Чи будуть працювати школи у Стебнику?

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
19.09.2022


Минулого тижня на розгляд депутатів Дрогобицької міської ради під час сесійного засідання було винесено рішення про затвердження нової стратегії розвитку освіти на території Дрогобицької громади. 

Це черговий скандал у Дрогобицькій громаді. Для Стебника така нова стратегія фактично означає ліквідацію трьох діючих шкіл шляхом злиття в одну - Стебницький ліцей № 7 .

Громада Стебника вже впродовж тривалого часу висловлює своє занепокоєння таким об’єднанням шкіл.

 В умовах повномасштабної російсько-української війни ліквідація освітніх закладів неприпустима. Оскільки тільки розумна та мисляча нація є сьогодні основою нашої боротьби. 
 
Окремо маємо врахувати добробут педагогічних та всіх інших працівників цих шкіл. Зараз багато людей втратили робочі місця, рівень заробітних плат впав, а з ліквідацією цих трьох навчальних закладів до їх числа додадуться ще й працівники шкіл і без того депресивного Стебника. Також це додаткове навантаження на школярів з боку логістики. Це все в той момент, коли перевиконання міського бюджету Дрогобича з початку року становить 47 мільйонів гривень.
 
З 38 депутатів лише 12 віддали за це свої голоси, тобто рішення не прийняте.
 
До прийняття таких рішень потрібно підходити грунтовно та виважено, з урахування проблем і вимог часу. Війна і важке соціальне забезпечення людей - це не той час.
 

Переглядів: 1955

Коментарі (29)
 
Дуже часто ті, хто говорить про оптимізацію, не розуміє, що це таке. У спрощеному формулюванні оптимізація – це вибір одного з деяких наявних (можливих) варіантів. Тому вона передбачає, по-перше, наявність декількох варіантів і, по-друге, наявність критеріїв вибору. Рішення, що розглядає лише один варіант (чи два варіанти, один з яких – нічого не робити), вже за визначенням не є оптимізацією. Покращення одних критеріальних характеристик автоматично веде до погіршення інших. Тому навіть покращення одного з критеріїв за відсутності жодної інформації про зміни інших не можна вважати оптимізацією. Тим більше, не можна вважати оптимізацією рішення, які взагалі не передбачають попереднього задавання критеріїв оптимальності. Зокрема, в нас часто говорять про «оптимізацію шкіл», не маючи чіткого розуміння, що це таке, і якими можуть бути її наслідки. Очевидно, що у цьому випадку мінімізація фінансування не може розглядатися як оптимізація. Фінансові витрати у такій задачі є ресурсом, який треба «оптимально» розподілити. Але ніяк не цільовим показником. Тоді що є метою оптимізації? Відповіді на це питання сьогодні немає. Немає навіть і чіткої постановки завдання на формулювання такої відповіді. То що ми можемо отримати внаслідок подібної «оптимізації»? Імовірно, відоме «як завжди».
Рейтинг: 26+ 0-
 
Думайте, 11:47 19 вересня 2022 р.
 
В інший час кучмівські депутати підтримали б це рішення більшістю на раз-два-три. Зараз очко жим-жим. Відчувають що над їхнім шефом хмари згущаються і робота в служб іде по кожньому його підлабузнику. Інстинкт самозбереження не працює лише в 12 недоумків. Або всі злодії у владі на місцях будуть нейтралізовані або державі прийде кінець. Одне з двох.
Рейтинг: 30+ 0-
 
Дрогобицька правда, 12:50 19 вересня 2022 р.
 
Скоро в ДЮСШ не залишиться нікого взагалі. Пів рока назад Старух взяв відпуск і поїхав в Швецію. Його жінка яка тоже працює в ДЮСШ так само зробила  
. З відпуску вони не вийшли по сьогодні і не були звільнені. Сьогодні до всього взяв відпуск на місяць і поїхав до зятя у Швецію директор ДЮСШ Городинський. Шо там в тій Швеції медом намазано?
Рейтинг: 18+ -3-
 
Спорткомітет, 13:16 19 вересня 2022 р.
 
Старух несподівайся що про тебе забудуть. Скільки гадостей поробив людям. Старух коли був директором позвільняв людей. Влаштував родичів. Забирав години у інших і писав їх жінці і тестю. Щоб ті мали по 1, 5-2 ставки+надбавки;премії. поробив неякісні ремонти в школі на чому добре заробив.
Рейтинг: 17+ -1-
 
викладач, 13:31 19 вересня 2022 р.
 
Щурі тікають від мобілізації мабуть ? І скільки ж тих нероб у ДЮСШ , і всю цю гондурасію утримує громада сплачуючи податки, а користь яка з них для громади міста? Користь чи шкода, як думаєте що переважає?
Рейтинг: 10+ -1-
 
до "Спорткомітету,, 14:00 19 вересня 2022 р.
 
Це буде смішно чути :grin але чоловік начальниці спорт-комітету Оксани Сатрихіної теж в Швеції. правда він вже кілька років там.
Рейтинг: 11+ -2-
 
:), 14:30 19 вересня 2022 р.
 
В даному випадку слід розглядати комплекс проблем. Першою з них є катастрофічне зменшення народжуваності і виїзд продуктивної частини населення за межі Дрогобича і Стебника. Причиною цього є те, що за час двох каденцій Кучми на території громади не відновлено роботу жодного підприємства, не забезпечено, окрім бюджетної галузі і ринку, створення робочих місць для того щоб молоді люди мали можливість працевлаштовуватись і залишатись вдома. Ще однією проблемою є те, що внаслідок недолугої політики щодо розвитку регіону, роздерибанили, за згодою місцевого самоврадування , приміщення та виробничі площі і підприємства, які переїжджають зі сходу, не мають де переєструватись і не бачать Дрогобицьку ТГ, як перспективу. Перевиконання бюджету в основному здійснюється за рахунок податків бюджетників, ринку і військових.  
Щодо Стебника, то наслідком цієї недолугої політики є те, що на чотири школи припадає неповних 1. 5 тис. школярів. Тому логічно було б подумати над нормальним забезпеченням освітнього процесу і працевлаштуванням людей хоча б в трьох школах, а одну віддати в оренду під вуз з окупованих, чи зруйнованих на деокупованих територіях, щоб не платити за комунальні послуги і утримання. Доречі , Стебник ставши студентським містом, отримав би сейозні відрахування у бюджет і нові робочі місця.  
Думаю, якщо б були проведені заздалегідь фінансово-економічні розрахунки і доведені до стебничан з конкретним освоєнням коштів у місті, а не в бездонній прірві ратуші, то питання не набуло б такого розголосу і негативу. як об'єднання чотирьох шкіл в одну мегаустанову.  
Бо коли на худобу в Таркомі (Тарас і К) виділяють майже 10 млн. грн. , а на харчування дітей в школах до кінця року ( тепер їх ще треба освоїти , провести торги, що нереально згідно з новими вимогами) лише майже 3 млн. грн. , то виникає питання : а хто робить ці реформи, для чого і що чи хто є прерогативою і цінністю в Кучми і керівництва Дрогобицької ТГ? !
Рейтинг: 22+ 0-
 
аналітик, 14:59 19 вересня 2022 р.
 
Худоба як я зрозумів це Кучма Герман Ковч Коцюба Москалик і Масний з Шеваяком 
10 лямів на 7 рил нормально так 
Це і є ТакКом
Рейтинг: 19+ 0-
 
До аналітика, 15:07 19 вересня 2022 р.
 
Працівники військкоматів полюють щоденно по місту на простих хлопців. Може для початку; як приклад мобілізуйте Коцюбу Германа, Ковча Москалика. Їм є що захищати, за 7 років стали земельними магнатами і завели великі маєтки.  
Зеник Квасній з Федаком теж зараз без потреби в дмр.  
Тарас Ярославович Кучма з Володимиром Володимирович Кондзьолкою запросто справиться з нагальною роботою і без своїх замісників.  
4 замісника це пів мільйона зарплати з преміями на місяць.  
Терміново провести оптимізацію в міській раді і направити на мобілізацію.
Рейтинг: 26+ 0-
 
!, 15:37 19 вересня 2022 р.
 
Роздутий штат молодого вгодованого поголів’я присутній в ДМР і в РДА також. Оптимізацію і мобілізацію потрібно провести в першу чергу у владі. А то виходить що вони нас роками грабують а тоді ще і на фронт відправляють.
Рейтинг: 17+ 0-
 
Важливо, 15:46 19 вересня 2022 р.
 
Місто виділяло їм земельні ділянки під будівництво, садівництво, гаражі. Їм і їхнім родичам.  
Можн ці молоді здорові люди теж би були мобілізовані на захист України, яка їм вього стільки дала.  
РостикРосоха 
Юра Кушлик 
АндрійШвацький 
Іван Терлецький 
Зеновій Квасній 
Віталій Вовків 
Степан Федак  
Це лише перші хто спадають на думку. Але їх в рази більше цих прикорттнтків.
Рейтинг: 28+ 0-
 
?, 16:09 19 вересня 2022 р.
 
Бабло по відкатам і наглий дерибан майна громади - ось вам найперша прерогатива та цінності ушльопків , які на піні Майдану" припливли " до владних посад. На тарком ще й дотаційну субсидію від держави візьмуть . І буде молочко творог і сметанка згідно "розіграного" тендеру на столі перед коритниками, а не перед дітьми шкільних і дошкільних установ. Бо перед створенням того корівника з великими масштабами дороговартісної с / г земельки у придачу вони гарно розпіарили свої наміри натомість вийшло так як зі сміттєпереробною лінією від одіозного комунальщика міста.
Рейтинг: 9+ 0-
 
Аналітику, 16:46 19 вересня 2022 р.
 
Тоді варто б ось як робити: якщо "Кожен з нас- президент", то кожен має право договорити до кінця "Я йду в президенти". Наскільки просторово-локальним має бути цей крок? "Все починається в житті з малого".
Рейтинг: 2+ 0-
 
..., 17:07 19 вересня 2022 р.
 
Наш майбутній мер це наша Марта Слотило!
Рейтинг: 5+ -17-
 
Виборець, 22:11 19 вересня 2022 р.
 
Ваша Марта нехай буде вашим мером. А хто буде мером Дрогобича - велике питання.
Рейтинг: 17+ -4-
 
Левко, 22:27 19 вересня 2022 р.
 
Все місто завішане банерами Фонд Марти Слотило. Хто фінансує цю політ рекламу і за які гроші?
Рейтинг: 18+ 0-
 
?, 23:35 19 вересня 2022 р.
 
Зорян Ацедонський спить і марить бути мером То ще одна потвора. Що то робиться у Дрогобичі, біда та позор.
Рейтинг: 11+ -1-
 
Вибори, 23:43 19 вересня 2022 р.
 
Праві на всі 100. Те що зробили з 15 школою то буде і в даному випадку. Діти і вчителі вимушено розійшлися по школах . Ніхто там в 3 їх не чекав . У новій 3 залишилися одиниці педагогів з 15 . Чому позвільнялись певно зрозуміло . Обіцянка -цяцянка. Покращення умов не побачили ні в чому ні діти і ні батьки. Думаю що і вчителі також. От тепер думайте-вірити владі ще раз чи ні.
Рейтинг: 12+ 0-
 
до Думайте, 00:27 20 вересня 2022 р.
 
Напевно, правильно буде ставити питання ось як: "Думай-ТТ", хоча, відверто кажучи, ТТ тут буде замало. Особливо- наліво й направо, сволотами- для таких же ж сволот, порозданих "нагородних".
Рейтинг: 4+ 0-
 
!, 03:34 20 вересня 2022 р.
 
Пише тут Торський , Цвігун , Дзерин, Гринчишин і т. д. Групка примітивних людей, які кожного обсирають … від сили 10 чоловік, це міська рада, тому це все примітивщина :upset 8)  
В країні війна , а ви займаєтесь фігнею!
Рейтинг: 8+ -7-
 
До банди дурнів, 08:54 20 вересня 2022 р.
 
У чергового мера має бути бездоганна біографія що не скажеш про тих на бздурних та брехливих банерах. Збийтесь трішки охочі до керма місцевого, бо виборець тепер розумний як ніколи, оскільки війна показала де герої , а де покидьки. Тому макаронів вже вам не навішати як після Майдану нешановані "дзюрахи" та "попільнички" базарні.
Рейтинг: 6+ 0-
 
розсмішили, 08:59 20 вересня 2022 р.
 
Невимовна злість коли бачиш таке безчинство як події рейдерського захоплення Нововолинської шахти тітушками , яких привіз "новоспечений шеф" , такий собі Троцько з Львівщини, в якості охорони від роботяг - гірників що виявили протест такій на їхній погляд підозрілій заміні дирекції шахти. Журналісти волині кожен день знімають сюжети про цю ганебну прихватизацію державного підприємства. Кому війна а кому мати рідна якщо одним реченням висловитись.
Рейтинг: 5+ 0-
 
виборець, 09:42 20 вересня 2022 р.
 
Я за Каракевича! Справжній патріот!
Рейтинг: 2+ -17-
 
Виборець, 10:31 20 вересня 2022 р.
 
Резонансна справа по Запорізьких злодійчуках з ОВА які вкрали майже 229 вагонів гумонітарної допомоги зі слів в останньому інтерв'ю пана генерала Кривоноса , щось притихла у розслідуванні . Генерал Кривонос в своєму інтерв'ю багато сказав цікавого по запорізькому мародерству і не тільки про те . Адже будь які крадіжки під час військового чи надзвичайного стану являються особливим складом злочину, а тут таке кричуще мародерство від владних мужів. Цікаво , а як тепер будуть відбілюватись ганебні посадові мародери? . Та за якими критеріями така наволоч набиралась на ті службові посади?
Рейтинг: 4+ 0-
 
розчарування, 11:06 20 вересня 2022 р.
 
У кожній області- картинка кримінальна: гребуть, крадуть і тирять- наодмаш, і вся ця банда, в єдності- анальна, повинна йти: пліз- геть, у піший марш. І спритну хіть до крадіжі країни- зарити у окопи власноруч, а то- й собі там вирити могили: ген, від Сули й аж- по за дужий Збруч.
Рейтинг: 6+ 0-
 
"Ось де, люди, ваша слава", 11:33 20 вересня 2022 р.
 
Добавте до тої мерзоти анти - майданіців , П ошивака , М айданюка , Бенедя з департаменту , сина Савранка, КУШЛИКА , Дзерин , Кваснія
Рейтинг: 13+ -1-
 
До "До аналітик", 12:35 20 вересня 2022 р.
 
Публічні заклики в будь-якій формі до невиконання розпоряджень або вимог поліцейського, у звязку виконанням ним обовязків по охороні громадсського порядку та поширення завідома неправдивих відомостей з метою провокаціі, непокори законній вимозі поліцейського тягнуть штраф або виправні роботи одного до двох місяців, ст. 185-7.
Рейтинг: 4+ 0-
 
для кучми,, 19:20 21 вересня 2022 р.
 
Любі друзі, ви ж знаєте, як в Україні "приймають на роботу", особливо- ту, де кум-сват-брат-блат. Чого ж ви від самих себе вимагаєте? !
Рейтинг: 1+ 0-
 
!, 09:13 22 вересня 2022 р.
 
А як їх туди понаприймали: "Та ти поклади у книжку (найліпше- в "Біблію"), коли будеш сто двадцять сьомий раз йти на співбесіду, якихось 50 доларів, а тамкай собі відробиш- дадут тобі пістолєт й фуражку, то й- роби собі "законні вимоги"? ! Інакше ніхто тебе борше на просуне "на конкурс". Даш більше- вже на другий день будеш на роботі. А те, що він, штубак один з другим, тупий, як самбірські гачі, тобі що до того: ти своє відробляй! "? ! Чи не вищі штубаки нижчих штубаків "доять", аж їм усім цицьки посиніли? Таке враження, що навіть у наших теренах, коли чуєш вівкалку з мигалками, то одразу виникає думка: адиви, як гальопа везуть своїм "шефам" повний багажник "надою".
Рейтинг: 0+ 0-
 
Довкола ОЗУшок "іменем УРкаїни, 11:16 28 вересня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5838 днів)