У Львівському музеї історії релігії презентували шоу голограм дерев’яних церков Дрогобиччини

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
Написав(ла) Львівська ОВА   
17.01.2024

 

15 січня у Львівському музеї історії релігії відбулась презентація десяти 3D-моделей та голограм у рамках проєкту «Парк мультимедійних голограм. Дерев’яні церкви Дрогобиччини».  «З 15 січня і аж до Великодня, щодня з 15:00 до 18:00 год. відвідувачі й гості музею зможуть побачити реалістичні віртуальні моделі храмів, розгледіти їхні архітектурні особливості», – розповів директор музею Орест Малиць. 
Усі цифрові експонати оснащені інформаційними табличками з описом, позначкою на мапі та QR-кодом, який дозволить відвідувачеві за допомогою смартфона перейти на інформаційний ресурс, де міститься більше інформації про конкретний культурний об’єкт. 
Оглянути моделі церков можна також за посиланням.
Це спільний благодійний проєкт Львівського музею історії релігії, спа-готелю «Респект Карпати» і благодійного фонду «Допомога і турбота». Спрямований на збереження та популяризацію унікальної дерев’яної сакральної архітектури регіону, а крім того, на збір коштів для допомоги нашим захисникам. Ціль – 1 000 000 гривень.
«Виручені кошти від продажу квитків спрямують на закупівлю дронів для наших захисників. Запрошуємо до Львівського музею історії релігії оглянути виставку мультимедійних голограм і в такий спосіб долучитися до благодійної ініціативи», – наголосила наукова співробітниця музею Олена Малюга.
У рамках проєкту провели фотограмметрію та візуалізацію десяти дерев’яних церков Дрогобицького району, які є не лише цінними пам’ятками архітектури, але й свідками історії та традицій регіону.
«З початку повномасштабного вторгнення росії почалася більш активна робота зі збереження культурної спадщини. Ті сакральні пам’ятки, які презентували, є нашим духовним надбанням. Візуалізація десяти унікальних церков – це важлива і потрібна справа, що дасть змогу нашим нащадкам вивчати нашу багату культурну історичну спадщину.
І ще одне вкрай важливе – те, що ми маємо нагоду зібрати кошти для потреб наших захисників. Щиро дякую усім причетним до реалізації цього проєкту», – зазначив начальник відділу мистецтв та розвитку культури Департаменту з питань культури, національностей та релігій Василь Гладкий.

Переглядів: 568

Коментарі (3)
 
гнати тих попiв на фронт, а то ростуть як гриби навiть зимою, уже цiла армiя трутнiв в Украiнi /
Рейтинг: 3+ -3-
 
iз Європи, 17:39 17 січня 2024 р.
 
мета, а не ''ціль''
Рейтинг: 0+ 0-
 
Кирило, 09:51 18 січня 2024 р.
 
Віні- тікі грімітні, аж Мікіла Якуновіч вкікався!
Рейтинг: 0+ 0-
 
Кирилові, 11:47 18 січня 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5837 днів)