Учителька початкових класів зі Стебника збирає дрони для ЗСУ

Надрукувати
.
25.03.2024

 

62-річна мешканка Стебника Дрогобицького району Наталія Беднарчик у вільний від роботи час збирає із запчастин дрони, які відправляють на фронт для знищення окупантів. Жінка працює вчителькою початкових класів. Вона долучилася до проєкту «Дрогобицькі пташки братам по зброї». Про неї розповіла газета Високий Замок. «Ще одна пташка готова. Скоро полетить гасити ту нечисть. Можу збирати «пташку» і донати», — написала вчителька у своєму Фейсбуці.
Пані Наталія — громадська діячка, волонтерка, депутатка Дрогобицької міської ради. Перший дрон вона придбала за кошти, які діти заробили на коляді. Її учні ходили по помешканнях з Вертепом.
Згодом пані Наталія зустріла у районі молодих людей, які планували запустити процес виробництва соціального дрона. Прочитала на сайті умови і вирішила долучитися до процесу. Паяти металеві предмети Наталія Беднарчик вміла давніше, тож вирішила спробувати скласти дрон. Коли увійшла в процес, зрозуміла, що скласти його — не надто велика проблема.
Жінка власноруч склала уже п‘ять дронів. Почала цим займатися після Різдвяних свят. Також зробила замовлення деталей на виробництво потужних п’яти дронів. Деякі деталі замовляє з Китаю та на сайті оголошень. Кожен дрон відправляють на тестування, лише потім на фронт.
«Згодом зрозуміла, що кожна сім‘я здатна закупити один дрон для фронту, — наголошує Наталія Беднарчик. — Чому люди це не роблять? Допомоги із заходу на фронт є недостатньо, а зброя потрібна щодня».
«Я не вважаю це якимось героїзмом, — каже у коментарі для «ВЗ» жінка. — Це війна новітніх технологій і дронів. Не збираюся впадати у відчай чи депресію. Дрони — це дуже важливо. Тому, працюємо!».
Наталія Беднарчик закликає кожного небайдужого українця зробити свій внесок у безпеку України та донатити на деталі до дронів.
«Дрони допомагають військовим отримувати важливу інформацію, виявляти загрози та забезпечувати безпеку нашого народу. А ще — нищити ворога, — каже вона. — Кожна гривня рахується! Навіть невеликий внесок може допомогти придбати необхідні комплектуючі для дронів. Хлопці з передової висилають фото і дякують за дрони. Захисники працюють постійно. Багато чого бракує, особливо боєприпасів. Тому дрони надзвичайно важливі. Ми зобов’язані перемогти! Не лайками, а діями».
«Іноді треба чимось зайнятися, — повідомила Наталія Беднарчик. — Це не бізнес. Не збираюся ні з ким конкурувати. Для мене виробництво дронів не є хобі. Це радше заняття, щоб не зійти з розуму: від інформації про війну, від масового негативу. Це розуміння того, що можеш щось зробити для перемоги».


 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5835 днів)