Забутий всіма Солець? Відкрите звернення Лілії Шологон до депутатів

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
06.08.2023

 

Волонтерка та відома громадська діячка Лілія Шологон написала на своїй сторінці Facebook відкрите звернення, в якому виклала кричущі факти щодо ситуації у Сільці (мікрорайон Стебника).

 «Написати цей пост мене спровокували різні дописи, які читаю в пресі, інтернеті про ремонт доріг, благоустрій території, замощення тротуарів, доріжок між будинками, фасадів, площ, дахів та багато іншого. І все це за кошти місцевого бюджету! Яка картина на сьогодні у мікрорайоні Солець? Плачевна! Жодного культурно-просвітницького осередку, жодного дозвілля для молоді! Все, що робимо в Сільці – за пожертви мешканців! Так вина нас, мешканців, що під час виборів ми не думаємо і розпорошуємо голоси, а в результаті залишаємося при своїх інтересах, з місцевими проблемами! У кожному партійному списку було дуже багато наших мешканців, яким партійні боси обіцяли підтримку після виборів! Щось з допомогою не густо! Нема депутата – немає коштів. Кожному депутату Дрогобицької територіальної громади виділяють певну кількість грошей, які він витрачає там, де живуть, працюють. А так як Солець не має депутата, то жодної копійки не перепадає! Хіба це справедливо, наші обранці? Крім допомоги моральної , ще потрібні фінанси!
Цей допис пишу тепер, коли збираємо кошти на ремонт вулиці, яка носить ім‘я великої української поетеси, вірного друга Івана Франка Уляни Кравченко! Вулиці, по якій їздить велика кількість транспорту із Сільця, Колпця, Стебника і яка на сьогодні вся в ямах! Розуміючи, що на цю дорогу не закладені кошти в бюджеті, а пообіцяли завершити вулицю Іваника та відремонтувати вулицю Довбуша, ми почали самотужки збирати кошти. Дякуючи нашим свідомим мешканцям, зібрали 50 тисяч гривень. А тепер думаємо, як 700 метрів дороги полатати за 50 тисяч. Дилема та проблема! Дуже добрий наш друг та дуже мудра жінка-депутат каже нам: «не збирайте гроші, вимагайте! Але якщо би ми не організувалися, не створили ОСН-орган самоорганізації населення на чолі з Андрієм Бугою, ми би багато втратили. Ми взяли в оперативне керування унікальну будівлю колишньої школи, в якій працювала Уляна Кравченко, якій близько 200 років! Плануємо відкрити в цьому приміщенні меморіальну кімнату великій поетесі та шкільництву, а також облаштувати (поруч) сквер Героїв України. Я віддаю належне нашому голові Андрієві Бузі за те, що він взявся за цю нелегку ношу і помалу вирішує багато проблем! Я пишаюся нашими односельцями, які вірять ОСН, які допомагають матеріально і фізично. Але самотужки ми не в силі справитися з усім. А особливо – ремонт дороги Уляни Кравченко («чорна дорога»), по якій їздить дуже багато машин не тільки мешканців Сільця, але й Стебника і Трускавця. Тому просимо усіх, хто чує нас і їздить цією дорогою: допоможіть нам! Може, депутати ще не всі гроші потратили, докиньте! Є також багато бізнесменів, транспорт яких їздить по цій дорозі. В єдності – наша сила!»
(Фото Романа Сігетія)
 

Переглядів: 1230

Коментарі (2)
 
не переживайте там в Сiльцi, скоро й Дрогобич буде такий самий, може ще й Сiлкц буде краще виглядати нiж Дрогобич!
Рейтинг: 1+ -1-
 
з яхти в Брюсселi, 08:16 07 серпня 2023 р.
 
Так про все тепер треба писати, щоб люди знали що робиться далі іх будинку і як грабується бюджет купленими олігархами депутатами. Як же покінчити з цим хабарництвом і корупцією?
Рейтинг: 2+ 0-
 
Юлько, 17:50 16 серпня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)