В Унятичах запроваджено карантин через сказ

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
23.03.2023



У селі Унятичі Дрогобицької громади та його 5-кілометровій зоні запроваджено карантинні обмеження через виявлення захворювання на сказ у собаки. Про це інформує пресслужба Дрогобицької РВА.
У четвер, 23 березня, таке рішення прийняли на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дрогобицькій районній військовій адміністрації під головуванням першого заступника РВА Романа Шлярпа за участі представників поліції, екологічної інспекції, Бориславського відділу ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ» та територіальної громади.

 Триватиме він до 22 травня 2023 року за умов відсутності нових випадків захворювання тварин сказом.
Це вже третє село у Дрогобицькому районі, де з початку року впровадили карантин через виявлений сказ у тварин. 6 січня карантин запровадили у селі Доброгостів, а 9 березня – у селі Грушів.
Як повідомив начальник Дрогобицького районного управління ГУ ДПСС у Львівській області Юрій Гарбузинський, внаслідок розслідування встановлено, що собака у селі Унятичі знаходився на постійному прив’язі. За день до загибелі працівниками ветеринарної служби було оглянуто тварину і встановлено: «тварина знаходилась в лежачому положенні, у собаки були судомні, мимовільні рухи нижньої щелепи, слинотеча, собака не приймала їжу та воду. Зіниці не збільшені. Ран від укусів на тварині не виявлено. Агресії не проявляла». 20 березня власник тварини повідомив про її загибель, також розповів, що напередодні на подвір’ї, де перебувала собака, було помічено лисицю. Фахівці Львівської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби підтвердили, що тварина загинула від вірусу сказу.
На місці загибелі собаки провели вимушену дезінфекцію території.
Для запобігання поширення хвороби ветеринарної службою району проводяться обходи прилеглої території. Безпритульних собак та котів, які б могли бути у контакті із твариною, не виявлено. В селі Унятичі проводиться вакцинація всіх сприятливих до сказу тварин. Загалом у селі зафіксовано 284 собак та 153 котів. Станом на сьогодні імунізовано вже 125 собак та 93 котів.
За результатами засідання Комісія вирішила: Дрогобицькому товариству УТМР та ДРТМіР «Лісівник» проводити заходи зі зменшення чисельності популяризації лисиць у лісових масивах. На час дії воєнного стану відстріл лисиць не проводили, що ймовірно призвело до поширення сказу серед свійських тварин.
Староста Нагуєвицької селищної ради до 31 березня 2023 року повинна забезпечити та провести вилов безпритульних тварин при їх наявності, а також забезпечити виконання комплексного плану заходів щодо ліквідації вогнища сказу серед тварин у селі Унятичі та прилеглих територіях.
Мешканців закликають організувати утримування собак на прив’язі або у спеціальних вольєрах.
 

Переглядів: 1368

Коментарі (16)
 
В мській раді той сказ переріс в епідемію. В котрий кабінет не зайди, кругом скажені собаки і падли. Особливо багато падлів там ходе-броде і незнає чого сі має чіпити. :eek
Рейтинг: 8+ 0-
 
Маразм Крепчав, 17:29 23 березня 2023 р.
 
А мені лікар казав, що сьогодні у Голландію не полечу, бо там теж якись карантин. Нині маю на вибір Дрогобич і Гондурас. Що порадите?
Рейтинг: 2+ 0-
 
heer Flunt, 17:40 23 березня 2023 р.
 
У нас всіх сказ через пса Вовківа
Рейтинг: 6+ 0-
 
УнятиЧ, 17:42 23 березня 2023 р.
 
то що на час карантину взятки не будуть брати.
Рейтинг: 3+ 0-
 
з Дрогобича, 18:12 23 березня 2023 р.
 
Ще треба на карантин посадити пацюків з ратуші, там теж піна з рота іде як про себе чують щось погане . Тому висновок : не крадіть, не брешіть, не чужоложте , а беріться за розум, людям ваші пики вже надоїли )
Рейтинг: 4+ 0-
 
Сказ, 19:29 23 березня 2023 р.
 
"В Національному банку (НБУ) шукають кухаря. Готувати доведеться страви та кулінарні вироби, які "вимагають особливо складної кулінарної обробки". Зокрема, самбуки, кнелі рибні в желе та бульйон із профітролями, кнелями чи фрикадельками. Яку зарплату отримуватиме кухар, в оголошенні не вказується – однак запевняється, що оплата праці буде ринковою. Також передбачені премії на основі оцінки результатів роботи (KPI)". А ліверки з мівіною пожерти- слабо? ! При їхніх кишенях у багажниках? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
Сказ в НБУ, 22:23 23 березня 2023 р.
 
Правда що Кузьміна звільнили?
Рейтинг: 1+ 0-
 
Кузя, 00:34 24 березня 2023 р.
 
Звільнили
Рейтинг: 1+ 0-
 
Bobs, 08:32 24 березня 2023 р.
 
Ще б розкуркулили гидоту рідкісну. Але від зміни прізвищ начальників система хабарів у МРЕО не зникне і екзаменаційний конвеєр отримання встановленої такси не зупиниться , лишень просто прийде якесь "нове-старе" обличчя всього навсього.
Рейтинг: 2+ 0-
 
до Кузі, 10:06 24 березня 2023 р.
 
тут вот люди посказили в Дрогобичi, та тварин позаражали
Рейтинг: 0+ 0-
 
iз Європи, 11:13 24 березня 2023 р.
 
Я би піймав одну з тих скажених лисиць і перднув їй до рота, може сказ би зразу пройшов як легка грипа
Рейтинг: 1+ 0-
 
Кенеді, 14:49 24 березня 2023 р.
 
Все це "казиться" для того, аби люди перестали жерти самих себе і ближніх, а чи дійде до умів-нехай нинішній дощ вимиє всіляку чорноротість із душ, тоді і мир буде, і спокій, і жити захочеться. А надбалки- надбаються, хоча це дуже й дуже нелегко.
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 12:13 25 березня 2023 р.
 
Ця хвороба існувала завжди і лікувалась якщо вчасно вколоти протисказову сироватку тому питання таке , а чи має наша "реформована" медицина цю сироватку? Бо це є основне також окрім карантину. Похваліться хоча б тим панове.
Рейтинг: 1+ 0-
 
Автору, 14:08 25 березня 2023 р.
 
Що: знову "вколоти сироватку" треба спершу 5 тисяч заплатити, маючи дві тисячі пенсії (плюс тепер- якісь мізерні біодобавки)? ! А широко розрекламовані "зерновози", перед кожними виборами безкоштовно (! ) встановлювані мало не на кожному повороті- чиї "відмивки"? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 09:21 27 березня 2023 р.
 
Йой! то що старостіна Нагуєвич буде бігати по селу і псів ловити? . Хтів би м то видіти! Може би м і на того Ютуба то здоймив! . Зрештою і лисів жиль ми дуже. в лісі стілько дерев, що вно не має де сі сховати Тай йде до села. Курва мать а в нашій ОТГ Європа пси хороводи водять по асфальті, але то певне не бездомні всі з пашпортом. :grin :grin . Тай кого буде ловити, Тай манікюр вже тепер не саморобний пані мають.
Рейтинг: 0+ 0-
 
Хлопака з Дрогобича, 22:51 28 березня 2023 р.
 
Забув єм додати -якусь штуку носили по слободах Нагуєвицьких червону в шприцах, без документів правда . Таке щось на юшку з ябка схоже, може тим панських псів не колоти, би не захорували ще й від того? :zzz Кіно Тай годі
Рейтинг: 0+ 0-
 
Хлопака з Дрогобича, 22:54 28 березня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)