На Дрогобиччині друкують гроші-бофони для придбання бойових «кажанів»

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
13.12.2022
Для закупівлі бойових дронів «кажан» на Дрогобиччині надрукували гроші-бофони номіналом 500 гривень. Їх надрукувати стільки, за скільки можна придбати бойовий безпілотник – 1000 штук. Полетить він до районного батальйону територіальної оборони ЗСУ, який виконує бойові завдання на фронті. Ініціатором такої ідеї виступив відомий дрогобицький волонтер Микола Походжай. Про це повідомила Дрогобицька РВА.
«Вперше бофони надрукувати 1947-1950 роках на Львівщині та Івано-Франківщині у підпільних друкарнях. Вони виступали грошовими документами з фіксованими номіналами. Так, ОУН-УПА збирали кошти для боротьби з радянською армією. Їх видавали населенню за добровільно внесені кошти, у вигляді готівки, іноді продуктів харчування, одягу, реманенту. КГБ вилучали ці бофони під час обшуків, бо вони вважалися елементом, який об’єднує народ у боротьбі.
Зараз у нас також надрукували гроші-бофони, щоб боротися з тою самою радянською армією, але вже в ХХІ столітті», – розповів очільник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.
Команда Дрогобицької РВА вже придбала частину бофонів, і цим долучилась до закупівлі «кажана». «Ми вже придбали частину бофонів та таким чином долучилися до придбання безпілотника. Закликаю долучитися до цієї акції і вас. Таким чином маленькими кроками ми наближаємо нашу перемогу. І головне, що робимо це разом. Чим швидше ми розкупимо бофони і придбаємо «кажана», тим швидше його отримають захисники. Так як полетіли ті два, на які Микола Походжай зібрав кошти у день свої липневих уродин», – додав Степан Кулиняк.
Придбати бофони можна у Дрогобичі:
- у Туристично-інформаційному центрі Дрогобича та у кав’рні «Кавун»;
- в мережі зоомагазинів «Зоотоп»;
- суші-бар «ТІТА»;
- кав'ярня «Кавун»;
- у всіх закладах мережі кав'ярень «Боніта»;
- у кав'ярні «Еклер».



Переглядів: 1466

Коментарі (7)
 
Хто захоче і так грошей дасть. А от нащо мені той папір? Вставити у рамку і над ліжком повісити?
Рейтинг: 7+ -1-
 
Василь, 21:07 13 грудня 2022 р.
 
Це схоже на гроші Гриціана Таврічеського: шо "твойо- то мойо, шо мойо- то нє твойо". І- на всю Малинівку, в цілому, берлінбірьом якийсь.
Рейтинг: 4+ -1-
 
..., 02:54 14 грудня 2022 р.
 
А як без піару пане?
Рейтинг: 6+ -3-
 
до василя, 05:25 14 грудня 2022 р.
 
Люди ще за ваучери 1990-х років ані копійки не отримали, багато хто вже давно- у вічності, а вони далі лохотрон лохотронять. Ось вам ще, мазок для помазочка "захисників" (звичайно, що не про всіх- лише про тих, про котрих йдеться): вчора, десь о пів до одинадцятої, троє вгодованих чмонів у камуфляжах жльопали каву біля дверей магазину позаду Ощадбанку. Отаких три "корабельних сосуни", вочевидь, зафаршировані грішми, зібраними простими людьми для ні бум-бум-оборони, на якого хрюнделя її стільки, цілими табунами, взагалі потрібно. То нехай тих троє чмонів по-укранськи знають, що народ може для них, кнурів, не лише гроші збирати й забезпечувати, а й голови рубати. Тому що- хамовиті шобли! А шоблам- не місце поміж українцями, шоблам, напевно, місце навіть не на цвинтарі, От, десь у якійсь фосі- та й все! Не має значення, чи вони- армійської приписки, чи ні бум-бум-оборонки. Хочуть щось добре зробити для громади- то нехай постріляються: буде народові більше спокою і ніякої печальки. Отак і знайте, оті їхні головні чмоні, бо, схоже, чмоні чмонів туди й понаприймали! І підпис: українська інтелегенція. КРП!
Рейтинг: 3+ 0-
 
:(, 06:00 16 грудня 2022 р.
 
Власники перечислених кнайп розливайок надіюсь в змозі придбати всі надруковані бофони , адже комунальні приміщення їм прийшли майже за безцінь. Слабо, ні.
Рейтинг: 3+ 0-
 
думка, 10:02 20 грудня 2022 р.
 
Коли Петро Порошенко звітує про придбані автомобілі та спорядження для військових, придбані на спонсорські кошти громадян, то це ЗЕлені називають піаром. А тут піару , як виявляється, немає. Чи не гидотно це ?
Рейтинг: 1+ 0-
 
Наталія, 23:14 20 грудня 2022 р.
 
Але ж він не роздає задурно шоколадки й рулети, га? ! Все-в магазини, до склепу, але- за гроші! Котрісь там вже зі Львова ешелонами календарі возять: напевно, скоро- будуть голосити бібери з бюлетенями, аби лиш сніг розтанув (а чи- аби, взагалі, не випав! ). Може, не треба класти до коробок з гуманітарними кашками свічки, то ж- не для геморою: продимить- та й фіть-фіть. Навіть хамона не просмажиш й коньяку не підігрієш. Тим паче, не купиш якогось там, бодай- китайського, генератора: всі- у Епіцентрах, за шалені гроші! Якраз- для пенсіонерів, особливо- тих, у котрих "замало стажу, тому й соцдопомога, а не пенсія, бо пенсія- у мільйонерів з 50 роками стажу: на 200-300 грн. більша). Якими крупами приймають подушне за комуанальні?
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 20:45 23 грудня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)