Що спричинило підтоплення у Східниці?

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
17.06.2023


На Дрогобиччині 10 червня після сильних дощів та сходження гірських вод раптово піднявся рівень води в річці Східничанка. Причини паводка ще з'ясовують, проте підтопленню могло сприяти, зокрема, захаращення річки. Про це Tvoemisto.tv повідомила керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального центру з метеорології Олена Смалюх.
 

 «Кожної весни має бути підготовка до можливих весняно-літніх повеней чи паводків. Люди мали б готуватися до них, розчищати рівчаки, струмки, особливо в гірських районах. Але, мабуть, цього не робили, і в захаращених гілками та листям водоймах підвищився рівень води. Потік через дощі пішов по схилу, але знову ж таки через застопорення не міг нестися далі й утворив своєрідну дамбу», – пояснила вона.
За словами Олени Смалюх, оскільки сильний дощ тривав кілька годин, бруд і гілки не давали воді стекти, і  в якийсь момент відбувся прорив тої дамби. Тобто це сталося не через підняття рівня води в річці, а через силовий витік. Керівниця відділу метеопрогнозів вважає, що якби не захаращення, вода спокійно стікала б по річці, і навіть якби піднялася трохи, то не наробила б стільки лиха.
Зі слів заступника начальника ЖЕКу Східницької громади, санітарна зона від річки до будови має становити щонайменше 25 метрів, але цього ніхто не дотримується, навпаки, кожен хоче побудуватися ближче до річки чи джерела, заливає подвір’я бетоном, замощує плиткою.
Нагадаємо, що вода залила майже 100 будинків, магазини, 15 готелів і стільки ж автомобілів, пошкодила 10 мостів, які перекрили дорогу до кількох населених пунктів.
Джерело – Tvoemisto.tv.

Переглядів: 1447

Коментарі (7)
 
Керівниця метеопрогнозів Смолюк сказала що люди мали б розчищати від засмічень береги водойм тощо , отож керівниця мала б знати, що для таких санітарних робіт є створені певні служби яких мали б залучити чиновники Східниці бо місцева громада плотить захмарні зарплати кожному кабінетному бездарю . Звикли наші чинуші свої обов'язки безпосередні на плечі народу скидувати образно кажучи , а вони лишень хабарі та відкати полюбляють решта роботи їм в напряг . Думаю що їхні незаслужено високі зарплати мали б мотивувати до сумлінного виконання своїх посадових обов'язків , чи не так? Або нехай їдуть на польські полуничні плантації і спробують заробити горбом подібну до їхньої місячної зарплати суму . Слабо, ні?
Рейтинг: 14+ -1-
 
особиста думка, 09:39 17 червня 2023 р.
 
може то спецiально пiдтопили, а би видiти де хто золото й доляри закопали, й як спасае. а потом прийдуть землекопи?
Рейтинг: 3+ 0-
 
з Дрогобича, 09:50 17 червня 2023 р.
 
Пішли ви на@й з вашими "ленінськими суботниками" за большую спасібу!
Рейтинг: 3+ -1-
 
Про псевдоволонтеріятів, 12:18 17 червня 2023 р.
 
Щось та панянка чиновницька не звернула увагу та не сказала скільки вирубало т та вирубується лісу, що і стало основною причиною затоплення, напевно приймає участь у крадіжках лісу, інакше ніяк!
Рейтинг: 12+ 0-
 
Ігор, 18:42 17 червня 2023 р.
 
Прчиною потопу стало то, що в Дрогобицькій синагозі Гольберг не дає кучмі слова, а хіба Кулиняку. На небі все бачить і чує!
Рейтинг: 3+ 0-
 
Прес-центр ратуші, 07:05 19 червня 2023 р.
 
Бог чує кожного й намовчки.
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 08:57 19 червня 2023 р.
 
а можливо більше питань треба ставити до нероби Шутка (бобрика), начальника водного господарства гірських річок. розчищення русла річок та контроль лежить на ньому. а воно цілими днями лише на стакані сидить. тому і дружина від нього пішла та з хати вигнала цього алкаша.
Рейтинг: 1+ 0-
 
знаний, 10:36 23 червня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5837 днів)