Навіть біля своєї хати не можна розпалювати вогонь – оштрафують

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
14.09.2023

 

13 вересня на території Дрогобицького району проведено рейди щодо запобігання спалювання сухої рослинності в екосистемах. Для ефективного виявлення осередків пожеж рятувальники використовували БПЛА. Про це повідомило Дрогобицьке РУ ГУ ДСНС України у Львівській області.  Під час проведення рейдів на виявленого правопорушника складено адміністративний протокол.
Днем раніше Головне управління ДСНС України у Львівській області повідомило, що у Львівському районі спіймали на «гарячому» 7 паліїв сухої трави, яких було оштрафовано. Винуватців теж розшукали за допомогою дрона. Львівські рятувальники наголосили, що для тих «господарів», які хочуть спалювали сухостій на своїх присадибних ділянках, у полях, біля хат – задумайтесь чи маєте зайві гроші.
Отже, законодавством України заборонене випалювання сухої трави та сміття на присадибних ділянках, пожнивних решток та залишків після збору врожаю; у лісовій місцевості; на територіях, де можуть виникнути торф’яні пожежі.
Рятувальники нагадують, що підпал сухої трави карається законом у вигляді штрафу:
- для громадян від 3 060 грн до 6 120 грн;
- для посадових осіб 15 300 грн до 21 420 грн.
Слід пам'ятати, що під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань.

Переглядів: 1127

Коментарі (2)
 
а москаля палити можна?
Рейтинг: 0+ 0-
 
з яхти в Женевi, 16:01 19 вересня 2023 р.
 
Напевно, можна 
Але не в Дрогобичі на дивані, а в окопах на передовій
Рейтинг: 0+ 0-
 
До попереднього, 19:11 19 вересня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)