У Дрогобицькому районі робоча група перевірятиме законність експлуатації Броницького сміттєзвалища

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
15.11.2022

 

До Дрогобицької районної військової адміністрації надійшло колективне звернення мешканців села Брониця Дрогобицької територіальної громади. У тексті звернення броничани повідомляють, що з початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, на місцеве сміттєзвалище у великих об’ємах знову почали завозити побутові відходи для подальшого захоронення. Про це інформує пресслужба Дрогобицької РВА. Таким чином, за твердженнями жителів села, службовці виконавчих органів Дрогобицької міської ради всупереч рішенню суду, яким заборонена експлуатація сміттєзвалища поблизу села Брониця, складують побутові відходи, перевезені з накопичувального майданчика з вул. Гайдамацької та з інших вулиць Дрогобича, завдаючи екологічної шкоди мешканцям села та природному середовищу.
Враховуючи вище викладене, а також активне обговорення у соціальних мережах теми щодо завищених тарифів на вивіз та захоронення твердих побутових відходів для населення, за розцінками яких, на думку активних користувачів, ТПВ мали б вивозити далеко за межі Дрогобицької ТГ, у військовій адміністрації з’ясовуватимуть обставини, що слугували підставою для звернення мешканців району.
Під час оперативної наради у понеділок, 14 листопада, начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк доручив відповідальним структурним підрозділам створити спеціальну робочу групу щодо перевірки законності експлуатації виконавчими органами Дрогобицької міської ради сміттєзвалища поблизу села Брониця. До складу групи увійдуть представники Дрогобицької РВА, правоохоронних органів, Дрогобицького районного лісового господарства, Держпродспоживслужби, балансоутримувача, громадськості та інші.
За підсумками проведення перевірки Дрогобицькою РВА будуть вживатись заходи, визначені чинним законодавством.
Зазначимо, відповідно до п.6 ст. 16 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», місцеві державні адміністрації здійснюють на відповідних територіях державний контроль за додержанням санітарних і ветеринарних правил, збиранням, утилізацією і захороненням промислових, побутових та інших відходів, додержанням правил благоустрою. Відповідна норма, що регулює здійснення державного контролю військових адміністрацій у сфері поводження з відходами, визначена також Законом України «Про правовий режим воєнного стану».
 

Переглядів: 1602

Коментарі (19)
 
Ти є найсмердливіший, найбрехливиший мер , та щей до того всього корупціонер!  
Тебе тарга вже пора тарком забити , щоб ти смердюх не розносив інфекцію! :(
Рейтинг: 24+ 0-
 
До кучмо, 09:47 15 листопада 2022 р.
 
є розмови що розробляється проєкт побудови в Дрогобичі сміттєпереробного завода? Може якраз . але зараз війна і кошти напевно більше потрібні нашим ЗСУ!
Рейтинг: 9+ -7-
 
юрІй петрашевский, 10:35 15 листопада 2022 р.
 
Кучма скористався війною і тишком перевіз сміття з Гайдамацької до Брониці. Хоча дрогобичани оплатили за утилізацію цього сміття в Івано-Франківській області але насправді сміття за межі району так і невиїхало.  
Грошей звісно дрогобичанам ніхто неповерне а знищену екологію не відновити протягом кількох десятиліть.  
По завершені своєї злодійської кар’єри Кучма виїде за кордон разом з Іркою і Лідкою і будуть жити на вкрадені мільйони довго і щасливо.
Рейтинг: 22+ 0-
 
123, 12:38 15 листопада 2022 р.
 
Дрогобичанам треба йти в ратушу- і писати заяви на компенсацію: щонайменше- в розмірі допомоги від ООН. Інакше доведеться самим йти на цвинтар- і там викокопувати собі вічність. Гіренький той льос, але, схоже, ще трохи- то не лише ліси перестануть рости, але й гори поспродують. А ви далі будемо тут пиписульки пиписулькати: напевно, вже- латинкою, як колись задумували "тріє царі". Цікаво, як би це звучало: трахамбітус бабанус кобітус, чи- бомбітус квітус кобітус мажорусом? Але, якось так. Котляревські, блін: вони своєю мовою досі навіть ідіоматизувати не вміють, тнуть пруттякомалопорусською, ще б ахалай-махалай запровадили. То є найбільша проблема: писати гачком, а чи- крючком? Про люди вже, нарешті, почніть думати!
Рейтинг: 11+ 0-
 
!, 13:47 15 листопада 2022 р.
 
Та на тому смітнику виявляється Москаликом декілька років назад проведено капітальний ремонт . Цікаво чи мають стид правоохоронні служби спостерігаючи як відмиваються бюджетні гроші нуворушами типу Москалик , Пошивак , Суда , Жирний, Герман , Савран .
Рейтинг: 19+ 0-
 
До автора, 21:06 15 листопада 2022 р.
 
Ще подейкують , що Москалик , Пошивак , Суда , Савран ну і звичайно Жирний вже відмили гроші з ніби встановленої на Гайдамацькій сортувальної лінії . Ото афера на 2. 5 міліони гр. Ювелірна робота , де спецслужби .
Рейтинг: 16+ 0-
 
До автора, 21:12 15 листопада 2022 р.
 
Чим менший населений пункт- тим захопливіша в ньому Санта-Барбариска.
Рейтинг: 6+ 0-
 
..., 22:36 15 листопада 2022 р.
 
що рішенням Львівського окружного суду від 11 травня 2021 задоволено позов комунального п-ва "Комбінат міського господарства" до Броницькоі с / р, в якому Комбінат просив визнати протиправним та скасувати рішення цієі с / р "Про заборону приймання ТПВ на Дрогобицький полігон на територіі Броницькоі с / р, бо ця територія знаходиться поза межами села. А який суд заборонив експлуатацію полігона ? Не виконання рішення якого суду не вказано, і чому не направлено скаргу до екологіі і до поліціі щодо не виконання рішення суду.
Рейтинг: 4+ -3-
 
Як відомо,, 23:32 15 листопада 2022 р.
 
Увага ! там біля того смітника в Брониці , ше ліс крадуть , Зразу на фуру грузять без обліку, Золоте дно!  
Де гроші ті всі йдуть?
Рейтинг: 13+ 0-
 
Макс, 23:46 15 листопада 2022 р.
 
Мер запитує громаду : ставити ялинку на площі чи ні? Це одне єдине питання де потрібна думка громади , а все решта їм під силу самим вирішити не запитуючи у громади. Особливо земельні наділи та аренда для "своїх" людей за смішну ціну кв. м. площі. , тощо.
Рейтинг: 14+ 0-
 
дрогобичанка, 00:44 16 листопада 2022 р.
 
Кучма то сміття !
Рейтинг: 19+ 0-
 
Біолог, 06:37 16 листопада 2022 р.
 
Курвач у всьому , якщо об"єктивно висловитись.
Рейтинг: 11+ 0-
 
біологу, 11:48 16 листопада 2022 р.
 
Що в тій комісії робить аферист антимайданівець Шлярп .  
Воно конечно бо насміхається з учасників майдану і Героїв України , які захищають на Батьківщину . Женіть бо воно спільним Германа і Кучми .
Рейтинг: 13+ -1-
 
До автора, 19:29 16 листопада 2022 р.
 
Як-то женіть? На кому) Чоловік купив цю посаду ( зама голови РДА); тому має право відробити що вклав і ще заробити скільки задумав. А хто йому заборонить насміхатись? Він ж це робить за кулісами; в свому кругу однокашників; а не на людях публічно.
Рейтинг: 7+ 0-
 
До 19:29, 23:28 16 листопада 2022 р.
 
А хто є той, котрий йому продав всі приставні крісла, разом з кабінетом?
Рейтинг: 4+ 0-
 
?!, 06:24 17 листопада 2022 р.
 
Щоб робота комісії була об'єктивною. треба включити до її складу Івана Торського. В нього є всі наявні матеріали, рішення судів, фото та відеофіксації порушень, звернення до відповідальних правоохоронних і екологічних органів, запити до "сміттєвої мафії" та їх недолугі відповіді.  
Це реально полегшить і пришвидшить роботу та НАРЕШТІ надасть можливість законодавчо становити винуватих і , можливо, відшкодувати мешканцям Дрогобича переплати за завищені тарифи.
Рейтинг: 7+ 0-
 
До комісії, 10:31 18 листопада 2022 р.
 
Ви реально вірите що створена комісія щось "нариє" по цьому питанні? Думаю , що швидше це формальщина та піар хід який увінчається нічим. Вони всі в одній лодочці пливуть тому ця комісія не що більше як реакція на звернення селян і наступним кроком має бути відповідь , саме тому збирається комісія і результат розгляду тієї комісії буде слугувати відповіддю на звернення. Не одна комісія у Верховній раді створювалась нашими "улюбленцями" депутатами всі роки Незалежності , але обурудки корупційні продовжувались і продовжуються надалі особливо газові схеми .
Рейтинг: 5+ 0-
 
до "до комісії", 17:27 18 листопада 2022 р.
 
Ну, бачите: пан Іван Торський тепер- жива легенда, навіть більша від всіх решта, за всю історію краю. Але він би сам того робити не міг, навіть, якби вмів- мусить мати якусь "кришу". Людям то- якось пофіг: одна "криша" іншу "кришу" кришує, та й- обидві впадуть. А не жеріть одні одних, а- єднайтеся. Бо, схоже, одні злодії наїжджають на інших, бо хтось з них менше накрав. Колись одна пані від політики казала "Та залишіть їм все те, що накрали, але нехай йдуть геть! ". Ну, й поназалишали- вони їй, скоріш за все, закордоном рахунки повідкривали, а вона тепер- скромно продовжує засідати й казати, що у неї як не було- так і досі нічого немає. Як така бідна партія і її начальство можуть жити, якщо всім відомо, що туди брали лише тих, котрі- з мільярдами. А мільйонери- у помічниках двері в автах відкривали? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 11:43 23 листопада 2022 р.
 
Напевно вже добряче запахло смаженим. Факти грабежу громади очевидні. Ось чергове безчинство ЖЕО. Які протизаконно і безпідставно з жовтня збільшили плату. Сьогодні екзамен здають правоохоронці, які повинні дати оцінку злочинним діям комунальників і керівникам Ратуші. А що процес на контролі в Києві очевидно. Думається, що скоро справа НАЗК буде здаватись забавкою. Рішали вже втрачають міць бо самі під прицілом.
Рейтинг: 1+ 0-
 
123, 19:50 23 листопада 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5837 днів)