У Дрогобичі під багатоквартирним будинком хочуть збудувати заклад харчування: мешканці проти

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
28.07.2023

 

Мешканці будинків на вулицях Володимира Великого і Євгена Коновальця виступають проти будівництва біля їхніх помешкань закладу харчування. 24 липня відбулася зустріч з підприємцем, який планує звести там двоповерхову будівлю, де продаватимуть пиво та їжу. Про це повідомляє Дрогобич.City.  Чому виник конфлікт?
16 листопада 2021 року виконком Дрогобицької міської ради погодив ескізну пропозицію Тетяни Чигрин щодо забудови земельної ділянки на вул. Володимира Великого на ділянці 4610600000:01:016:0127.
У грудні 2021 року через аукціон земля на розі вулиць Володимира Великого та Євгена Коновальця перейшла у власність підприємиці Тетяни Чигрин. На аукціоні вона обійшла ставку Назара Устименка та запропонувала – 1 200 001 грн.
Мешканці будинків, які живуть біля цієї ділянки, розповіли, що про це навіть не знали. Вони стверджують – сумлінно сплачували за платіжками, куди також входило і обслуговування прибудинкової території.
Мешканці дізналися про те, що під їхніми вікнами мають щось будувати лише тоді, коли у 2023 році там почалась підготовка до робіт. Через це дрогобичани почали протестувати. Люди кажуть, що не хочуть, аби під їхніми вікнами був заклад, де розпивають алкогольні напої та шумлять до пізньої години. Більш того, цей заклад буде розташований на пішохідних доріжках, зеленій зоні біля будинку. Також дрогобичани скаржаться на те, що є проблема зі збереженням зелених насаджень на прибудинковій території. Зокрема вже зрізали частину дерев, які створювали затінок на ділянці біля будинку.
«Приїхали якісь люди, сказали, що вони з ЖКГ, почали вирізати дерева – берези, горіх, вишні, верби. У мене за ці кілька днів підвіконня стало чорне, бо все з вулиці летить і немає дерев, щоб трохи зупиняли той пил з дороги», – розповідає жителька будинку, Валентина.
Жителі зазначають що зрізали вже 18 дерев, зокрема, й лікувальних. А зелена рекреаційна ділянка, за їх словами, була необхідна у мікрорайоні Дрогобича, де щодня їздить багато авто. Зауважимо, що зранку 24 липня робітники забрали з вулиці огородження та паспорт об’єкта, які привезли напередодні.
Зустріч, на якій нічого не вирішили
Відбулося вже дві зустрічі з підприємцями. Під час останньої, у понеділок 24 липня, чоловік Тетяни, підприємець Юрій Чигрин сказав, що хоче, аби мешканці будинку створили ініціативну групу, з якою можна домовитись про розміщення закладу харчування на цій території.
Підприємець розповів, що у закладі будуть пиво та їжа. Міцних напоїв не передбачається. Також каже, що у приміщенні не буде гучної музики, лише фонова. Юрій Чигрин говорить, що працюватиме заклад харчування не цілодобово, а у встановлені законодавством години – з 8:00 до 22:00. Яким графік буде після скасування воєнного часу, не зазначає.
«Якщо є якісь пропозиції, як відкоригувати генеральний план, що краще зробити, то я пропоную об’єднатися. Представники від мешканців цих вулиць, представники від мене і від міської влади – ми разом зробимо детальний генплан цієї ділянки. До того часу там нічого робити не будуть», – сказав під час зустрічі депутат та підприємець Юрій Чигрин.
Він охоче демонстрував всім присутнім план майбутнього закладу, у той час не зміг конкретно пояснити, яка саме відстань буде розмежовувати стіну будинку та територію закладу. Не зміг зазначити, скільки дерев буде ліквідовано заради будівництва закладу та де саме будуть пішохідні доріжки. Також не сказав, яку вигоду матимуть жителі будинку від того, що перед їх вікнами буде заклад. Візуалізацію ділянки, де планується, за словами підприємця, доглянута територія, їм не надали. Лише показали креслення із розміщенням майбутнього закладу.
Підприємець зазначив, що біля закладу буде дитячий майданчик. Де саме він буде і яким – Юрій Чигрин також не розповів.
Мешканці вулиць Володимира Великого, Євгена Коновальця звернулися до директора КП «Управитель ЖЕО» (який є депутатом їхнього округу) Олега Майданюка. Вони просили відстояти інтереси їх як виборців та прийти на зустріч з підприємцем. Також одна з вимог жителів – припинити забудову зеленої ділянки біля їхнього будинку.
Директор комунального підприємства «Управитель ЖЕО» та депутат міської ради Олег Майданюк відмовився коментувати цей інцидент. На зборах його не було. Чоловік повідомив журналістам, що про ситуацію дізнався з дописів у соцмережах, до нього ніхто не звертався. Також у міській раді поки що не повідомили, чи є дозвіл на будівництво цієї споруди на купленій земельній ділянці, що поблизу будинку на вул. Володимира Великого, 11.
 

Переглядів: 3026

Коментарі (34)
 
це дуже поможе вiйнi, треба всiм мовчати ще й помогати будувати.
Рейтинг: 11+ 0-
 
з яхти в Гамбургу, 09:40 28 липня 2023 р.
 
Ініціативна група коштує ! Лоббі даного проєкту 1 Халяви нема ! Бабоси плати і все буде! Відчуваю, халяву хоче , за дурнів має усіх !
Рейтинг: 10+ 0-
 
вася, 11:17 28 липня 2023 р.
 
Отак стрижуть лохів які мовчазно "ковтають" чергові оборудки місцевих владних корупціонерів і горе-князьків міста. Тій "фіз / особі" прибирали її ж приватну ділянку коштами мешканців багатоповерхівок , жестяк повний і думаю що ця афера потребує якнайбільшого розголосу. Місцева влада та комунальна господарка міста голімі злодії та аферисти сподіваюсь що до багатьох вже дійшло таке мислення.
Рейтинг: 19+ 0-
 
дрогобичанка, 12:19 28 липня 2023 р.
 
Нічо страшного, як побудують так і спалять при потребі з допомогою доброзичливців. Не варто хвилюватись.
Рейтинг: 6+ -1-
 
Альоша, 12:23 28 липня 2023 р.
 
А той майданюк ше той пі. ар я так бачу. Але мають люди захист, би воно здохло брехло. :(
Рейтинг: 13+ 0-
 
щавель, 12:26 28 липня 2023 р.
 
Агов, де ТЦК СП! Тут купка молодих чоловіків у хорошій фізичній формі Чигрин, Гачак та Урбан! Не цікавить? Хіба простих з села біля автостанції ловите? :(
Рейтинг: 19+ 0-
 
!!!!!!!, 13:31 28 липня 2023 р.
 
Юрій Чигрин депутат кучмівського Удару. Дрогобичани в 2020 році проголосували за ушльопків. Тепер ушльопки нагинають дрогобичан як тілько можуть. Навіть під час війни.  
Отець Іван Паньків напевно що дав настанову Олежикові Майданюку не втручатись бо Юрій Чигрин друг його друга Тараса Кучми і лишні вікна йому з дверми напевно що теж не помішають.  
Як бачимо на зустрічі одні жінки. Чоловіків немає, хто вже на війні а хто боїться попасти в руки тцкашників. Юра Чигрин як бачимо страху немає. Такими і мають бути пани у кріпаків - Чигрини та Бейзики. Поки що пряником а батіг буде згодом. Так що розходьтеся будьте ласкаві. Як каже отець Паньків на недільних проповідях своїй пастві «смиренність приведе вас до раю».
Рейтинг: 20+ 0-
 
Дрогобичан, 13:56 28 липня 2023 р.
 
А що: у них вже платять європейські зарплати: по-дрогобицьки, чи, може, по-меденицьки? І у котрому з їхніх готелів-мотелів "рай" для обібраної пастви? Так і називається "Смиренний", як колись, один з таких, - для колгоспників. Скільки колгоспників так посмиренили путівками й щедрими дарунками, разом з гарантовано безкоштовними процедурами (блін, слово якесь, наче матюкливе: про це дури)? ! Влавне, про це, дури, і не мовчіть, а то- як на Окружній: "смиренні" одна по за одну.
Рейтинг: 1+ 0-
 
:(, 14:12 28 липня 2023 р.
 
Весь тротуар від Сільпо до Світанку проданий!  
Вітаю вас дрогобичани!  
Кучму обрали в друге в 2020 році коли вже всі притомні знали що це злодій ( після шахрайських дій з створенням незаконного змітєзвалища на Гайдамацькій) 
14 000 недоумків тоді віддали свої голоси за злодія.  
Проголосуйте в третє!  
Я у вас вірю!  
Ви зможете!
Рейтинг: 16+ 0-
 
!!!, 15:07 28 липня 2023 р.
 
На мій погляд, проект цікавий і добре, що є в нас місті бізнес що вкладає кошти в розвиток інфраструктури міста. Це і робочі місця і наповнення казни, головне контроль щоб все відбувалося в межах нових власників ділянки. Ділянка куплена на Прозоро, за суттєву суму 1 200 000грн в період ковіду. Нажаль останнім часом дуже мало інвесторів розглядають наше місто привабливим для інвестицій. А ініативній групі пропоную розглянути проект реконструкції пішохідних доріжок до магазину Світанок з розширенням зон відповичинку, будівництвом велосипедної доріжки і відмови від посадки городів мешканців будинків поруч. Також було б добре щоб проект комплексу пана Чигрина і дизайн майбутньої споруди пана Муля, який викупив ділянку навпроти молочного магазину з сторони вулиці Коновальця були гармонійними .
Рейтинг: 5+ -15-
 
Спостерігач, 15:26 28 липня 2023 р.
 
Хотілося б довідатись, у якій ще країні світу з аукціону продають тротуари і пішохідні доріжки?  
Тими доріжками вже 40 років гуляють пенсіонери і мамочки з колясками зі всього мікрорайону. Замість того, щоб їх обладнати, створити відпочинкову зону, віддають під сумнівний бізнес.  
Яма на ямі, дві допотопні саморобні лавочки, але дуже затишне місце для прогулянок і спілкування.  
Купа тротуарів по цілому місту, а на аукціон попав саме той. Чому?
Рейтинг: 16+ 0-
 
Ось, 17:25 28 липня 2023 р.
 
Пропоную тобі «друже» не уникати мобілізації а вступити в ряди захисників батьківщини ЗСУ. Після перемоги вернешся і будеш пропонувати свої бізнес проекти. І Муля з Чигирином прихвати з собою. Чого молоді хлопці мають воювати а вони тут під шумок бізнеса мутять.
Рейтинг: 10+ 0-
 
До спостерігача, 19:20 28 липня 2023 р.
 
Дивує, як підтримує отець Паньків серйозний розвиток бізнесу з порушенням прав мешканців коштом баптистів.
Рейтинг: 12+ -1-
 
123, 20:02 28 липня 2023 р.
 
Бути отцем у нього таке хоббі , а жила його бізнесменська як бачимо. Злигався з корумпованими ушльопками та й користає той отець аж лоб спітнів. Намолив напевно вже не один кейс долярів, та невинність Божа.
Рейтинг: 9+ -1-
 
до 123,, 20:14 28 липня 2023 р.
 
Одного разу отця застали коли давав прихожанці на клик. Напевно з того стиду пані поїхала до Італії на заробітки на довго.  
І сміх і гріх з тим отцьом.
Рейтинг: 8+ -1-
 
:/, 21:39 28 липня 2023 р.
 
ДАЕШ КАФЕ В КАЖДИЙ ПIДВАЛ ХАТИ в задрипаному Дрогобичi, повириваемо ями пiд хатами, та понавидкриваемо кафе, ресторани, бари та корчми, казино та пивнушки, можна й схрони, а найкраще поробимо банки для валюти та золота, як ото начальство Дрогобича. От так Дрогобич стане золото-валютною столицею Украiни, а що ми можемо, ми такi, хто нам може помiшати, та нiхто бо ми всi такi, ми корупцiйний народ баранiв!
Рейтинг: 7+ 0-
 
з яхти в Оклендi, 23:52 28 липня 2023 р.
 
Того Чигрина всюди багато, видно має доброго покровителя, що всюди руки пхає. Краще зробив би порядок на заводі в Меденичах. Зарплату вчасно не дають, робочий день не нормований, бардак і безлад на кожному кроці. Мовчу вже про неймовірну плинність кадрів. Якщо від так вміє господарювати, то і тут нагосподарює так само
Рейтинг: 13+ 0-
 
Місцева, 07:27 29 липня 2023 р.
 
У них шось робиться в голові, коли попадають на хлібосільні посади. Ось ще один приклад тупого служіння народу, івоно-франківський міський голова марцінків озвучив як він бачить вирішення одніі проблеми в місті. Він написав, що отримує дуже багато повідомлень про те, що важко пересуватись міським кладовищем, на превеликий жаль, війна значно його розширила. Вже найближчим часом на кладовищі зявляться напрокат електросамокати та велосипеди. Хочу для порівняння додати, як вирішується одна проблема в США вже може скоро півстоліття. За часів Брежнєва було дозволено виізд за границю євреям, які зазнавали утисків в СРСР. Так сьогодні вони в США продовжують мати ряд пільг (держава повністю утримує), які діють на сьогодні, проживання, харчування безплатне, медичне обслуговування та доставка до медзакладів окремо найнятим транспортом безплатне (це не поширюється на іх дітей). Зараз це в основному люди похилого віку, яких обслуговують наші заробітчани, які возять іх до медзакладів, а вони ще добре памятають родной язик і спілкування відбувається на доступній мові. Мені прикро, що якийсь олух зробив платний заізд на цвинтар, а ще один пропонує пенсіонерам переміщатися на роверах за гроші. Звідки та рагульня появилася, не розумію.
Рейтинг: 4+ 0-
 
Навибирали,, 08:57 29 липня 2023 р.
 
Які "створення нових робочих місць": на "клепсидрах" на кожному стовпі, чи на дверях чи не всіх торгових шарашок- з повсюдно мінімальними зарплатами і шаленим визиском людського ресурсу, з ані найменшою можливістю бодай чогось добитися, аби подолати навіть п"яну срань будь-чиєго родича мордоворотів? Чи, може новопонасоворювані так будуть поціновувати людські старання, що аж ну? Які: місцеві, чи приїжджі? ! Про що йдеться заради статистики пургену "шалених успіхів"? !
Рейтинг: 3+ -1-
 
Спостерісрачу, 17:37 29 липня 2023 р.
 
Не здивували абсолютно бо бізнес так звик поводитись з найманими працівниками. Жодного порядного бізнесмена у місті немає просто звичайні бариги які в унісон з місцевою владою опустились нижче плінтуса , адже розпочали прихватизацію пішохідних доріжок та тратуарів.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Місцевій, 17:43 29 липня 2023 р.
 
молодці будуйте і будуйте так тримати Чого має місце пустувати то все для народа нехай будують МОЛОДЦІ
Рейтинг: 2+ -6-
 
снайпер +за УКРАІНУ, 22:17 29 липня 2023 р.
 
Може, вже подати електронну петицію до уряду, аби той обкрадений всіма владами, вкупі з їхніми вилизувачами, Дрогобич, перейменували у Бариги? !
Рейтинг: 1+ 0-
 
:(, 07:04 30 липня 2023 р.
 
вiдповiм =  
:(, 07:04 30 липня 2023 р. =село дорожних бичiв вже мiстом не зробиш. головне тепер щоб хутором не став.
Рейтинг: 0+ 0-
 
з яхти в Лондонi, 09:05 30 липня 2023 р.
 
Про які нові робочі місця може йти мова? Місця будуть, але зарплату платитимуть аби як, з затримками, бардак на всіх частинах роботи. Хто працював на Термопласті мене зрозуміє
Рейтинг: 4+ 0-
 
Місцева, 10:10 30 липня 2023 р.
 
У нас завжди фіть-фіть-тьох: як не сто тисяч (вирубаних) посаджених дерев, то на кожному повороті- трипердьож обіцянок. Коні їдуть- хвіст махає, зад- передом повертає? !
Рейтинг: 2+ 0-
 
?!, 11:12 30 липня 2023 р.
 
Любиш видно ту мочу , яка під виглядом пива продається по барижних розливайках? Такі горе-бізнесмени тебе і тобі подібних за людей не рахують, а ти пишеш що все для народу будують. Себе не поважати якщо ходити по їхніх смердючих кнайпах та ще залишати їм свої кровні за ті "смаколики" щурячі.
Рейтинг: 4+ 0-
 
снайперу, 19:18 30 липня 2023 р.
 
На термопласті в меденичах людей дурить як котят, раби роблять на пана від бідосі, а він з рабами робить шо хоче. Затримки по 3 місяці, всі хто оформлений получають конверти, коли недоплачують людина нікуди не пожаліється, адже всі по договору - мінімалці. Це злодій а не бізнесмен
Рейтинг: 8+ 0-
 
!? +, 19:26 30 липня 2023 р.
 
У нас також: "по договору"- мінімалка. Може, це, направду, мініаналка, га? Бо тузи там гребуть за всім розмахом. Навіть, кажуть, у них аналка вже плаче геммороєм, бо не встигає переробляти те все, чим вони фарширують свої пузаті кишені.
Рейтинг: 1+ 0-
 
:(, 14:53 31 липня 2023 р.
 
Небув би злодієм то небув би "успішним" бізнесменом це ясно як білий день. Ці "успішні" у бізнесі най@обують державу та найманих працівників зі шаленою успішністю. Тому ради немає бо закони на стороні злодіїв, позаяк подібними злодіями написані. Якось так.
Рейтинг: 5+ -1-
 
до !?,, 15:38 31 липня 2023 р.
 
А де так гучно розрекламовані "Вони повернуться з фронту- й наведуть лад", "Бандера прийде- порядок наведе" і подібні "скачки". Що: позатикали набраним за гроші дурням писки- і гоца-гоца? Чи вже, вкотре, позалазили у свої нори- і ціхо-ціхо, поки вас шляк не трафив? Невже єдина правда- у могилі? !
Рейтинг: 1+ -2-
 
:(, 14:27 01 серпня 2023 р.
 
Ага і будуть там шалави-ескорту з Тарнавського працювати. )))) Машки та Крістінкі)))
Рейтинг: 5+ 0-
 
Свен, 07:45 05 серпня 2023 р.
 
Та чого, дружина його. Недарма ж вихваляється і виставляється щоденно в Інстаграмі в якомусь клаптику тканини. Зефіру і Веранді все своє добро показала (сісі і пісі), бо тими клаптиками тканини нічого не приховаєш і тут теж буде показувати
Рейтинг: 2+ 0-
 
До Свена, 20:53 06 серпня 2023 р.
 
Хоч як людина кажуть хороша і керівник не погана, але все таки, вульгарненько трохи виглядає. На правду не ображаються
Рейтинг: 2+ 0-
 
Місцева до Свена, 21:06 06 серпня 2023 р.
 
якщо створять щось на подобі «Термопласту» у Меденичах, то хай Бог милує. Більш гівняної роботи світ ще не бачив. Постійні затримки зарплати, робота по 16 годин на добу за копійки. Керівництво нульове, обслуговування жахливе. Просто дно. Навіть людей в укриття не ведуть під час повітряної тривоги. Реально керівництво нижче нуля, оплата найгірша у Львівській області, безпеки нуль, ненормований робочий день. Коротше, найгірше підприємство, яке лише доводилося бачити. Робота - повне гівно, а оплата мінімальна і та з вічними щомісячними затримками
Рейтинг: 2+ 0-
 
Марія, 23:22 26 жовтня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5837 днів)