За підпал сухої трави – в’язниця!

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
11.03.2023

 

Вже декілька років поспіль щовесни Львівщина – в диму через зловмисне спалювання сухої трави. Ось і вчора черговий маємо приклад: горять полонини у Карпатах, все в димовій завісі. «У Старому Самборі висадився ворожий десант?», – запитує відомий громадський діяч Василь Курій.
 
Головне управління ДСНС України у Львівській області два дні тому повідомило про випадки спалення сухостою у Дрогобицькому районі. Через необережне поводження з вогнем на відкритих територіях було зафіксовано 5 пожеж сухої трави. Вогонь знищив понад 0,3 га сухостою, зокрема займання сухостою було зафіксовано в Дрогобицькому та Стрийському районах. До ліквідації займань сухостою було залучено 5 одиниць спецтехніки та 15 чоловік особового складу.
Головне управління ДСНС України у Львівській області вкотре нагадує про заборону спалювання сухостою. У такий складний час, в умовах воєнного стану свідомо нищити свою землю є злочином.
Відповідно до статті 113 «Диверсія» Кримінального кодексу України до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров'ю, передбачена відповідальність за навмисні підпали, зокрема сухої рослинності. Під час воєнного стану підпали становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни. Такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.
Бережіть Україну від вогню!
 

Переглядів: 739

Коментарі (2)
 
йду палити, хоч в тюрмi вiдсиджу чим на кульпаркiвськiй, бо там паршиво годують, тай кругом Флюнти по палатах.
Рейтинг: 0+ 0-
 
з Дрогобича, 19:18 11 березня 2023 р.
 
Точно, я ж забув, що десь на днях дими почнуться. Але тут, щоб притягнути треба зловити на гарячому, бо інакше нічого не доведеш.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Гріцацуєв, 21:04 11 березня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)