У Бориславі та Попелях запровадили карантин через сказ, у Грушові зняли

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
05.05.2023


У місті Борислав та його 5-кілометровій зоні накладено карантинні обмеження у зв’язку з виявленням сказу у собаки та лисиці. Про це повідомила Дрогобицька районна військова адміністрація.
У п’ятницю, 5 травня, таке рішення прийняли під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дрогобицькій районній військовій адміністрації під головуванням першого заступника РВА Романа Шлярпа за участі представників поліції, екологічної інспекції, Бориславського відділу ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ» та територіальної громади.

 Як повідомив начальник Дрогобицького районного управління ГУ ДПСС у Львівській області Юрій Гарбузинський, 26 квітня у селі Попелі свійська собака контактувала з лисицею, і тоді заразилася сказом. 30 квітня тварина нанесла укус своїй господині і через два дні загинула. Працівниками ветеринарної служби було здійснено виїзд на місце загибелі. Труп тварини було відправлено в Львівську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби, де експертиза підтвердила випадок сказу.
У Бориславі на вул. Дрогобицькій 1 травня дві собаки породи німецька вівчарка загризли лисицю, у якої, за результатами проведення експертизи, виявили сказ. Зараз собаки проходять вимушену імунізацію.
Враховуючи ці обставини, місто Борислав та село Попелі визнано вогнищем захворювання тварин на сказ. У радіусі п’яти кілометрів цих територій терміном на 2 місяці накладено карантинні обмеження. Знімуть їх лише за умови виконання всіх заходів, передбачених Інструкцією щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин.
Вже в понеділок, як зазначили під час засідання комісії, у селі Попелі розпочнуть імунізацію домашніх тварин, після цього – у Бориславі. 
«Через обмеження законодавства у період правового режиму воєнного стану ми не можемо вжити всіх заходів для протидії поширення сказу у тварин, тому маємо такі наслідки. Але попри те мусимо вживати низку превентивних заходів, щоб запобігти поширенню цієї небезпечної хвороби, використовуючи правові норми про роботу єгерів мисливських товариств», – зазначив перший заступник начальника Дрогобицької РВА Роман Шлярп.
Також рішенням комісії знято карантинні обмеження у селі Грушів Меденицької громади та його 5-ти кілометровій зоні у зв’язку з відсутністю повторних випадків сказу. Їх наклали 9 березня через виявлення захворювання у собаки. 
Окрім Борислава та села Попелі, карантинні обмеження ще діють у селі Унятичі Дрогобицької громади та його 5-кілометровій зоні.

Переглядів: 2081

Коментарі (16)
 
Нехай посадять на карантин тцкашників, бо ті дійсно як скаженні собаки бігають імна людей нападають. Бізнесмени недороблені, через них уже більшість чоловіків офіційно не працюють.
Рейтинг: 9+ 0-
 
Світлана, 15:11 05 травня 2023 р.
 
У Кучми давно сказ і ніхто карантин не накладає. Використав усіх щоб зняти заступників, тепер його наближені борзописці його відбілюють і валять все на любих друзів. Зараз затіяв торги і знову пропихає кушликів, вовківих і інше гавно. Тут точно потрібен карантин!
Рейтинг: 11+ -2-
 
Ратуша, 16:39 05 травня 2023 р.
 
Ваш Кучма вже нікого нікому не пропхає. Зараз інші люди вирішують хто буде заступниками. Він тихенько курить збоку.
Рейтинг: 9+ 0-
 
Ратушним, 17:15 05 травня 2023 р.
 
Толку з того що одні паразити приходять на місце інших. Перестановка старих-нових корумпованих кадрів от і все.
Рейтинг: 7+ 0-
 
До 17:15, 18:27 05 травня 2023 р.
 
що кусають один одного вiд такого щасливого життя?
Рейтинг: 7+ 0-
 
з Дрогобича, 19:20 05 травня 2023 р.
 
Бігають ті какашники бо жареним запахло , через одіозного одеського комісара тепер є вказівка всіх какашників почергово на фронт відправляти.
Рейтинг: 5+ 0-
 
до Світлани, 19:41 05 травня 2023 р.
 
А їм за кожну вручену повістку премію дають, от вони через ті гроші і подуріли. У 2014-15 теж була мобілізація, але тоді премії не давали то вони і не сильно рвали жопи.
Рейтинг: 6+ -1-
 
До Світлани, 20:53 05 травня 2023 р.
 
Ваш Кучма трясе портками, бо заступників, за яких він особисто гарантував, погнали, але відкриті проти них справи залишилися. А якщо вони заговорять, то його вже ніхто не відмаже. Між звільненими теж нема порозуміння і про це свідчать результати голосування: проти Германа-23, Коцюби- 24, Москалика- 26. Виходить, що проти Москалика голосували і мер Кучма, і депутат Герман.  
До заступників дійшло , що Кучма їх кинув і реально готові до співпраці із слідством.  
Шоу продовжується.
Рейтинг: 6+ -2-
 
До ратуші, 21:12 05 травня 2023 р.
 
21листопада 2015 року , після призначення на посаду першого заступника Ігор Герман сказав у інтерв'ю:" З чим прийшов на посаду, з тим і піду". Пізніше в ЗМІ його називали босом дрогобицької мафії, а про майно, машини, обмінники, землі і бізнес не говорили хіба що ліниві. І яким було здивування дрогобичан, коли за поданням Кучми він два роки тому отримав орден "За заслуги. " 
Виникає питання- хто проведе службове розслідування цього нагородження, за які заслуги нагороджений, якщо роботу визнано незадовільною і є відкриті справи- чи буде подання на скасування цієї нагороди?  
Бо якось дивно у вас - одні отримують нагороди проливаючи кров, інші посмертно, а деякі наїдаючи пики і розкрадаючи майно!
Рейтинг: 8+ 0-
 
До ратуші, 07:20 06 травня 2023 р.
 
Не перестаю дивуватись , яка ж то виявилась закінчена зволота цей тарганисько і його оточення. Нагороджувати за дерибан майна громади , тощо притаманне тільки ущербним подонкам. Ви думаєте що скасують цю нагороду ? У мене нажаль великий сумнів щодо того, і назагал чи буде дано хід тим відкритим корупційним справам . Дивно що НАБУ не зацікавилось нашими ратушними щурами бо одеського бандюка труханова таки взяли за зябри а мяко кажучи нерозумний кличко виявив бажання взяти того "арбітра" одеських кланів еліт труханова на поруки. Негідна солідарність між коритниками породжує ще більшу лють у багатьох виборців особливо коли таке відбувається у гіркий час для зубожілого народу . ГАНЬБА.
Рейтинг: 9+ 0-
 
до "до ратуші", 10:19 06 травня 2023 р.
 
Що це за сказ корупції вже поміж дітей (канікули почалися, чи пиякам з-за кута й наркоманам на ширку самим якось не з-під руки клянчити? Повз райраду й поліцію з шуцанами на веранді є провулок, ходять двоє бахурчат "Ми забираємо кошти від Засу. ЗасеУ". - хто вони- не кажуть, хто відправив- мовчать, які маєте документи- нема. Виловлюють поодиноких перехожих. Друга картинка з барбариски: йде двоє вулицею- звично якось, щонайменше, незручно пройти мимо і не привітатися. Їде напроти якийсь старий пурген ровером- та й вітаюся. Блін, щоб його тим ровером трахнуло, що почув у відповідь на "Христос воскрес! ". Відколи та нація зшибзданулася вщент? Скільки кожен з бідаків цього й довколишніх хуторів має носити з собою коштів, аби на кожному повороті з них лаха дерли? Хто організовує всі ці "забори коштів" невідомо куди, якщо й так відомо, що вже й до цьогорічного Дня піхотинця накоштили, найперше, новопопроголошуваних генералів, бо як відповів контрольній комісії один зі страшенно великих камандироколів, "Стули собі писок, бо то не твоя справа", коли до нього в кабінет прийшли зі звітом про масові розкрадання "забраних коштів на ЗСУ". Тому циганствуванню під виглядом благих намірів настане край, а чи чекають, поки, таки, повернуться хлопці з фронту- і звернуть шиї отим "неписаним правильникам", котрі мають нову оказію для лохотрону?
Рейтинг: 2+ 0-
 
:(, 16:58 06 травня 2023 р.
 
на сказi можна добре заробити, мiнiмум мерса.
Рейтинг: 3+ -1-
 
iз Європи, 18:34 06 травня 2023 р.
 
Новим заступником суше Вася Качмар(кликуха Вася Трускавєцкій)
Рейтинг: 3+ -1-
 
Ната, 11:13 07 травня 2023 р.
 
Не позорся, з тріском пішов- то не позорся, поверни орден, бо ти на нього не заслужив!  
Чи надієшся, що за цю нагороду буде надбавка до пенсії?  
Думаю , що ви з кучмою її отримувати не будете!
Рейтинг: 2+ -1-
 
До германа, 12:38 07 травня 2023 р.
 
"Споживачі газу на Львівщині вже отримали 40, 2 млн гривень переплат, Станом на початок травня 2023 року компанія повернула 40, 2 млн грн на рахунки понад 24 тис споживачів. Загалом менеджери розглянули та задовольнили майже 80% заяв. Наразі повернення переплати чекають трохи більше 6 тисяч клієнтів, сума до сплати за заявами яких становить 2, 91 млн гривень"- ще одна шахер-махерська дурня, яку хіба грохнути по злодійському кумполові, причому- у національному масштабі кумпола.
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 09:06 09 травня 2023 р.
 
Ти подиви: а злодії досі, роками, звідки ті цифри нарахувань виколупували- зі зашмарканих носів їхніх же ж мільйонерів?
Рейтинг: 0+ 0-
 
?!, 13:55 12 травня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)