«НІ» членству старост у складі виконавчого комітету міської ради, - вимога депутатів ДМР

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
13.09.2023

 

Депутати Дрогобицької міської ради вимагають змінити персональний склад Виконавчого комітету Дрогобицької міської ради та наводять низку переконливих аргументів. Цей склад своїми рішеннями лише завдає шкоди громаді, через неможливість заперечити своєму прямому роботодавцю міському голові Кучмі.  
 
Текст звернення:
 
«Вже тривалий час спостерігаємо за діяльністю виконавчого комітету Дрогобицької міської ради, в результаті чого прийшли висновку, що склад існуючого виконкому підлягає невідкладному переформатуванню.
 
Наголосимо на основних причинах:
 
- Рішення виконкому приймаються шляхом голосування «+» або «-» у програмному забезпеченні Viber, що абсолютно суперечить вимогам регламенту виконкому та здоровій логіці, адже зрозуміло, що жодного обговорення, доповідей, дискусій в такому випадку не може бути. Більше того, такі знаки від імені конкретного члена виконкому може проставити будь-яка інша особа або шпигун (бот). Таке голосування свідчить про незаконні прийняття рішень, зокрема бюджетних, які в подальшому затверджує рада, що, в свою чергу, ставить під сумнів і їх законність та цільове спрямування коштів. Це може призвести лише до відкриття нових кримінальних проваджень.
 
- Виконком всупереч вимогам Регламенту Дрогобицької міської ради, самостійно затверджує регламент діяльності виконавчому комітету Дрогобицької міської ради ( рішення виконкому від 15.08.2023 №217). Тобто, виконком абсолютно автономно визначає порядок його діяльності, способи прийняття рішень, голосування та інше, хоча є виконавчим органом ради.
 
- Систематичне умисне затвердження неконкурентних умов з аукціонів прав на земельні ділянки, що слугує визначенню переможцями «своїх» інвесторів-забудовників земельних ділянок в м. Дрогобичі та призводить до мінімізації надходжень до місцевого бюджету.
 
- Затвердження незрозумілих інвестиційних договорів щодо земельних ділянок в центральній частині міста, які були надані в користування КП «ФГ «Тарком». До прикладу, рішення виконкому від 08.06.2022 року №167 «Про затвердження переможця конкурсу та затвердження умов інвестиційних договорів», згідно якого 93% права власності на об’єкт належить інвестору, а лише 7% - КП «ФГ «Тарком». Враховуючи, що земельні ділянки в центральній частині міста є комерційно привабливими, то такі могли б приносити в бюджет громади досить значні суми доходів, а згідно договорів, які затверджував виконком, могли приносити лише збитки.
 
- Прийняття незаконних рішень  з визначення переможців конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування ( рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2023 року у справі №380/8648/22) та затвердження додаткових вимог до кандидатів, які є протиправними. Це встановлено і рішенням Антимонопольного комітету України від 08.06.2023 року №63/23-р/к у справі №63/3-03-63-2022, яким визнано дії виконавчого комітету Дрогобицької міської ради у вигляді встановлення додаткових умов для участі у конкурсі порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що надало переваги певним суб’єктам господарювання. Крім цього, незаконність прийняття рішень виконком підтверджується і іншими численними судовими рішеннями.
 
- Прийняття необґрунтованих завищених тарифів на певні види комунальних послуг.
 
- Крім цього, 14 липня 2021 прийнято закон України №1638-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост», яким частину четверту статті 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» викладено в новій редакції, згідно якої міська рада може прийняти рішення про входження старост до складу виконавчого комітету відповідної ради за посадою, однак членство старост у виконавчому комітеті ради не є обов’язковим, як це було раніше.
 
- Враховуючи викладене та те, що більшість членів виконавчого комітету працює в структурі Дрогобицької міської ради, що безумовно впливає на їх волевиявлення та голосування при прийнятті рішень виконавчим комітетом, вважаємо за необхідне вивести старост зі складу виконавчого комітету та затвердити новий склад виконавчого комітету, який зможе повноцінно та законно функціонувати, у зв’язку із чим подали відповідний проєкт рішення на ім’я міського голови Т.Кучми».



Переглядів: 2405

Коментарі (34)
 
А у виконавчий комітет Кульпарківської беруть усіх, навіть громадян Голландії.
Рейтинг: 3+ 0-
 
з яхти в Амстердамі, 10:15 13 вересня 2023 р.
 
Поліція оголосила в розшук 33-річного депутата сільради на Прикарпатті- за крадіжку 1, 5 млн грн. Напевно, був найбільшим "патрійотом", та засильно "перепатрійотив".
Рейтинг: 1+ 0-
 
!, 10:20 13 вересня 2023 р.
 
А чого то виконавчий комітет міськради розносить чоловікам повістки від свого імені?
Рейтинг: 2+ -1-
 
Галина, 11:19 13 вересня 2023 р.
 
Наші "доблесні" СБУшники провели таку сильну операцію з гвинтокрилом керованим пілотом з РАШІ що напевно ім треба поставити всім при житті памятник ? 500 000 баксів отримав даний пілот. а чому тим же СБУшникам не відпрацювати план захоплення "праххффессора" бувшого так званого президента Украіни який втік в рАШУ і із за якого почаклася війна з кацапамит? Що тонка кишка? Ось такі "славетні"СБУ шники в Украіні! СЛАВА ЗСУ!
Рейтинг: 6+ -3-
 
ото ситуація, 11:34 13 вересня 2023 р.
 
Вони вже Якиміва Івана адвоката брали і що з того
Рейтинг: 5+ -1-
 
До ото ситуція, 13:03 13 вересня 2023 р.
 
Нехай би краще взяли (це- на місці, не треба, навіть, по Ростовах шрайбатися) тих "щурів", котрі грабують на зарплати (грабують- і крапка! ) працівників муніципальних охорон, бо, схоже, ті живодери-мільйонери-банкроти (раптом-? ! ), вже, взагалі, береги попутали. Що, давно не "базарили", чи пахан все вивозить на своєму бездонному джипові- кудись туди, на мальдіви інкогніто? !
Рейтинг: 1+ 0-
 
!, 13:26 13 вересня 2023 р.
 
На правду деякі депутати Дрогобицької міськ ради, це перебіжчики в клан Кулиняка -Танчука-Шевкенича з угрупування Кучми і Ко. Раніше ці ж депутати працювали в унісон з Кучмою і тим самим виконкомом. Але запропонували цікавіші можливості.  
Щоб зрозуміти що представляють ці депутати перегляньте роздруківку їх голосувань наприклад по земельних питань . Землю з Кучмою вони дерибанили разом. Отож робіть висновки.
Рейтинг: 11+ -1-
 
важливо, 14:38 13 вересня 2023 р.
 
Пилипців змінив собі господаря, Саламаху проміняв на Кулиняка. Тепер мусить показати роботу, що він вартий бути членом нового для нього клану. Цей буде плюватись на кого скажуть лишень щоб бути в теплі і при кориті.  
Перерозподіл владних крісел поміж двох злодійських сил принесе вигоду лише дотичнимидо одного з кланів. Місто і дрогобичани як завжди обдурене і обкрадене.
Рейтинг: 13+ -1-
 
…, 14:51 13 вересня 2023 р.
 
Гарний початок - протягом тривалого часу, млять! Де ви були, як вас годували з корита? Тепер відбили від кормушки і всі прозріли « собаки».
Рейтинг: 7+ -1-
 
Місьо, 15:09 13 вересня 2023 р.
 
А все це відбувається по одній лише причині, тому що пісунька то вам не какунька і навіть не ригунька :sigh
Рейтинг: 2+ -1-
 
Бубка, 15:38 13 вересня 2023 р.
 
Я Гринь
Рейтинг: 2+ 0-
 
Гринь, 15:42 13 вересня 2023 р.
 
У списку підписантів зауважила к мінімум двох юристів і семеро депутатів з великим досвідом служби в місцевому самоврядуванні, однак ніхто з підписантів не звернув уваги, що звернення адресовано неіснуючому суб'єкту.  
Такої посади як "голова міської ради " не існує з осені 1998 року. Як тільки запрацював закон України про місцеве самоврядування в Україні в редакції 1997 року місцеве самоврядування очолюють сільські, селищні та міські голови.  
До чого це я?  
Така писанина вказує на надзвичайно низьку якість депутатського корпусу в Дрогобичі, які абсолютно не займаються самоосвітою та поглиблення своїх знань.  
Кількома словами - безграмотне шобло керує містом і хоче навести порядок.
Рейтинг: 14+ -2-
 
Уважна, 17:04 13 вересня 2023 р.
 
Йой, шо то буди. Мались двох у тому виконкомі від села- Вовківа і єго тещу Гром, а типер виходит жи нікого ни буде. Ми то виживем, а як вони бідні то периживут?
Рейтинг: 13+ -2-
 
Нагуєвичі, 17:35 13 вересня 2023 р.
 
І очолює підписантів анальфабетів шахрайкуватий Пилипців, який виплітає інтриги, але не встані грамотно скласти документ.  
О темпора, о морес!
Рейтинг: 10+ -2-
 
Дід Макар, 17:54 13 вересня 2023 р.
 
То що заміна членів виконкому і розширення представництва там громади є необхідність, яку треба було робити набагато скоріше.  
Старости у виконкомі , і взагалі , крім отримання гарних зарплат, голосують тільки "за" і нічого для сіл не вирішують, бо гроші в Кучми.  
Чомусь у всіх інших громадах району, для кращого спілкування з мешканцями, створили старостати там де були сільради, лише в нашій громаді 9 старост на найбільшу кількість сіл з колишнього району.  
При тому їх призначили без обговорень з мешканцями, одноосібно головою, і не за фаховість, а за відданість і роботу під час виборів.  
Актуальним є питання обрати секретаря ради, на час перебування у ЗСУ Каракевича. Адже його функціональні обов'язки: комунікацію з виборцями, скликання депутатських комісій, формування порядку денного сесій, та багато іншого узурпував в одних руках Кучма.  
То ж чекаємо на реакцію обранців громади, бо якщо двічі корупціонера відправлять у відставку, то за законом не буде кому виконувати обов'язки очільника громади!
Рейтинг: 10+ 0-
 
Виборець, 18:24 13 вересня 2023 р.
 
Правильно каже какунька, не тре тим всім перейматися, а просто подумати про пісуньки і какуньки
Рейтинг: 2+ 0-
 
Левко Дурко, 18:39 13 вересня 2023 р.
 
Самий дивний сайт пиши що хочеш ДЕМОКРАТІЯ . Так напевно і повинно бути. Але дивно чому старости не можуть бути в даній канторі і слухати що там вирішує то так званий виконком? Ось тобі і ДЕМОКРАТІ Я. а що таке демократія? Я тобі скажу. це коли тебе або його або іі посилають на *УЙ, а ти вилиш куда хочеш! Ось так!
Рейтинг: 2+ -2-
 
снайпер +затєтий украінець, 19:17 13 вересня 2023 р.
 
Враховуючи, що з 3 жовтня вже не можна буде використовувати гроші на "відкати"- тобто дороги, бруківки, фасади тощо, а ще Кабмін схвалив і скерував на затвердження сесії Верховної Ради внесення змін до Бюджетного Кодексу про те , що всі нарахування на зарплату військовим, поліції і іншим державним сируктурам не будуть іти в місцевий бюджет, а на ЗСУ ( для Дрогобича це біля 27 млн. в місяць), то вчора в ратуші був великий, як казав Попандопало з фільму "Весілля в Малинівці", великий "шухер". Мер оперативно роздавав наліво і направо неосвоєні залишки бюджетних коштів, щоб до 3 жовтня уклали угоди і розпочали роботи, переживає бідака щоб гроші не забрали на армію.  
Думаю, що ці питання будуть винесені завтра на сесію.  
Тепер питання за обранцями- чому дотепер не ремотувались дрроги в селах, скільки коштів було виділено і освоєно до початку навчального року на укриття, як забезпечено інсуліном та іншими дороговартісними медикаментами потребуючих мешканців громади, як підготовлена бюджетна галузь до роботи в осінньо -зимовий період в час війни та багато іншого.
Рейтинг: 11+ 0-
 
Партизан з ратуші, 19:31 13 вересня 2023 р.
 
Росоху до виконкома візьмете?
Рейтинг: 5+ -1-
 
Шеф, 19:31 13 вересня 2023 р.
 
А як з партійною дисципліною?  
Чомусь у списках підписантів немає депутатів призначених на посади? Де "Самопоміч", Європейська Солідарність, "Пропозиція", "Батьківщина", адже їх депутати в департаменті міського господарства, управлінні культури та туризму, відділі освіти і КП"Дрогобичтеплоенерго".  
Чи і хочеться, і колеться, бо премії не буде від мера? Шановні, визначайтеся , що важливіше- посада, чи депутатський мандат?  
Чекаємо на голосування, щоб надалі надати оцінку і політсилам, і їх депутатам!
Рейтинг: 13+ -2-
 
Цікаво, 19:40 13 вересня 2023 р.
 
а шо там флюнта вибрали на кульпаркiвськiй старостою клозету? Може знаете, аби там не втопився.
Рейтинг: 0+ 0-
 
з яхти в Брюсселi, 20:17 13 вересня 2023 р.
 
Вірно підмічено попереднім дописувачем. Сьогодні не приймаються міри по вдосконаленню системою управління містом. Відбувається черговий раунд боротьби за місце при кориті. Формування звернення, склад підписантів це підтверджує. Комунальну мафію , працівників ратуші, хитру бригаду ЄС, Удару, Самопомочі і Народного руху , які грабують бюджет дуже влаштовує наявний стан речей. А борці за правду тільки через 3 роки зрозуміло , що місцеве самоврядування в повній задниці. І це знову фальш. Адже самі хочуть трохи порулити. І ще цікаво де список кандидатів? . Всі ці дії засвідчують , що настав час реального самоврядування , а діючим краще тихенько і за власним бажанням слід забути дорогу до Ратуші. Адже діяння цієї каденцій буде проконтрольвано і за все понесуть відповідальність.
Рейтинг: 10+ 0-
 
Час настав, 20:25 13 вересня 2023 р.
 
Корупційні схеми та відкати - основний вид заробітку владних скотиняк які вже втратили цілковито і сором , і честь та гідність людську. Сподіваюсь що проковтнуть награблене, чи все ж таки застрягне у горлянці у багатьох.
Рейтинг: 7+ 0-
 
Дрогобичанка, 22:22 13 вересня 2023 р.
 
Дзерин, Грицай, Павутинка а де ваші підписи? Вже сците кип'ятком? Посади хапнули і можна кучморилому яйця лизати?  
Хруні недобиті.
Рейтинг: 21+ 0-
 
Бомко, 05:50 14 вересня 2023 р.
 
Цікаво, чи вдасться на цей раз депутатам нагнути Кучму і в порушення закону впарити свій склад виконкому.  
Бачу що закони схильні порушувати не лише міський голова, але й депутати.  
Для них мабуть до одного місця вимога частини 4 статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", яка визначає, що пропозиції ро кількісний і персональний склад виконавчого комітету відповідної ради вносить голова а не депутати.  
Тарасе Ярославовичу, я не є вашим прихильником, але не можу спостерігати як кучка напівграмотних вискочок намагаються витирати ноги об закон.
Рейтинг: 6+ -3-
 
Скотиняка, 06:56 14 вересня 2023 р.
 
Правду написала Скотиняка. Я почитала статтю 42 закону і переконалась що пропозиції про формування виконкому є компетенцією голови а не депутатів.  
Бачу що наміри забезпечити законність в місті реалізуються через незаконні вчинки депутатів.
Рейтинг: 6+ 0-
 
Галина, 07:39 14 вересня 2023 р.
 
Заголовок статті: "«НІ» членству старост у складі виконавчого комітету міської ради, - вимога депутатів ДМР", а має буди - "Ні" депутатам на посадах у виконавчій владі -заступники міського голови, начальники департаментів та управлінь, директорів комунальних підприємств. "Ні" депутатам міської ради - працівникам вищестоящого органу РДА.  
Самі приймаєте рішення, самі виконуєте, самі собі звітуєте, а крайні старости.  
Складайте мандати, панове, а тоді вимагайте щось від старост у виконкомі.
Рейтинг: 17+ 0-
 
Аналітик, 07:50 14 вересня 2023 р.
 
Бздюнька і какунька то дві різні речі. А от вже пісюнька то подібне до ригуньки :) 
Запамятайте то, а краще запишіть собі на першій сторінці паспорту.
Рейтинг: 1+ -1-
 
Бздюнька, 08:19 14 вересня 2023 р.
 
Законодавство визначає, що міський голова вносить пропозиції по членах виконкому. Але це при цьому, що сам він адекватний та працює на громаду. В нашому випадку в виконкомі 9 старост, які служать меру за добру зарплату і яких він призначав. Працівники КП і ДЮСША - залежні від мера. 2 підприємці і бувші депутати , які зробили свій бізнес за рахунок дармового захоплення комунального майна. А ще керівники міської ради. В результаті жодного фахового спеціаліста і представника громадськості. Таке зібрання доводить місто до краху і саме збагачується. Нажаль теперішня акція це не зміни до кращого , а боротьба за хлібні місця. За пасивної позиції громади.
Рейтинг: 7+ 0-
 
дрогобичанин, 09:00 14 вересня 2023 р.
 
І що нашого заступника з дошкільної освіти Марченка не візьмуть у виконком? А ми вже тішились, що він буде сидіти в ратуші і менше лазити по садках і видавати бздури.
Рейтинг: 5+ -2-
 
Садок, 09:23 14 вересня 2023 р.
 
Засохни недоноску!
Рейтинг: 0+ 0-
 
До Бадюньки, 10:26 14 вересня 2023 р.
 
Вже давним - давно зрозуміло що всі вони боряться за "хлібні місця" так було завжди, і нажаль так залишилось. Змін у системі немає , а інтереси громади їм по боку бо рахують себе бояринами . Натомість головний "царьок" покірно їм служить, оскільки це один ланцюжок казнокрадів.
Рейтинг: 5+ 0-
 
Дрогобичанину, 10:37 14 вересня 2023 р.
 
Не зрозуміло :? То бздюнька не какунька, а пісунька, чи як ? :eek
Рейтинг: 1+ -1-
 
Ригунька, 11:11 14 вересня 2023 р.
 
Не зовсім так, пісунька то пісунька, а какунька то какунька але вже без ригуньки і бздюньки. Якось так вроді :upset
Рейтинг: 2+ -2-
 
Психіатр, 11:15 14 вересня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)