22 вересня у Бориславі встановили композицію з либаком. Нова туристична локація знаходиться у парку, поблизу аптеки-музею Йогана Зега.

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
25.09.2022

 

Повідомляє Дрогобич.City з посиланням на Бориславську міську раду.
 
Борислав – нафтове містечко. Тепер поруч із копанкою 19 століття та аптекою-музеєм Йогана Зега розмістилась скульптура чоловіка, який видобував нафту найпримітивнішим способом — черпанням. Ця професія називалась либак.
 “Він живо нагадує ще тепер той холодний ранок майовий, коли враз із п’ятьма другими либаками ішов стежкою поперек піль до Борислава”, – писав Іван Франко.
 
Ініціювали створення цієї скульптури Спілка воїнів АТО міста Борислава та Бориславський туристично-інформаційний центр, а проєкт розробив бориславський художник Павло Деленкевич. Роботами з виготовлення цієї скульптури займалась кузня братів Федевичів Михайла та Андрія.
 
“Отак у Бориславі постала нова туристична локація. Дякуємо всім, хто працював над виготовленням і встановленням такої композиції. Тепер наші діти не з картинок у книжках знатимуть, хто такі либаки. Та й не тільки діти, а й дорослі, й гості нашого міста, яким цікава історія нафтового містечка”, – зазначають у міській раді Борислава.
 

Переглядів: 1096

Коментарі (5)
 
А у мене постійно одна туристична локація Кульпарківська.
Рейтинг: 0+ -1-
 
heer Flunt, 20:18 25 вересня 2022 р.
 
Блін, народ, у країні війна люди збирають по кілька гривень на допомогу військовим, а тут опа і туристична локації. Бачу вам на заході дуже добре і спокій живеться.
Рейтинг: 7+ 0-
 
Міша, 21:08 25 вересня 2022 р.
 
Це ще таке. От, на авторинку у Львові- пропозицій- тьма, ціни також- захмарні, наче там- буквально філія аеродрому у Бремені, а не територія швидкоконкурентних пропозицій далеко не останніх років випуску. Направду, за таку вартість одного авта можна купити зі 45 островів десь на Мальдівах Інкогніто, або, хоча б, один ешелон джавелінів для фронту. За ситуації, коли мільйони населення поставали буквально жебраками, оте захладно-валютне кодло має вигляд незмивного почервоніння від сорому- на всі міжнародні терени.
Рейтинг: 0+ 0-
 
"Хохли Ненажерні"- неTVканал, 21:29 25 вересня 2022 р.
 
Булибисьте, ліпче, людьом помогли комуналку посплачувати, аіж вічно якісь дерев"яшки розставляти: то фанерні герби перед площу, то- буратінів з коромислами. Де тепер та традиція нафтопромислів: пішла під землю і канула в лету, місто- хутір, як і всі, що довкола нього. Хіба панам по кабінетах- гойра! Начорта на хуторах стільки панів, а ще більше- кабінетів? !
Рейтинг: 1+ 0-
 
!, 08:42 26 вересня 2022 р.
 
Ключове слово "народ збирає кошти" і народ воює. Чиновники як жили до війни так і живуть і надалі без напрягу . Якось так нажаль.
Рейтинг: 3+ 0-
 
до Міші, 09:43 26 вересня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5842 дні)