Триває розслідування ще одного кримінального провадження щодо Тараса Кучми

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
05.08.2023

 

Не встиг інформаційний простір Дрогобиччини відійти від рішення суду по корупційних діях міського голови Тараса Кучми, як у міській раді черговий кримінал. Про це повідомив сайт Варто – Галицькі новини.

 27 травня 2021 року відбулась VIII сесія восьмого скликання ДМР, на якій винесено на голосування проект рішення «Про затвердження матеріалів проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для індивідуального садівництва та передачу у власність». За вказаний проект рішення проголосували 24 депутати. Прийнятим рішенням затверджено матеріали з виготовлення проектів землеустрою щодо відведення 14 земельних ділянок та передано у власність громадянам для індивідуального садівництва, загальна площа яких становить 12 963 кв.м., вартістю 2 495 377 гривень.
Це рішення прийнято всупереч вимогам чинного законодавства, оскільки відповідно до п.3 п.11 ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», ч.2 ст.59 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» доповнили наступним абзацом: Рішення ради щодо безоплатної передачі земельної ділянки комунальної власності у приватну власність (крім земельних ділянок, що перебувають у користуванні громадян, та випадків передачі земельної ділянки власнику розташованого на ній жилого будинку, іншої будівлі, споруди) приймається не менш, як двома третинами голосів депутатів від загального складу ради, які відповідно до частини 1 розділу ІІ Прикінцеві та перехідні положення названого вище закону набули чинності 27 травня 2021 року.
Дві третини голосів депутатів від загального складу Дрогобицької міської ради становить 26 депутатів, а за проект рішення «Про затвердження матеріалів проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для індивідуального садівництва та передачу у власність» проголосувало 24 депутати, тобто слід вважати, що даний проект рішення не прийнято.
Однак в подальшому, всупереч законодавству, міським головою Тарасом Кучмою рішення підписано та присвоєно номер, що стало підставою для набуття законної сили. Після чого, громадянами, яким незаконно передано у власність земельні ділянки, отримано витяги з рішення ради, які в подальшому стали підставою для внесення відомостей у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно та зареєстровано вказані земельні ділянки, як приватна власність, чим заподіяно матеріальну шкоду громаді та бюджету.
Отже, в діях міського голови Дрогобича Тараса Кучми вбачається ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 364 КК України, а саме зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе, чи іншої фізичної, або юридичної особи використання службовою особою влади, чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб та спричинило тяжкі наслідки, які у 250 і більше разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян.
Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді – позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження. Наразі триває досудове розслідування.
 

Переглядів: 2033

Коментарі (23)
 
ТРИВАЕ, аж смiшно стало, ждуть ЖДУНИ коли дасть, щоб розвалити дiло, ТРИВАЕ, як секс, тривае. от чортова влада з прокурорами та суддями, вони тривають. поки iм як свиням не даш повне корито!
Рейтинг: 10+ 0-
 
з яхти в Амстердамi, 09:09 05 серпня 2023 р.
 
На території колонії #40 (в народі сороківка) регулярно, опісля 16. 00 щодня починають палити відходи медзакладів (шприци, маски, памперси ті інше) , а далі вся та отрута стелиться з гори ПО ВСЬОМУ ДРОГОБИЧУ, далі маємо такі хвороби як рак, астма та ін.  
Таке відбувається щодня, готуємо листа др НАбУ і до особисто нашого президента
Рейтинг: 8+ 0-
 
Варта, 09:17 05 серпня 2023 р.
 
Суки, сморід такий шо в мене дитина не спить :(
Рейтинг: 7+ 0-
 
Олі, 09:19 05 серпня 2023 р.
 
І що ви вірити тому правосуддю в вишиванках? Та то цирк, корупціонери судять корупціонера. І знову нічого йому за то не буде. Дрогобич повільно перетворюється на диктаторське місто. За все, що начудили Кучма і Ко - штраф, за те, що зняв працівників ТЦК 5-8 років тюрми. Справедливість по Дрогобицьки
Рейтинг: 15+ 0-
 
Марія, 09:39 05 серпня 2023 р.
 
Двічі осудженому за корупцію треба вже оголосити недовіру. Хотілося запитати де депутати керівники осередків партій громацькі діячі. Чому не має руху. Адже це антиукраїнський елемент-освіту знищив школи ліквідував, з програми навчань вивів предмет про релігію. Фактично вигнав священників з шкіл. Завищена ціна на сміття та послуги ЖКГ. Скандали на призначення керівників з порушеням вимог класифікатора професій. Зловживання земельними ділянками. Аморальна поведінка. Обшуки СБУ. Все це достатньо для висловлення недовіри. Тривале перебування в РФ . Скандал на скандалі. Нашу церкву обізвав шарлатанами. Всі ознаки агента Путіна. Чому мовчать силові органи. Тут бідного хлопа який вкрав пляшку пива 5-ть років присуджують. Того казнокрада за повторне корупційне правопорушення на сотні тисяч гривень штраф 6 800 грн. У нас два варіанти або нас чекають руїни або ми посадимо на довічно всіх без права амністії.
Рейтинг: 20+ -1-
 
Володимир, 09:59 05 серпня 2023 р.
 
Невже незрозуміло пану чому мовчать силові структури? Маю думку свою з того приводу , отож та сволота добре "наситила" комунальним майном та землею місцеву корумповану "еліту" і думаю що коли втратить "імунітет" посадовця тоді контролюючі "ждуни" про себе нагадають.
Рейтинг: 13+ 0-
 
до Володимира, 13:16 05 серпня 2023 р.
 
Чому СБУ ДБР прокуратура «забули» про основний «здобуток» Кучми, це незаконне сміттєзвалище на Гайдамацькій?  
 
На початку 2020 року СБУ помпезно повідомила про виявлення грандіозної афери на КП КМГ з утилізацією сміття. По підрахунках Жирний з Кучмою на той час розтратили більше 10 мільйонів бюджетних грошей і завдали збитків екології на 3 млн грн.  
Тоді питання з кримінальною відповідальність Жирного і Кучми вирішив тодішній голова місцевого відділу СБУ, який взяв цих двох під своє покровительство за відповідну винагороду.  
 
 
Жирного вже немає але корупційна тема сміття жива і приносить Кучмі і його покровителям значні кошти. Сьогодні цю корупційну тему реалізовує Володимир Лучків начальник  
ДП “Комунальник” КП “Комбінат міського господарства” 
 
Невже СБУ закриває очі на цей злочин, лише тому що Кучма / Лучків на смітті обкрадають виключно дрогобичан, встановивши надуманий незаконний тариф на утилізацію сміття, але при цьому вже не залазять своїми руками до державних бюджетних коштів?  
 
Ну і звісно що правоохоронні непомічають цю злодійську діяльність не за просто так а за щомісячну частку в цьому незаконному бізнесі.
Рейтинг: 18+ 0-
 
питання, 14:40 05 серпня 2023 р.
 
А чому ще забули про Броницька сміттєзвалище, яке вичерпало свій ресурс ще 15 років тому, а Кучма бере з людей гроші як за вивіз до Франківська і возить на закрите звалище, тим самим набиваючи свої кишені не просто мільйонами, а мільярдами
Рейтинг: 10+ 0-
 
Марія, 17:28 05 серпня 2023 р.
 
Проститутка за гроші імітує оргазм, а політик- патріотизм. Щодо кучми, то за гроші з бюджету міста, він імітуватиме все.
Рейтинг: 13+ 0-
 
Сократ, 18:14 05 серпня 2023 р.
 
На території колонії #40 (в народі сороківка) регулярно, опісля 16. 00 щодня починають палити відходи медзакладів (шприци, маски, памперси ті інше) , а далі вся та отрута стелиться з гори ПО ВСЬОМУ ДРОГОБИЧУ, далі маємо такі хвороби як рак, астма та ін.  
Таке відбувається щодня, готуємо листа др НАбУ і до особисто нашого президента
Рейтинг: 3+ 0-
 
Віктор, 19:29 05 серпня 2023 р.
 
Хочу какати страшно :eek чи то какати хочу аж страшно :? Вопщем є два факти, перший - хочу какати, а другий - страшно :eek
Рейтинг: 1+ 0-
 
Слюсаренко, 20:36 05 серпня 2023 р.
 
Оооо, мій корєш ;) какающий мальчег :grin
Рейтинг: 1+ 0-
 
Флюнт, 20:37 05 серпня 2023 р.
 
Фак ю всім, так так, абсолютно всім мій фак ю :zzz
Рейтинг: 1+ 0-
 
Оля Полякова, 20:38 05 серпня 2023 р.
 
Двічі засудженому за корупцію здається що він хитріший за Януковича, Медведчука і т. д. Та ні шановні зараз гостро постає питання СПРАВЕДЛИВОСТІ тому якщо шлюзи прокуратури суддів та силових органів будуть закупорені то почнеться як завжди палитися маєтки та самосуд. Це класика. На руках стільки зброї що верхівка влади повинна задуматись над майбутнім. Або вони наведуть порядок заберуть награбоване та роздадуть калікам пораненим вдовам або народ як повноправна влада в Україні почне свій суд та вироки. Все по класиці нічого особистого читайте Маркса Єнгельса Леніна. Згадайте Довбуша Бандера Мельника жорстоке було покарання хто продався москалям. Всіх хто краде це посібники путіна так треба ставити питанням не інакше. Прислухайтесь до слів уроженки Києва Голди Меєр вона всіх корупціонерів ототожнювала з ворогом Ізраїля ні більше ні менше. Нам щоб вистояти проти такого сусіда тре рівнятись в усьому на Ізраїль. Іншого не дано хто злодій той зрадник.
Рейтинг: 6+ 0-
 
Володимир, 20:51 05 серпня 2023 р.
 
Якщо не буде наведено справедливого порядку то гасло Москаляку на гілляку перефразують Казнокрада на гілляку і на це не буде ради. Нам потрібна потужна економіка гідна зарплата потужний військово-промисловий комплекс все як в Ізраїлі. Створити малий Европейський Союз Країни Балтії , Польщі , України, бажано Білорусії Словаччина, Румунія, Чехія це 90 міліонів громадян то москаль удавиться та не посміє нам загрожувати. Але для цього такий як двічі засуджений за корупцію повинен понести справедливе покарання.
Рейтинг: 8+ 0-
 
Володимир, 21:08 05 серпня 2023 р.
 
Я не вірю що в нас не знайдеться пору сотень чесних віддані України громадян які хочуть процвітання Україні та щасливого життя своїм дітям та онукам.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Володимир, 21:11 05 серпня 2023 р.
 
Ви нагадуєте одного (не)дрогобичанина, котрий вдень, ще тверезий, "християнить" про те, що людям все треба робити задурно, а під вечір, коли собі "лигне" й хиріє на роботі, ламбадить "От, суки, вони ніхто не хочуть гроші давати, всьо би хотіли на халяву". А нащо, якщо й так проп"єш, а після того- ще й діти й внуки "подоять", поки, допіру, більше нікого нема? ! Головне, аби потім, вкотре, колінопреклонно в дупу поцілувати того, котрий мав би вас спровадити на шибеницю- й там би висіли бодай 15 дмб, а не нині- вліво, завтра- вправо, а далі- гальопа. В народі це називається "на нього серуть, а він ще й їхнім гівном закусює".
Рейтинг: 0+ 0-
 
Ми- нація дмбцилів?, 09:46 06 серпня 2023 р.
 
Ми мусимо перемогти корупцію. Іншого шляху немає. Але це має саме суспільство категорично строго поставитись до цього питання.
Рейтинг: 5+ 0-
 
Володимир, 17:46 06 серпня 2023 р.
 
То перемагайте, а не бухайте й торгуйте Україною і лише грабуйте її! Бо оте "мусимо перемогти" схоже на "А як треба захотіти, щоб захотіти"!
Рейтинг: 1+ 0-
 
!, 03:05 07 серпня 2023 р.
 
Тупориле чмо Дьрка , і Цвігун особисто причетні до дерибану землі і коштів громади. дьорка вже зоомагазинів наставив по усьому місту Цвігло хамидло втерся у довіру Кулиняка , так само як і кашмар Вася - чмо корумповане.
Рейтинг: 10+ 0-
 
Афганець, 00:41 08 серпня 2023 р.
 
Цьвігун то корумповане продажне лайно яке за шматок землі продається тій корумпованій владі, є факти можу доказати!
Рейтинг: 7+ 0-
 
Ігор, 20:26 08 серпня 2023 р.
 
Ось читаю коменти бачу скільки у Ратуші цього болота. Чи коли виберемось.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Володимир, 21:20 08 серпня 2023 р.
 
Жодного з теперішніх депутатів не має бути в наступній каденції, в цій раді не голос опозиції чути а ШЕЛІСТ КУПЮР.
Рейтинг: 5+ 0-
 
Бігуняк Ярослав Степанович-про, 10:50 09 серпня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)