Небезпечні солодощі у дрогобицьких магазинах |
Останні новини Дрогобича | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Написав(ла) Facebook | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
28.08.2019 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ще торік на упаковках рулетів, які реалізовує мережа магазинів "Ромашка", вказувався термін придатності. На купленому вчора, 23 серпня, в магазині "Ромашка" (підприємець – Роман Муль) рулеті "крем-брюле" вказана лише дата (увага!) упакування солодкої продукції. Однак ні дати виробництва, ні терміну зберігання на етикетці не вказано. Варто знати, що швидкопсувні товари – це м'ясні, молочні, рибні, овочеві продукти, кондитерські вироби.До поширених кондитерських виробів відносяться: - джем,
- вафлі,
- цукерки,
- льодяники,
- желе,
- мармелад,
- грильяж,
- зефір,
- крем,
- драже,
- торт,
- морозиво,
- шоколад,
- печиво,
- пряники,
- булочки,
- сухарики,
- халва
- вергуни.
Відповідно до санітарних вимог, швидкопсувні продукти слід зберігати лише в холодильних камерах. Терміни їх зберігання – від 6 до 72 год при температурі не вище +6 °С. Рулети бісквітні слід зберігати:
з кремом - до 36 годин при температурі від від +2 до 6°С;
з сиром - до 24 годин при температурі від +2 до 6°С.
При порушенні термінів чи умов зберігання у них можуть розвиватися різні види мікроорганізмів, які можуть викликати гострі кишкові захворювання та харчові отруєння. Тож якщо солодкий рулет, який ви бачите на фото, виготовлений 19 серпня, то максимум 22 серпня він вже мав бути знятий з продажу. Але він був придбаний 23 серпня.
На жаль, сьогодні майже всі магазини у Дрогобичі, які реалізовують кондитерські вироби, цих вимог не дотримуються.
Гарантійні терміни зберігання тістечок і тортів (в годинах): із заварним кремом – 6, з вершковим кремом – 36, білково-збивним кремом або фруктовою обробкою – 72; шоколадно-вафельних – до 15 днів, вафельних з праліновими і жировими начинками – до 30 днів.
Терміни зберігання кексів – від 2 до 12 днів залежно від способу приготування тіста і пакування.
Але це ще не все!
У дрогобицьких продуктових магазинах, в яких відсутнє охолодження повітря, на верхніх поличках часто розміщують цукерки в коробках. У літню спекотну пору температура повітря в приміщеннях деяких продуктових магазинах нагрівається нерідко до +30°С і вище. Так от, запам'ятайте, шановні читачі, що такі цукерки купувати не слід, оскільки вони вже непридатні до споживання. Цукерки слід зберігати у сухих, добре провітрюваних приміщеннях, без стороннього запаху, при температурі до (18 ± 3)°С і відносній вологості повітря не вище як 75 %, без прямої дії сонячного світла! Тож перш, ніж купувати шоколадні вироби в таких крамницях, добре зважте, на що наражаєте себе і тих, кому купуєте солодощі. Переконайтеся у тому, що на упаковці вибраного вами торту чи цукерок вказаний термін придатності та чи відповідає максимальна температура середовища, в якому перебуває солодка продукція, вказаній на упаковці допустимій для зберігання температурі.
Переглядів: 2853
Додати коментар
|
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 6060 днів)