже й одразу, інакше ніякого ладу так і не настане. Не може народ стільки часу терпіти всіляке гівно, котрому вже з морд аж пре, а вони думають, що поїдуть відосики познімати, медальки поначіпляють, пенсії пороблять, корочки в кишені понапихають, накрадені у армії авта попродадуть- і буде їм рай? ! Не буде!
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 12:30 28 жовтня 2022 р.
 
Я нині видів, як си бігали Стриєм оті шуцмани кабінетовані: вишпортували, а чи не поховалиси, бодай у виходках, селянські діти, поки панські морди черпали дорогі вина у привиходковій каварні.
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 17:13 29 жовтня 2022 р.
 
Так вітчизняні москалики й москалециці побігушно пруть "у Вєну", що, напевно, будуть там "хадіті па бруківкє і сьорбаті австрійскую каву". Бо тут їм перебідовувати не комільфо. А то й, самокритично, співати: "Помнят Вєна, помнят Альпи і Дунай"- і такі, прям, наваксені імпортними ваксами, що аж їм понаваксені нігтики на ногах позагиналися. Ну, бідні, аж страшне, аж- біженці, Напевно, вони не хотіли, щоб наші їхні території позвільняли, бо чомусь не поспішають повертатися на рідні терени, а чухають у Европу- ще далі від омріяних, донедавна, 80 кілометрів іхнєво міра. Ну, вже пруть до тієї Европи цілими ешелонами. А куди втікати місцевим бідним: до новітніх рабовласніков панаєхавших з метою тихої внутрішньої окупації? Тут від своїх окупантів життя нема, а то- ісчо еті, вміть опатріотівшієся.
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 10:09 30 жовтня 2022 р.
 
Купив вчора смартфон, прийшов до хати, а то калькулятор, блєха :eek Ну і як тепер вірити людям, гаа :cry
Рейтинг: 0+ 0-
 
Блєха, 16:45 30 жовтня 2022 р.
 
Там є курси корейської мови, на шляка вони треба- ніхто не шпрехає, але картонна табличка на дверях висить.
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 17:06 30 жовтня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5837 днів)