«Захмарні чи реальні» зарплати керівництва Дрогобицької ТГ…

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
08.10.2022

 

Твердження, що чиновники мають добре заробляти - загалом вірне. Вважається, що так вони будуть менше красти.
Але, добре заробляти – це скільки?
8 серпня 2022 року, мною Торським Іваном, як головою ГО “ТРИ СИЛИ”, з метою підготовки публікації було подано запит до міського голови Дрогобицької ТГ Тараса Кучми, в якому я просив надати інформацію про заробітну плату міського голови Кучми Тараса Ярославовича за період від 01.01.2022 по 01.08.2022 року, окремо вказати матеріальну допомогу, окремо премії, окремо доплати, окремо надбавки, окремо лікарняні, окремо відпускні, тощо. Дану інформацію просив надати за кожен місяць окремо.
 
Даний запит містив 7 пунктів, в 6 ти з яких я просив надати вище вказану інформацію відносно:
 
- Кучми Тараса Ярославовича
- Германа Ігоря Миколайовича
- Коцюби Володимира Богдановича
- Ковча Андрія Володимировича
- Москалика Романа Ярославовича
- Каракевича Ореста Юрійовича
 
А в 7 му пункті я просив надати вище вказану інформацію відносно усіх старост сіл а їх є 9 чоловік.
 
12 серпня 2022 року на вищевказаний запит було надано відповідь, в якій зазначено, що оскільки формування відповіді пов’язано з пошуком інформації серед великої кількості даних, термін розгляду запиту продовжено до 20 робочих днів. Це так традиційно мерія тягне час з відповіддю, хоча інші міські голови відповідь на аналогічні запити надають протягом 5 робочих днів.
 
Що говорить Закон України «Про доступ до публічної інформації»
 
Відповідно до статті 34 Конституції України кожному гарантовано право на отримання, зберігання та поширення інформації. Гарантія права на інформацію забезпечується обов’язком органів державної влади та органів місцевого самоврядування, як розпорядників інформації, оприлюднювати інформацію, яка була отримана або створена в процесі їхньої діяльності згідно зі статтями 3, 4 14 Закону України «Про доступ до публічної інформації».
 
Згідно зі статтею 5 Закону України «Про доступ до публічної інформації», доступ до інформації забезпечується шляхом надання інформації за запитами на інформацію. При цьому, згідно зі статтею 19 цього самого закону, запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.
 
Закон України «Про доступ до публічної інформації», забороняє обмежувати доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами. Розпорядження бюджетними коштами включає здійснення витрат з державного чи місцевого бюджету. Заробітна плата та інші виплати (премії, матеріальна допомога тощо) посадовим та службовим особам є витратами з бюджету. Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції», також забороняє відносити до інформації з обмеженим доступом відомості про розміри та види оплати праці зазначених осіб.
 
“Отже, інформація про заробітну плату, премії, матеріальну допомогу, будь-які інші виплати з державного чи місцевого бюджету працівнику державного органу або органу місцевого самоврядування не є конфіденційною, не може бути обмежена в доступі та підлягає наданню відповіді на запит”
 
Відповідно до статті 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше 5 (п'яти) робочих днів з дня отримання запиту.
 
26 серпня 2022 року я і справді отримав відповідь на мій запит, в якому було 7 аркушів.
Та коли я прочитав відповідь то моєму здивуванню не було меж, з відповіді на мій запит вбачаю, що наша містечкова влада не думає як дати відповідь а думає як пропиляти, вони явно вважають мешканців ТГ або дебілами або сірою масою, яка все проковтне.
 
Їхній наглості немає меж, а знаєте чому…?
 
А все тому, що вони надали відповідь як я і просив, помісячно, вони навіть вказали окремо матеріальну допомогу, окремо премії, окремо доплати, окремо надбавки, окремо лікарняні, окремо відпускні, тощо…, але є одне але, вони в інформації за кожен місяць все це не подали по кожній особі окремо, як я просив, а збили все в одну цифру, тобто вони об’єднали голову ТГ + усіх заступників та секретаря + усіх старост (1 + 5 + 9 = 15 чоловік) в одну цифру, а ви люди тепер собі придумуйте та фантазуйте…, подаю помісячно:
 
- Січень 2022 р. = 1 062 175,74 грн.
- Лютий 2022 р. = 773 909,34 грн.
- Березень 2022 р. = 385 733,46 грн.
- Квітень 2022 р. = 564 425,66 грн.
- Травень 2022 р. = 764 874,48 грн.
- Червень 2022 р. = 1 150 397,51 грн.
- Липень 2022 р. = 717 367,07 грн.
 
Як бачимо, то взнати хто скільки реально отримав, ми не можемо, тому будемо фантазувати та рахувати, якщо розділити помісячно та рівномірно зарплати між усіма 15 чол., то виходить, що інколи вони отримували по 76 693,17 грн./міс. а інколи по 25 715,56 грн./міс.
 
Як я можу припустити, мені свідомо надали таку відповідь на запит, бо наш голова Тарас Кучма ніколи б не отримував зарплатню на рівні з старостами та заступниками, припускаємо, що хтось з них отримує по 100 - 150 тис./міс, і більше а хтось отримує по 15 – 20 тис./міс.
 
P.S.
Чому наш очільник приховує реальні зарплатні, ми можемо тільки припустити, бо їхні розміри та суми будуть виглядати в час повномаштабної війни, як грабунок та мародерство громади, яка і так терпить цю містечкову владу…
 
(На підтвердження вище написаного подаю фото усіх документів.
Продовження даної статті ще буде, бо мною подані нові запити по заробітних платах держслужбовців Дрогобицької МР, які на сьогодні є повністю проігноровані та пропущені всі терміни на відповідь, тепер у мене будуть питання до відповідних контролюючих органів).
 

Переглядів: 3231

Коментарі (33)
 
А яка зарплата у бугаїв із муніципальної варти?
Рейтинг: 18+ 0-
 
Світлана, 09:51 08 жовтня 2022 р.
 
А чи правда, що у місті, коли влаштовуєшся на роботу, особливо- у випадках, якщо щастить влаштуватися офіційно (! , то половину зарплати "прикарманюють", або ж, хоча б місяць-два, мають працювати "з випробувальним терміном", тобто ні за що? І чому в регіоні, навіть у всеукраїнських мережах, заробітня платня- чи не удвічі менша, аніж у тому ж Львові? Про те, чому такі мізерні пенсії чи не у всіх дрогобичан, котрі десятки років біографії працювали, теж- за копійки, або- про мізерні матеріальні допомоги- за ситуації, коли працевлаштуватися- ніяк не вийде, а чи- наче відбувати каторгу. Але, найголовніше, чому практично неможливо влаштуватися на роботу людям, чий вік- 50+, а то й- значно менший? Хто і скільки разів на рік має доплачувати соціально незахищеним категоріям громадян, аби їхні несусвітньо великі 2100 грн. сягали хоча б прожиткового мінімуму? Як їм "живеться", схоже, нікого не цікавить. Про численні випадки дискримінації працівників- годі й казати. Про те, аби у когось шукати бодай якогось захисту- шкода й думати. Невже столицю північної кореї перенесли, почасти, у кожне з наших міст, а сама їхні, сукупно, територія, якраз і є прототипом тієї ж кореї: жменька рису, пачка гречки- і маєте щастя? !
Рейтинг: 12+ 0-
 
?!, 14:01 08 жовтня 2022 р.
 
Віра Меньок- сучищ. а!
Рейтинг: 2+ 0-
 
Алла Гладун, 14:26 08 жовтня 2022 р.
 
- Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць (узагальнений показник) із 1 липня 2022 року становить = 2508 гривень.  
Тобто вони отримують, як мінімум в 39 раз більше.  
- З 1 жовтня 2022 року розмір мінімальної зарплати становить = 6700 гривень.  
Тобто вони отримують, як мінімум в 14, 9 раз більше.  
- З 1 липня – збільшився прожитковий мінімум, відповідно, підвищилась мінімальна пенсія до 2 027 грн.  
Тобто вони отримують, як мінімум в 49 раз більше.
Рейтинг: 15+ 0-
 
Дрогобичанин., 15:33 08 жовтня 2022 р.
 
Козли а не влада
Рейтинг: 20+ 0-
 
Маменька, 16:03 08 жовтня 2022 р.
 
То є банда Тарасова : доляри - чорні окуляри 8) 8) 8)
Рейтинг: 16+ 0-
 
Тіньовий бухгалтер, 16:09 08 жовтня 2022 р.
 
Зарплата у них не велика, а от премія залежить від того, до скількох бабок з молоком примахався.
Рейтинг: 15+ 0-
 
До Світлани, 16:56 08 жовтня 2022 р.
 
А що, старости теж отримують зарплату? За що? :eek За то, що голосують так, як Кучмі треба і допомагають майно дерибанити?
Рейтинг: 14+ -1-
 
Зеня, 17:41 08 жовтня 2022 р.
 
Я Гринь
Рейтинг: 3+ 0-
 
Гринь, 18:30 08 жовтня 2022 р.
 
Дані по зарплатах ця банда приховує . Тому, що високими зарплатами вони стимулюють старост , керівників бюджетних структур та КП це їх військо , яке вірно служить меру. А їх зарплата в 100 і більше тис. грн. для них це кишенькові гроші. Вони вважають, що бути при владі і жити на зарплату це не по пацанячому. Так в свій час думало багато крутих , але Бог шельму мітить. До речі, а чому господар , а це громада не може знати про зарплату найнятого нею на службу мера і свити. Чи давали люди згоду злодійчукам депутатам встановлювати таку зарплату людським слугам. Чому зарплат керівництва Львова відкрита на сайті. Може пора розрізняти секретність даних в військовий час і інформацію про оборудки і зловживання. Мовчимо, а нечисть грабує.
Рейтинг: 17+ 0-
 
123, 19:51 08 жовтня 2022 р.
 
Зарплати та премії для тих негідних встановлюють місцеві депутати , до речі такі ж самі негідники . Судячи з того , як ці клєрки хитрожопо надали відповідь на запит про їхні зарплати та премії то можна тільки здогадатись , як вони "чесно" пишуть звіти по отриманих та розданих гумонітарних допомогах для ВПО. Ясна річ що чесних посадовців апріорі неможе бути такий ментолітет у тих кому пощастить пролізти до влади но теперішні міські клєрки охаміли до краю вже і це очевидно.
Рейтинг: 12+ 0-
 
дрогобичанка, 21:53 08 жовтня 2022 р.
 
Написмали про захмарні так звані зарплати оклади Повозмущалися і що дальше? Як казава мій добрий знайомий "а дальше яйця не пускають"! СЛАВА ЗБРОЙ+НИМ СИЛАМ УКРАІНИ! Б*ємо кацапіва до самого кінця!
Рейтинг: 3+ -8-
 
снайпер + затетий украінець, 22:13 08 жовтня 2022 р.
 
А чого так мало за березень? Це неподобство! :)
Рейтинг: 3+ 0-
 
Наталія, 23:25 08 жовтня 2022 р.
 
Зараз ніякі контролюючі органи не мають до цього ніякого відношення щодо не подання інформаціі на запит, але Уповноважена з справ людини ВРУ за таке має право штрафувати отих виконавців відповіді, а не Кучму. А тепер треба ще раз, але все тільки особисто Кучмі, нагадаши вимоги ЗУ "Про доступ до інформаціі" і тоді до Уповноваженоі. Яка стидливість у них проявилася, рученьки в декого спотіли, от гниди наживаються-це прояв (наслідки) довбаного надання більше прав на місцях дали поштовх до розширення пседодемократіі, вседозволеності по всій Украіні. Спочатку були бздури з міністерств, які заявляли, що "на одну хвіатаєт, а с ребенком замала", а "пенсіонерам с пенсіями у 3000 грн. надо заморозіть, бо нету денег". таке мислення розповзлося у наших обранців. Треба до виборів знати, хто ж у нас з обраців громади такий щирий такий до тих містечкових управителів.
Рейтинг: 5+ 0-
 
тарас, 09:00 09 жовтня 2022 р.
 
Думаю що вдруге до того бидла звертатись не потрібно . Подальші кроки мають бути до Уповноваженої зі справ людини ВРУ щоб побільше розголосу, ну і штрафи правильніше було б знімати з зарплат тих виконавців даної відповіді. Хоча за все що твориться в дмр відповідає голова. До нього вже є надто багато питань у виборців на що вказують численні негативні коментарі.
Рейтинг: 9+ 0-
 
дрогобичанка, 10:03 09 жовтня 2022 р.
 
А хто цікавився, куди йдуть гроші за паркування машин на платних майданчиках Дрогобича? Виявляється в АТ КБ "ПриватБанк"(м. Київ, провулок Новопечерський, 5). Тобто КП "Служба муніципального управління" чи не є структурою дружбана Кучми- Кличка? Цікаво, а який подальший шлях цих коштів і що від того отримує громада міста? Доречі паркомати були теж закуплені у мера Києва і, кажуть, за цінами більшими за ринкові. !
Рейтинг: 11+ 0-
 
Світлані, 10:56 09 жовтня 2022 р.
 
"Контрнаступ на Херсонщині. Наші військові 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка взяли в полон 12 російських вояків із 150-ї мотострілецької дивізії"- так от: той дядько з Маріуполя, котрий розмовляє з, мабуть, кавказьким акцентом, утричі більший патріот України, аніж, поруч з ним, ходяче і псяче гузно, котре "рідною мовою", окрім "бля-бля, нах-нах, зах-зах" не вміє. Напевно, котрийсь з тих, що "ревно боролися за мову". Хтось в армії займається вишколом таких кнурів? ! Хіба вони не демонізують Україну, навіть- в очах тих спійманих рядових ворожого війська? ! Про "мєстних" повзутих й пообутих, така ж річ.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Війна та її прикрощі, 11:01 09 жовтня 2022 р.
 
На мою думку Віталя такий самий як і наші ушльопки. Чого тільки вартий його хвалений шкляний міст який швидко покрився тріщинами. Недоброї слави той боксер зажив у багатьох київлян і нащо йому було йти у мери та псувати свій імідж. Бабло має бо заробив у спорті живи та радуйся чуваче та ні йому видно нехватає тому приєднався до "соросят" та смокчуть відкати з грантів глобалістів. Вони всі менеджери тільки до своєї кишені. А наші ушльопки то взагалі окрема тема . До них виборці як бачим вже слів не добирають так огидли своєю брехнею та корупцією.
Рейтинг: 9+ -2-
 
до Світлани, 11:18 09 жовтня 2022 р.
 
Мені теж чи не щодня якісь "гранти" на е-мейл пропонують, аж десь із Гаваїв чи Шрі Ланки. Навіть не знаю, що з цим усім робити, але вони, напевно, вже у всьому зізналися, бо малюнки на тих "грамотках"- з нашими національними символами. Ото, шикидимлять, нехай би спробували трохи побідувати, років з -надцять.
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 11:48 09 жовтня 2022 р.
 
Чому мовчить Світлана Клюй, знавець всього на світі? Могла б пару слів написати в захист своїх «благодійників».
Рейтинг: 10+ 0-
 
?, 15:36 09 жовтня 2022 р.
 
Світлона Клюй чи Блюй напевне охриніває від цифр, думає, яка я рижа дурепа, мені платять копійки а я мушу цілий день тримати ніс в сраці Тарасика.
Рейтинг: 13+ 0-
 
До ?, 17:40 09 жовтня 2022 р.
 
І добре знає вже Тарас,  
Яка то криса – Фантомас,  
І перекачаний качок,  
І податковий мусорок,  
Всі дружно мріють лиш про те,  
Як красти ще, і ще, і ще.  
Та може ще наш мер Тарас,  
У море скинути баласт.  
Можливо, довше пропливе,  
Якщо лайно потопить це.
Рейтинг: 12+ 0-
 
Поет, 20:22 09 жовтня 2022 р.
 
Роман Москалик - тротуари жінці краде,  
Андрій Ковч - краде під культурний корч,  
Світлана Клює - не вміє - Блюй,  
Тарас Кучма - краде руками багатьма,  
Ігор ГермАн - краде і гроші грузить наче "МАН",  
Володічка Конзьолка - він не краде, він все хитрує й хоче знову в срак. у з сіллю кулі,  
Ірка працює , бо відшита,  
Оршанська - сук. а все пропхає й характер блядск. й не поміняє,  
У парку далі буде срач, і всі як завжди у калач
Рейтинг: 9+ 0-
 
Поетеса, 08:19 10 жовтня 2022 р.
 
КУРВА одним словом можна сказати
Рейтинг: 5+ 0-
 
Володимир, 08:51 10 жовтня 2022 р.
 
З кожними черговими виборами все більше заходить такого блювотиння у місцеве самоврядування бо справжніх моральних авторитетних посадовців тепер витіснили незрозумілі менеджери грантоїди, які здобували свої знання у більшості на тренінгах та різного роду заходах . Одним словом іноваційні буклети зі злодійським ментолітетом .
Рейтинг: 10+ 0-
 
підсумок, 09:35 10 жовтня 2022 р.
 
Чи хтось може сказати, як, чому та для чого, два моральні уроди заступник міського голови з гуманітарних та соціальних питань Ковч Андрій і начальник відділу освіти виконавчих органів Дрогобиць МР Віталій Вовків, під час повітряної тривоги, обїзжають всі школи міста та перевіряють де та як ховаються літи та вчителі.  
Мало того, що ці два дебіла самі порушують режим повітряної тривоги і не перебувають у сховищі, то ще не знають що перевірки даних об’єктів в компетенції нацполіції, ДСНС та військової адміністрації .  
Але що тут дивуватись, який царьок така і свита, тупа та недолуга.
Рейтинг: 13+ 0-
 
Вчителька., 12:54 10 жовтня 2022 р.
 
А скільки тобі придурку заплатили щоб ти шум розводив і війну з місцевою владою у такий скрутний час, я не спорю, ворюги там сидять рідкісні, але май совість признатись, що за тобою клоуном також хтось стоїть хто тобі платить доляри за твою істерику.
Рейтинг: 0+ -11-
 
до Торського, 14:22 11 жовтня 2022 р.
 
Цікава позиція. Злодюги нехай крадуть в такий скрутний час. А ці гроші- це податки людей. Краще їх направити для ЗСУ ніж в кишені таких патріотів. У нас стало нормою прикривати всі крадіжки складними ситуаціями і псевдо патріотизмом. А коритникам без різниці в який час наживатись.
Рейтинг: 9+ 0-
 
www, 19:07 11 жовтня 2022 р.
 
А не встидно, що при таких захмарних зарплатах в міській раді, куЧмо піариться біля дітей. які на дитячих блокпостах, збирають гроші на армію? Міг би і сам з своїми заступниками , ручними старостами, керівниками відділів, керівниками дотованих з бюджету комунальних підприємств та депутатами, яким "подарував" купу землі і майна, реально і суттєво пожертвувати на збройні сили. ( Вся ця зграя патрійотів-броньована).  
Хлопці, що на передовій , а не як Цвігун і банан, це розуміють і, після повернення. згадають все цим тиловим щурам і наведуть порядок, причому без правоохоронців, які все знають і мовчать!
Рейтинг: 10+ 0-
 
ДО до Торського, 11:32 13 жовтня 2022 р.
 
От, мелете: хлопці, котрі повернуться, запукаються кожна групка- у шарашки своїх локально-кланових інтересів, та й будуть щодня пропивати "день десантника". Поки не вимруть, або їм не понапридумують "правил" за закритими від народу дверей і куполів врунів та кмунів. Не думайте, що там вже всі поставали такими бойовиками за інтереси народу. Вже пробачте, але люди є люди- і кожне гівенце думає лише про те, як би бодай попердіти, аби не пересмердіти. Маєте досвід поколінь: за 200 грн. "на булочку" вони хоч цілими днями будуть вам чи не наголо скакати гопака, махати прапорами, свистіти одні на одних, відтак, за кадром, підуть пропивати "чесно зароблене". А буржуїни, теж- за кулісами, будуть собі далі "лаха дерти" з моголів.
Рейтинг: 2+ 0-
 
:(, 13:25 13 жовтня 2022 р.
 
Лице ратуші тепер виглядає як лице Дзерина Володимира ;випуклі очі від страху, але великий писок -який постійно хоче жерти і посмішка така дебільна , ніби тільки що навалив собі в штани. Тому добре подивіться на його портрет , перед тим як заходити до ратуші, щоб потім ви вночі не зривались від жаху після побаченого і не жалкували про втрачені на корупцію кошти.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Експерт, 13:10 16 жовтня 2022 р.
 
У Дрогобичі ніхто й близько не отримує 15-20 тисяч зарплати, щонайбільше- ота мінімалка, а, за 14-годинного "робочого рабства"- хіба які примажорені раби, а жменька з кулачок- раби, примажорені примажореними рабами. Простим людям, котрі ще навіть в силі працювати, пропонуються два варіанти: виживати / вимирати, у кращому випадку- виїздити. Напевно, й тим, котрі обслуговують псевдомажорів (бо працювати за копійки мінімальних, а то й половини з того "благодареній" не доводиться, лише прийти- розписатися в журналі, і- йти, розписавшись в журналі. Така от "патріотично настроєна "европа"". Це ще- у випадку, коли пощастить, а й тоді- рабовласники шкіру знімуть, собі вершки позбирають, та й об вас- ноги витруть. Це біда брехунів, котрі виписують, що на Львівщині на одне місце претендують двоє безробітних- такі "цифри", зазвичай, множаться мінімум удвічі (а неофіційно- взагалі, набагато більше). Ніхто не може вгадати, куди ж дивиться той Киїів, якщо йому з Києвів нічого не видно. А хіба коли- було? Це ж там придумали слоган "Україно, роззуй очі! ", але це- одноразово, перед виборами.
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 08:02 17 жовтня 2022 р.
 
Я си у ва хочу дізнати: аби потрафити в охиренну охорону нафтопереобленої нафтопереробки- то кілько пачок з долярами тре закласти у трудову, і на який перійод того пердульозу: закі їм при інтересови кишенів, а чи- пока їм гаратне ракета в гузно корупційне? ! Бо тоти раби вже не тре навіть їхний бародатій бабушкє з-під Женев"ю, не то- аби з-під києвів при мечах всіх святих грішників. Чи, може, тамтешна "еліта" й далі хоче щороку, щонайменше, купувати собі шикарнєцкі джипаки, та як - у декотрих череватих брехарнях імені всія праці у Львівському осідкови, захованих десь у закапелках старої культури всія УРкаїни? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
По страшнім інфарктови, 17:39 23 жовтня 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5837 днів)