ХТО РОЗГЛЯДАЄ КОМУНАЛЬНЕ МАЙНО ЯК ДЖЕРЕЛО НАЖИВИ?

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
17.01.2024
Про те, що дрогобицький міський голова Тарас Кучма є аморальною людиною, ми не відкриємо якогось секрету. Основна мета перебування у нього на посаді це банальна нажива, не звертаючи увагу ні на які сторонні чинники, ні на війну та необхідність сприяння обороні, ні на інтереси громади, пов’язані з публічною безпекою чи економічним розвитком, ні на що. В черговий раз переконуємось, що ця теза є дійсною і неспростовною. Як приклад приведемо новий проект особистої наживи на продажі комунального майна. Мова йтиме про нежитлову споруду, що знаходиться за адресою вул. Стрийська 98, площа якої 494,3 квадратних метри.  Слід зазначити, що споруда є пам’яткою культурної спадщини, на яку видано охоронне зобов’язання.
 
Відповідно до статті 19 Закону України «Про охорону культурної спадщини» пам'ятки підлягають грошовій оцінці за нормативами і методиками, що затверджуються Кабінетом Міністрів України. У той же час пам’ятка культурної спадщини по вул. Стрийській оцінена у 3731300 гривень, що в розрахунку на один квадратний метр від загальної площі становить 7548,65 гривень за один квадратний метр. Зауважимо, що це майже як у тричі менше вартості квадратного метра пересічної квартири, яка продається у Дрогобичі на вторинному ринку.
 
Така низька ціна складена без врахування низки критеріїв, які повинні враховуватись при оцінки пам’яток культурної спадщини: стильової характеристики пам'ятки, особливостей архітектурного рішення, раритетності пам'ятки, схоронності (автентичності) та технічного стану головних конструктивних елементів. Крім цього, на низьку ціну вплинуло те, що при її оцінці не використано її ринкову вартість як базу оцінки.
 
Слід також зазначити, що відповідно до статті 20 Закону України «Про охорону культурної спадщини» перед продажем пам’ятки культурної спадщини її власник чи уповноважений орган, у нашому випадку Дрогобицька міська рада, зобов’язана письмово повідомити відповідний державний орган охорони культурної спадщини із зазначенням ціни та інших умов продажу.
Неналежне виконання вимог законів є наслідком системної інституційної кризи, в якій перебуває Дрогобицька міська рада, очолювана двічі визнаним корупціонером Тарасом Кучмою, який на перше місце ставить особистий інтерес, а не інтерес громади чи держави.
 
Крім того, системна криза проявляється у кадрових призначеннях, адже:
 
Юрій Кушлик – заступник міського голови відповідальний за охорону та використання культурної спадщини, який у супереч Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» очолює постійну комісію ради з питань оренди, приватизації та комунального майна і продовжує залишатись депутатом не входячи у виконком;
 
Роман Бейзик – перший заступник міського голови, який також всупереч закону одночасно очолює бюджетну комісію і залишається депутатом.
 
Саме ці особи, як члени постійної профільної комісії долучились до висновків про необхідність продати об’єкт культурної спадщини, що знаходиться за адресою вул. Стрийська 98 за мізерні кошти.
Тож на питання хто розглядає комунальне майно як джерело наживи дрогобичани дадуть відповідь самостійно.

Переглядів: 2622

Коментарі (14)
 
хто розглЯдаЄ дупу баби флюнтихи, як комунальне майно та джерело наживи?
Рейтинг: 1+ 0-
 
з Дрогобича, 10:00 17 січня 2024 р.
 
Але то вже бабла буде, можна деребанити
Рейтинг: 3+ 0-
 
Макс, 12:55 17 січня 2024 р.
 
Яким нормативним документом і на який термін передбачено надання в оренду комунального майна в час війни?
Рейтинг: 3+ 0-
 
Хто знає?, 14:40 17 січня 2024 р.
 
А чому очільник відділу культури Ханас не проконсультує гуртівника і хокеїста ударівця що вони в черговий раз займаються дерибаном майна громади? Що Ханас з ними за одно? Чи очко жим жим за свою посаду?
Рейтинг: 11+ 0-
 
Дрогобичанка, 15:22 17 січня 2024 р.
 
Власник є державний орган охорони культурної спадщини а міська рада можливо балансоутримувач тієї культурної споруди і якщо вони вирішили продати комусь з їхньої "команди " то домовляться в кожній контролюючій структурі. Ви ж розумієте і бачите яка кричуща корупція серед чинуш незважаючи на війну. Грабастають якби прибули з диких африканських племен . То жесть що робиться у нашій неньці.
Рейтинг: 9+ 0-
 
А ще таке?, 15:32 17 січня 2024 р.
 
Тарас теж державний орган. Дав під хвіст на роботі і яйця не болять.
Рейтинг: 1+ 0-
 
До ще таке, 17:51 17 січня 2024 р.
 
А колись ця будівля була школою , і тепер якийсь умовний "бейзик" собі її пригледів , а другий скажімо умовний "юрцьо" підтримав цю забаганку, якось таке спадає на думку коли читаєш чергову статтю про "найпрозоріших" господарників міста.
Рейтинг: 12+ 0-
 
Отакої........, 19:15 17 січня 2024 р.
 
А, може, вони там пригледіли собі "скрромну" стрьомну хатинку на двох забішпармакакати? !
Рейтинг: 3+ 0-
 
?!, 08:11 18 січня 2024 р.
 
Бейзик злодюга
Рейтинг: 12+ 0-
 
Макс, 15:04 18 січня 2024 р.
 
Чому матеріял анонімний?  
Чому так багато помилок?
Рейтинг: 1+ -4-
 
Лілія Гаврилівна, 18:30 18 січня 2024 р.
 
Бейзику і Кушлику всього мало, що вирішили одною дупою на двох кріслах посидіти, ну з Бейзиком зрозуміло у нього така велика дупа, що і на три крісла влізеться!
Рейтинг: 8+ 0-
 
Банан, 09:35 19 січня 2024 р.
 
Це- не "матеріял", це- публікація, після якої потрібно ставити хоча б тире, відтак- відповідати самій собі- на своє ж запитання в наступному реченні.
Рейтинг: 0+ 0-
 
ПроФФесоркам, 10:09 20 січня 2024 р.
 
можна відбити від мера хіба куском господарського мила.
Рейтинг: 0+ 0-
 
бейзика, 16:05 21 січня 2024 р.
 
Най то мило п"ють, озбавлене чифіром. Напевно, туди їм всім і дорога.
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 14:32 22 січня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5837 днів)