Поляки долучилися до будівництва лікарні в Дрогобичі

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
31.10.2022

 

У Дрогобичі існує нагальна потреба у медичному центрі, де могли б відновлюватися цивільні та військові. Після операцій лікарні виписують їх якнайшвидше, щоб прийняти наступних поранених, розповів редакції PAP отець Мечислав Пузевич з Люблінського волонтерського центру, який залучений до будівництва реабілітаційного шпиталю у Дрогобичі в Україні, – повідомив Leopolis.news.
 
Засновник Волонтерського центру в Любліні о. Мечислав Пузевич звернув увагу, що потреба в реабілітаційному госпіталі є значною через велику кількість поранених на війні.
«Потреба в центрі, де цивільні та військові могли б одужувати, є вкрай нагальною, адже лікарні, прооперувавши пацієнтів, виписують їх якнайшвидше, щоб прийняти наступних поранених», – підкреслив священнослужитель.
Він поінформував, що кілька десятків людей вже перебувають в тимчасово створених умовах у приміщенні «Карітасу» в Дрогобичі. Польща наголошує, що в країні багато біженців з України, але, на його думку, на Заході України їх у рази більше. Торкаючись ініціативи будівництва реабілітаційної лікарні у Дрогобичі, він повідомив, що там будуть лікуватися пацієнти, які потребують догляду після попереднього хірургічного втручання.
«Першу невідкладну допомогу їм надали в інших лікарнях. Тут відбуватиметься їх подальша реабілітація, – пояснив священник. – Це дуже гарна і потрібна ініціатива, саме тому ми вирішили підтримати її разом з Асоціацією «Глобальна солідарність».
«Я знаю Україну й українців багато років, але такого відродження, відданості, громадянської активності я ще не бачив. Це щось надзвичайне, що так багато людей хочуть віддати щось своє, жертвуючи свій час. На мою думку, це є добрим знаком для майбутнього України, адже громадянське суспільство дійсно прокинулося», – впевнений о. Мечислав Пузевич.
Він повідомив, що реабілітаційна лікарня у Дрогобичі будується з нуля, тобто з фундаменту, у безпечному місці, в лісовому масиві, за кілька кілометрів від Дрогобича. Загальна площа становитиме 1 600 квадратних метрів.
«Важливо, що ми забезпечуємо шпиталь власною котельнею, а це означає, що він буде незалежним від теплопостачання, що є надзвичайно важливим в умовах війни в Україні. Фонд Групи компаній «Аліпаст» з Любліна профінансував все обладнання, необхідне для передачі тепла від котельні до лікарні, а саме кілька сотень метрів сучасних труб, які забезпечать відсутність втрат тепла», – наголосив священник, додавши, що водночас ведуться роботи з утеплення будівлі. Лікарня матиме три поверхи на 120 місць.
«Роботи на першому рівні наближаються до завершення. Ми вже передали матраци, спальні мішки, ковдри, постільну білизну та ковдри, необхідні для запуску першого поверху. Є шанс, що перші пацієнти будуть прийняті наприкінці цього року, до зими», – висловив сподівання о. Пузевич.
 
 

Переглядів: 1682

Коментарі (11)
 
Супер! Людоньки а хто знає де то таке будують? Бо то дуже потрібно.
Рейтинг: 1+ 0-
 
Людина, 09:47 31 жовтня 2022 р.
 
Давно не заходив на дрогінфо, бо був у Польщі, скажу, що раніше був досить цікавий сайт, тепер тут суцільна гризня за владу, простій людині, нема що почитати. Доречі, чому не можна залишати коментарі із закордонних ір?
Рейтинг: 4+ -1-
 
Славік, 13:34 31 жовтня 2022 р.
 
Ага: поляки побудують гуманітарно, а наші лабухи хіба будуть з пацієнтів шкіру лупасити. Ті европейці такі наївні, що аж страх.
Рейтинг: 6+ -1-
 
..., 14:11 31 жовтня 2022 р.
 
Слава Україні! Слава Нації! І п-ць російській педерації!
Рейтинг: 3+ 0-
 
Чугайстер, 22:46 31 жовтня 2022 р.
 
Важливо щоб були гарні фахівці у такому центрі, і щоб був він доступний для всіх потребуючих. На жаль найближчий такий центр у Модричах недоступний для більшості - 6000грн в добу (3700грн з пільгою для військових) небагато осіб можуть собі дозволити((. А реабілітація це часто тривалий процес.
Рейтинг: 4+ 0-
 
Мешканка, 23:33 31 жовтня 2022 р.
 
Я Гринь
Рейтинг: 0+ 0-
 
Гринь, 06:47 01 листопада 2022 р.
 
Які благі наміри у промовах благодійників, а як не дай Боже людина з ними пересікнеться у потребі допомоги то побачить зовсім іншу картину ніж те , що описують. Колишня місцева депутатка хабарниця ДЗЮРАХ також очолює благодійний центр , а як "замазалась" коли посіла ближче до більших можливостей ніж у її благодійному центрі. Це тільки один приклад щоб освіжити пам'ять про" благі" наміри .
Рейтинг: 5+ 0-
 
до" мешканки", 07:59 01 листопада 2022 р.
 
До речі що там по Дзюрах? Вона дальше ігнорує засідання суду?  
Може пора її хабарницю за шкірку і до буцигарні щоб іншим неповадно було.
Рейтинг: 5+ -1-
 
?, 12:11 01 листопада 2022 р.
 
І що: в ті санаторії й далі їздять пани: щоранку- поплавати. Хтось із народу там лікується? Хто- із простих селянок, селян, а то й- їхніх дітей чи внуків? ! 6000 за добу- це що там за рай, коли в мільйонів людей- пенсія 2, 1 тисячі нічого не вартих кольорових фантиків? ! Чи, може, туди котрісь із вітчизняних бункерних прилітають своїми літаками відосики знімати? ! А, може, найняті працівники отримують достойну платню- за цілодобове рабство? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 13:55 01 листопада 2022 р.
 
Якщо поляки побудують самі, то дуже добре. А якщо дадуть гроші, то щоб не вийшло як з житлом для внутрішньопереміщених ( на 100 доларів дорожче за квадратний метр ніж на ринку! ).
Рейтинг: 6+ 0-
 
до...,, 13:57 01 листопада 2022 р.
 
Можна ще передбачити, що поляки побудують, наші поспродують, а гроші в багажниках, таки, повивозять за кордон. Ну, може, не в багажниках, може, значно скромніше: ешелонами.
Рейтинг: 3+ 0-
 
:(, 19:07 01 листопада 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5837 днів)