Справу дрогобицького пропагандиста Мар'яна Чави передали до суду

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
27.10.2023
Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо 40-річного блогера з Дрогобича Мар'яна Чави та передали матеріали справи до суду. Чоловік виправдовував російську агресію та перешкоджав діяльності ЗСУ. У прес-службі СБУ у п'ятницю, 27 жовтня, розповіли, що пропагандистові загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна, пише zaxid.net.  «Використовуючи власні акаунти на платформах Facebook, Telegram, Youtube та Instagram, чоловік публікував відео метою яких було перешкоджання законній діяльності ЗСУ. А в одному з прямих ефірів він публічно дискредитував українських захисників та назвав їх злочинцями. У липні цього року оперативники спецслужби заблокували діяльність зловмисника та повідомили йому про підозру», – йдеться у повідомленні СБУ.
Мар'яна Чаву судитимуть за трьома статтями Кримінального кодексу:
ч. 1. ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань);
ч. 2 ст. 436-2 (виготовлення, поширення матеріалів у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України);
ч. 3 ст. 436-2 (виготовлення, поширення матеріалів у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України, вчинене повторно).
Зазначимо, що Мар'яна Чаву затримали 24 липня 2022 року. У його помешканні працівники СБУ знайшли докази, які підтверджують деструктивно-підривну діяльність проти України. Вже 25 липня Галицький районний суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак згодом Львівська обласна прокуратура оскаржила це в суді й Львівський апеляційний суд, 8 серпня змінив домашній арешт на тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 214 720 грн. Мар'ян Чава вніс заставу та вийшов з СІЗО.
Нагадаємо, що відомим блогер став після інциденту у червні в Дрогобичі, коли він підійшов до представників Територіального центру комплектування й почав їх провокувати. Чава називав військових злочинцями й заявляв, що саме завдяки його податкам захисники отримують зарплату. Весь конфлікт пропагандист знімав на відео, яке згодом опублікував в інтернеті.
Крім закликів цькувати військових, Мар'ян Чава розповідав, як позбутися статусу ФОП, встановлювати в Україні «народовладдя» та створювати свої «територіальні громади». У своїх відео блогер переконував, що в Україні немає війни, державних органів та органів місцевого самоврядування. Також Мар'ян Чава є прихильником теорій змов та антивакцинатором. Підтримку блогеру висловлював львівський провокатор та антивакцинатор Остап Стахів.

Переглядів: 1980

Коментарі (34)
 
Патякав, патякав, і допатякався.
Рейтинг: 9+ -16-
 
Микола, 20:30 27 жовтня 2023 р.
 
не сайт а помийна яма
Рейтинг: 21+ -2-
 
Поки ми..........., 21:29 27 жовтня 2023 р.
 
Чому жінка першого зама Нац Гвардіі Украіни має паспорт рФ? Чому бувший Президент Украіни таваріщ КУЧМА не сидить за те, що дав наказ вбити ГОНГАДЗЕ? Чому не прийняті міри СБУ щоб насильно привезти ЯНУКОВИЧА із РФ який втік туда в 2014 році і почалася війна з МОСКАЛЯМИ? Чекаємо відпоіді! Що слабо! Ми за УКРАІНУ!
Рейтинг: 18+ -2-
 
гот мІт унс, 21:48 27 жовтня 2023 р.
 
Теща та дружина зам голови нацполіції мають кацапські паспорти вчергово свіжа новина від журналістів розслідувачів "Схеми". Цікаво чи після таких публікацій втримається той новопризначений на "теплій" посаді чи злетить як пробка з шампусика бо журналісти нарили ще багато цікавого на ту персону. А у судді на прізвище ЛЬВОВ паспорт кацапський вилучили чи ні? Тож подумайте , а як воно рішення приймало іменем кого? Складається враження , що вищі чини майже їх більша половина мають кацапські паспорти.
Рейтинг: 15+ -1-
 
Це трешняк, 22:49 27 жовтня 2023 р.
 
приватна структура ТЦК СП це не підрозділ ЗСУ а з самого початку ТЦК СП створювалась під контрактну службу в професійній армії ( рекламувати і залучати до підписання контракту на службу на добровільних засадах) . Тому справа проти Чави шита білими нитками і якщо навіть продажні судді засудять чоловіка то вже точн Європейський Суд з прав людини визнає це рішення неправомірним і змусить державу виплатити Чаві компенсацію і скасувати неправомірний вирок.  
ТЦК СП виловлюють простих смертних. Затягують чоловіків примусово в буси, вивозять, б’ють і змушують підписати документи що ті згідні мобілізуватись на фронт. І це болісна правда про яку всі знають. ТЦК СП багатих мажорів і решту прикоритників як бачимо не чіпають взага 
Чава не мовчав. відкривав очі на правду людям. за що і поплатився. Репресивна корупційна машина безпощадна до тих хто чинить їй супротив.  
Бідні віддають життя на фронті а прикоритні багатії жирують як і завжди жирували.  
Думаєте прикоритні багатії підуть воювати після як закінчаться прості смертні бідаки яких ненавчених виловили і відправили в м’ясорубку ?  
п. с. а де поділись близько мільйона нинішніх і колишніх працівників силових структур (прокурорські, поліція, суди та ін)які свого часу приймали присягу і є навченими військовому ремеслу?  
На них всі ці роки витрачалось багатезно грошей. Де ці всі резервісти?
Рейтинг: 26+ -3-
 
——-, 06:07 28 жовтня 2023 р.
 
Довели до того, що чоловіку, щоб дійти до роботи треба складати цілий план, продумувати кілька маршрутів, шляхи для відступу і висилати у розвідку жінку або дитину. От вам незалежна, демократична, правова держава.
Рейтинг: 20+ -3-
 
Аня, 08:16 28 жовтня 2023 р.
 
Яке право, яка демократія ? Про що тут ще можна говорити коли бачиш безліч відео з какашниками та їхнє "запрошення " відвідати вщент корумповану контору "соціальної підтримки". Там соціальна підтримка тільки для хабарників їхнього кола. Ганьба та стидоба на цілий світ
Рейтинг: 14+ -1-
 
До Ані, 09:22 28 жовтня 2023 р.
 
чавити як хробака того чаву, думав владу буде страшити й грошi не хилi буде рубати.
Рейтинг: 6+ -12-
 
баба Флюнтиха з Кульпаркiвсько, 09:34 28 жовтня 2023 р.
 
Таваріщ Кучма (той, котри й досі- LD), напевно ж, давав наказ попередньо не на одному з українців потренуватися, аж його генерали двічі в одне підборіддя влучно стрілялися після цих "наказів". Напевно, цього таваріща скандинавські ходунки аж ніяк не врятують, навіть- в лісі під Таращею, га? !
Рейтинг: 2+ 0-
 
?!, 09:45 28 жовтня 2023 р.
 
На мою думку дана стаття ні про що бо набагато цікавіше те, чи вручать все ж таки повістку екс прокурору, він же наречений з "пишного" весілля у Львові. Оскільки , як пише медіа ніяк не можуть "відловити"( або нехочуть ) того щура за місцем його адреси. Це весілля дійсно показове для народу що мобілізація у більшості саме для трактористів, майстрів будівельної сфери, гірських чабанів , прибиральників вулиць, шоферів тощо. Но ніяким боком для таких , як львівські "наречений з нареченою" та їхні "елітні" запрошені . Отак веселиться вся хабарна пи@ здота під час війни бо нажаль іншого не скажеш .
Рейтинг: 16+ 0-
 
Думка, 09:58 28 жовтня 2023 р.
 
Кожен має сам вирішувати йти йому воювати чи ні.
Рейтинг: 13+ -4-
 
Гріцацуєв, 10:18 28 жовтня 2023 р.
 
Рабів до раю не пускають. Кордони на замку :grin
Рейтинг: 11+ 0-
 
Свобода, 16:06 28 жовтня 2023 р.
 
В нас на війну примусово не женуть. Ми ж не Росія якась :grin
Рейтинг: 9+ -3-
 
Зеленський, 16:07 28 жовтня 2023 р.
 
Саме розуме зробили Порошенко і Ахметов : своїх дітей завчасно відправили до Лондону і Монако. Решту власників України зробили так само.  
Звернули увагу що кордони на Захід закриті тільки для бідних. Багаті як їздили за кордон так і їздять.
Рейтинг: 13+ -1-
 
…, 16:13 28 жовтня 2023 р.
 
Народ тим ублюдкам створив тепличні умови для "економічного" зростання їхніх родин і них самих , тобто всі роки ми їм дозволяли робити з нас кріпаків , а тепер пожинаємо плоди їхнього "правління " та нашої наївності надто великою ціною .
Рейтинг: 8+ 0-
 
До ...,, 17:41 28 жовтня 2023 р.
 
Поїдьте в Трускавець, подивіться скільки там "патріотів "сидять в кабаках, о це справедливість
Рейтинг: 13+ 0-
 
В Трускавці, 23:12 28 жовтня 2023 р.
 
кажуть що подох путин. ура! піду йобну 200 грамів коньяка. кацапи! готуйте мавзолей! . слава украІнІ!
Рейтинг: 4+ -2-
 
Поки ми..........., 23:14 28 жовтня 2023 р.
 
хто хоче в рай, бiгом до баби Флюнтихи, вона вмiе ворожити на яйця й ковбасу, кажуть всi виходять довольнi, ай-да до провiдицi, вона може як не бреше навiть у Голландiю може провести, тайними стежками через Кульпаркiвську.
Рейтинг: 0+ -1-
 
баба Флюнтиха з Кульпаркiвсько, 23:28 28 жовтня 2023 р.
 
сукин син, аби го не призвали в армiю, хоче сiсти в колонiю, чаювати та тату набивати на жопу та головку. сволота хитра.
Рейтинг: 4+ -5-
 
з Броницi, 23:43 28 жовтня 2023 р.
 
Недавно у своєму інтерв'ю депутат Рахманін сказав, що на початку війни мобілізувалось 400 тисяч тільки самих добровольців , а ще була велика кількість мобілізованих тцк . Багато нажаль загинуло, а решту демотивувала сама влада коли у них закупились золоті яйця по тендерах за 17 грн на" кг", та решта чистої води розкрадань на гумонітарці і т. д. , тому на мою особисту думку пора мобілізовувати владних паразитів , які давали присягу не красти, а служити народу, і тим паче у багатьох хто працює в силових та контролюючих структурах є закінчені військові кафедри . Думаю що вже засиділись в тилу ті , хто полюбляє ласувати торти по 100 тисяч , бо багато солодкого їсти це шкідливо принаймі так говорять дохтори.
Рейтинг: 6+ 0-
 
До "з Брониці", 09:31 29 жовтня 2023 р.
 
До "з Брониці", 09:31 29 жовтня 2023 р. =вони й далi сидiтимуть на тих яйцях, що продавали, по 17, -поки тi яйця золотi не станут як у того Вексельберга-яйця феберже що колекцiунуе!
Рейтинг: 2+ 0-
 
з Дрогобича, 09:38 29 жовтня 2023 р.
 
Гнати геть тих "патріотів"- туди, відбудовувати їхніми руками їхнє ж "Путин, приди! "!
Рейтинг: 5+ 0-
 
!, 09:44 29 жовтня 2023 р.
 
Стаття про прибічника " руського міра " , а поцріоти Дрогобича пишуть , як треба ухилятися від мобілізації. Ну , то чекайте , коли москалі прийдуть до вас . Такі , як чави , будуть їм раді
Рейтинг: 6+ -7-
 
yy, 10:48 29 жовтня 2023 р.
 
А що Чава зробив, він просто сказав працівникам приватної фірми тцк та сп, що вони діють незаконно. Невже за таке садять у тюрму?
Рейтинг: 7+ -5-
 
До попереднього, 11:46 29 жовтня 2023 р.
 
"Поцріоти"як ти пишеш не дрогобичани, а ті що під час війни займаються особистим збагаченням . Щодня нам показують чергового посадового злодійчука виписують що вкрав , і скільки вкрав по корупційним схемам в тому числі чимало виявилось корумпованих комісарів з того ж тцк - це що так повинно бути у військовий час? Тому не маніпулюй бо дурних вже немає або є , але у закладах відповідних. Люди включають голову а не п'яте місце бо біда чорна настала для простої людини. Кричуща несправедливість коли мажорня веселиться а бідні ховають своїх синів та доньок.
Рейтинг: 7+ -5-
 
До" уу", 13:06 29 жовтня 2023 р.
 
Правильно зробили, проплачена падлюка цей чава, конкретна гнида! Херой чава має зігнити в тюрмі, там сцикунам місце.
Рейтинг: 8+ -4-
 
Нормальний чувак, 14:16 29 жовтня 2023 р.
 
Робіть що хочетье але розробіть план щоб привезти ЗЕКА Януковича в Украіну який випадково став Президентом Украіни і здав іі кацапам і тепер маємо війну. не можете! Тоді дружно візьміться за руки і йдіть нахер всі у відставку. Думайте чуваки.
Рейтинг: 4+ 0-
 
даю задачу крутим пацанам з СБ, 14:20 29 жовтня 2023 р.
 
Робіть з ними так, як у фільмі "Довбуш".
Рейтинг: 1+ 0-
 
До ("уу", 16:29 29 жовтня 2023 р.
 
Що ж ти , розумний, вибрав блазня , що ржав з України, тепер стогнеш , що корупція зашкалює. . То влючі голову . а не дупу , чому так живемо і не маніпулюй : Чава - не невинна овечка і нічого зіскакувати з теми. Ти теж " проста людина" . яка нічорта не робить , тільки стогне про чорну годину
Рейтинг: 8+ -4-
 
До"до yy", 18:14 29 жовтня 2023 р.
 
ранiше у всiх армiях та народах вот таких провокаторi страчували привлюдно, як показала практика столiть 90% то були запроданцi та шпiйони, так що чавити того чаву щоб сок вийшов с тими долярами що го купили. Тож треба годинами сидiти перед iнтернетом, чи годинами вислiжувати що робиться в дрогобичi й перемiшавши правду з брихнею робити людям зневiру, розпач, вiдчай та решту депресивних речей, на то все треба мати грошi, й хтось за його роботу платив, а вiн на тiгрошi кучеряво жив та каву з сiллю пив, та коньяком запивав.
Рейтинг: 5+ -3-
 
iз Європи, 19:24 29 жовтня 2023 р.
 
Ніби за попередніх корупція була менших розмірів? Ти мабуть партійний ботяра що таке серанув? Чого тільки вартувала корупційна схемка Роттердам плюс де з народу зістригли капусти на мільярди. Але ворон ворону око не видзьобає тому і закрили справу за давністю термінів. За всі роки Незалежності один Лазаренко відсидів і то в штатах. А там тюрми комфортні тому можна сказати що навіть не відчув того покарання.
Рейтинг: 4+ -5-
 
До "до уу", 19:59 29 жовтня 2023 р.
 
Турку зелений , слійдкуй за інфою "корупційна схемка Роттердам плюс"в суді довелено . що криміналу немає. С таття про Чаву , а тобі і далі Порошенко в штани сере
Рейтинг: 8+ -3-
 
До"до yy", 10:50 30 жовтня 2023 р.
 
Хто б сумнівався у їхніх рішеннях, чи не так? Власне, я слідкую за інфо але не по зомбоящику. Таким макаром і Дубневич паїнька , і газ не крав у Нафтогазі . Просто одні чесноти ті фігуранти справ.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Ага, 17:59 30 жовтня 2023 р.
 
Аби тобі, один з другим, так срали на голову, як зажирілими мордами, повними валютно-награбованого "фаршу", бояришник полощете.
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 18:25 30 жовтня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5836 днів)