У Бориславській лікарні планують скоротити лікарів та закрити інфекційне відділення

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
21.11.2022


Інфекційне відділення центральної міської лікарні, яке першим приймало «ковідних» хворих, мають закрити. Звільненню підлягає 51 медик лікарні, і тоді 40-тисячна Бориславська громада може залишитись без якісної медицини.
Про це стало відомо з дописів працівників лікарні у мережі Fasebook. Директор КНП 11 листопада цьогоріч видав наказ (погоджений з Бориславською міською радою (лист у ЛОВА від 08.11.22 р. №33-14/1765), про ліквідацію інфекційного відділення КНП «Центральна міська лікарня м. Борислава» з 13 лютого 2023 року.

Інфекційне відділення лікарні безупинно працює з 1956 року, справляючись з багатьма викликами: спалахи вірусного гепатиту А, випадки енцефаліту, епідемії грипу 2009 та 2015-2016 рр., спалахами кишкових інфекцій, кору, вірусних пневмоній епохи COVID-19.
В березні-травні 2020 року відділення приймало пацієнтів з усього регіону, в той час як Стебницька міська лікарня перепрофільовувалась під ковідний стаціонар. Перший випадок коронавірусу в той час був зафіксований якраз у Бориславському відділенні. Протягом 2020- 2022 рр. тут лікувались тяжкі пацієнти з коронавірусом до моменту його лабораторного підтвердження (2-10 днів), а також тяжкі в лікуванні пацієнти після перенесеного COVID-19. Фінансування від НСЗУ лікарня не отримала – пакет медичних послуг з допомоги COVID-хворим був підписаний в регіоні винятково у Стебнику.
«Поточні й дрібні ремонти у відділенні та облаштування прилеглої санітарної території здійснювались власними силами та спонсорами. З допомогою небайдужих громадян частково замінено м’який інвентар та побутова техніка. Справляємося, як можемо та вміємо. Просимо вас, шановна громадо, підтримати наше відділення та запобігти його ліквідації», – закликає колектив інфекційного відділення Бориславської лікарні.
(Фото документів зі сторінки F4S).



Переглядів: 1817

Коментарі (5)
 
Молодці, Ваш мер хороший учень , вчиться в кучмо. Готуйтесь до відкриття якогось таркому чи промислового парку. Пильнуйте за його дівками, бо то велика стаття розходів для бюджету. Чому варяти та туберкульозні хворі можуть ходити по місту, а інфіковані ні? Згадаєте мої слова - закриють, докторам порада - шукайте роботу!
Рейтинг: 5+ 0-
 
Кім, 09:30 21 листопада 2022 р.
 
Мудрий таке не придумав і все більше спадає на думку що такі горе- керівники ніколи не захищали інтереси своїх виборців на місцях. Видно площа земельної ділянки під тією лікарнею дуже ласа для забудов непотрібним на кшталт парковочних місць , де водії майже не паркуються , або черговий індустріальний парк розваг для товстосумих. Товстосумим такі лікарні не потрібні бо вони послуги отримують у приватних клініках а лікарі без роботи не залишуться оскільки багато з них давно працюють у приватних медцентрах, а у комунальній лікарні чи поліклініці дехто просто пересиджує свої години по графіку і толк з деяких таких лікарів нульовий бо без хабаря деяке навіть рота не хоче відкрити образно кажучи. Сумно та страшно від таких оптимізацій та реформ.
Рейтинг: 4+ 0-
 
шок, 09:56 21 листопада 2022 р.
 
Ну, та на Львівщині різко побільшало мільйонерів. Напевно, ті, котрі при статистиці, займаються приписками: вишукують "мільйонерів" посеред всіх учасників спецоперації-2100. А ми же- живущі, а чи лише- сущі? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 20:31 22 листопада 2022 р.
 
Шо: щеодин триметровий дерев"яний герб мають посеред ратуші встановити? А мізки впровадити- слабо: 9 грам розуму- замало злодіям? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
?!, 18:44 27 листопада 2022 р.
 
По селах повигаратували спочатку аптеки- попродали злодіям, тепер- повигаратували й останні лікарні, де тулилася бідося. Тепер ту бідосю- куди: одразу повивозять на Кульпарків? А тих, котрих туди повселяли- куди?
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 17:29 02 грудня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5837 днів)