Вимагали кошти з ув’язнених: львівські поліцейські повідомили підозру «смотрящому» у Дрогобицькій виправній колонії

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
01.02.2024


Серед підозрюваних і його довірена особа. Кожен засуджений, що прибував до установи, повинен був сплачувати їм так звані «вхідні». У разі відмови погрожували фізичним переслідуванням, допоки їхні вимоги не будуть виконані.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції, 33-річний засуджений до дев’яти років за розбій відбуває покарання в ДУ «Дрогобицька виправна колонія № 40». Маючи вплив у злочинному середовищі як у місцях позбавлення волі, та і на волі, отримав статус так званого «смотрящого» та організував процес вимагання коштів з ув’язнених. Отримані в такий спосіб гроші йшли на поповнення «воровського общака», за розподіл якого відповідав кримінальник.

 Також правоохоронці з’ясували, що допомагав «смотрящому» в злочинній діяльності його довірена особа – засуджений до 20 років за вбивство. Фігуранти вимагали так звані «вхідні» з громадян, які прибули до колонії відбувати покарання, а також із засуджених за «сприятливі умови». У разі відмови сплачувати гроші, погрожували фізичним переслідуванням, допоки їхні вимоги не будуть виконані.
 
У ході слідства правоохоронці встановили численні факти отримання зловмисниками коштів від ув’язнених та зібрали докази їхньої злочинної діяльності. Тож так званому «смотрящому» оголосили підозру за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу. Його «довіреній особі» інкримінують ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України.
 
Окрім того, поліцейські за силової підтримки КОРД провели обшуки за місцем утримання підозрюваних та вилучили записники з «бухгалтерією» та списками боржників, заборонені речі – наркотики, мобільні телефони.
 
Максимальне покарання за інкримінованими статтями – до 12 років позбавлення волі.
 
Заходи з документування злочинної діяльності та викриття проводилися спільно з працівниками оперативного відділу ДУ «Дрогобицька виправна колонія № 40» під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Переглядів: 1118

Коментарі (7)
 
воно опущене видно призабув де воно знаходиться. Наказ керівництву колоніі 40 посадити в ДІЗо жертьи давати раз в день помиі контроль а потім його перевести в іншу колонію. а найкраще віддайте його пацанам .
Рейтинг: 3+ 0-
 
воно таке смотряще, 16:49 01 лютого 2024 р.
 
Який смотрящий? Який воровський общак :grin? Хіба зараз є блатні? Уже ті часи пройшли. Просто якись клоун розводив лохів на гроші.
Рейтинг: 5+ 0-
 
Славік, 18:06 01 лютого 2024 р.
 
куди не плюнь всюду смотрящие президенти тiпа Зеленского, й послати нiкого бо всi такi великi пани в тому зеленому бадиллi.
Рейтинг: 3+ -1-
 
з яхти в Залiссi, 18:09 01 лютого 2024 р.
 
Є залишки покидьків 90-х років старі пердуни, які на траві сидять і страшуть простих людей, які вони блатні по типу " пожарніки", тощо.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Абдула до Славіка., 21:38 01 лютого 2024 р.
 
А де подівся гопнік Куман, щось давно його не бачив? Посадили чи прибили?
Рейтинг: 4+ 0-
 
Олег, 21:55 01 лютого 2024 р.
 
Тепер зрозуміло, що таке робота, на якій навіть там нічого не треба робити, але мати все, навіть більше від найбіднішого багатія (вони, між іншим, тільки у нас- псевдобагатії-злодії й понтосвистуни, у світі ж- жеброта із заштопаними "батонами", яку ніхто ні в @ух не ставить).
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 00:55 02 лютого 2024 р.
 
Тепер блатні це корумповані виродки у владних кабінетах, оскільки жодна мерзота ще не отримала реального ув'язнення. Ото і є блатні 21 століття.
Рейтинг: 6+ 0-
 
До Славіка, 08:17 02 лютого 2024 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5838 днів)