Депутати міської ради звернулися до Президента, ВРУ, Кабміну та силових структур щодо припинення переслідування волонтерів

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
22.10.2022

 

Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради. Триває дев’ятий рік російсько-української війни та 240-й день повномасштабного вторгнення росії на терени України. Так щодня, починаючи з 2014 року, волонтери є надійним тилом та опорою для нашого українського фронту, бо взяли на себе зобов’язання підставити своє плече для держави у надскладний період.
Волонтерство – рушійна сила українського народу. Це закладено у нашому національному ДНК, завдання якого – наблизити перемогу України.
 
Реалії сьогодення – це коли лідери волонтерського руху стають фігурантами кримінальних справ, які заведені недобросовісними працівниками правоохоронних органів без належних на те підстав, і навіть більше: дуже часто ці справи чи оперативно-розшукові матеріали мають усі ознаки замовних.
На жаль, правоохоронна система… стає ворогом для справжніх волонтерів, шукаючи «злочинців» та створюючи кількісні показники для того, щоб показати «ефективність» своєї роботи.
Такий процес є дискредитацією волонтерського руху, розправою над його лідерами. Більше того, це виглядає як спроба влади придушити непідконтрольний їй волонтерський рух.
Вважаємо, що законодавство, яке регулює отримання гуманітарної допомоги та здійснення волонтерської діяльності, є недосконалим та таким, що потребує негайних змін в умовах та реаліях сьогодення.
9 вересня 2022 року відбулась відкрита зустріч волонтерської спільноти Львівщини, за результатом якої напрацьовано спільне звернення волонтерів за підписами 82-х учасників, якими:
– задекларовано єдність, як запоруку перемоги над окупантами;
– вирішено виступити об’єднаним фронтом задля протистояння руйнівним діям та свавіллю силових структур, ускладнення діяльності волонтерського руху;
– висловлено вимогу припинити переслідування волонтерів;
– вирішено закликати ЗМІ до об’єднаної демонстрації процесу переслідування волонтерів та активної медійної підтримки волонтерської спільноти;
– задекларовано відкритість і готовність на конструктивний діалог з будь-яким рівнем владних структур;
– висловлено вимогу чітких і конкретних правил та спрощення бюрократичних процесів, які уповільнюють та паралізують волонтерську діяльність для ефективної допомоги та пришвидшення перемоги.
Про це йдеться у зверненні депутатів Дрогобицької міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Генерального прокурора України, Служби безпеки України та Національної поліції України щодо припинення переслідування волонтерів, яке прийняли на черговому засіданні сесії 20 жовтня 2022 року.
У своєму зверненні депутати наголосили на необхідності:
1. Дотримання правоохоронними органами процесуального законодавства України при проведенні слідчих дій, неприпустимості використання будь-яких засобів тиску, приниження честі та гідності, завдання моральної шкоди. Недопущення провокації злочинів правоохоронцями.
2. Здійснення систематичного (щомісячного) контролю уповноваженими державними органами та органами місцевого самоврядування (на рівні міст, областей) за перебігом розслідувань у таких кримінальних провадженнях, у спосіб публічних звітів, слухань.
3. Негайного внесення змін до кримінального законодавства України, зокрема до ст. 201-2 ККУ – конкретизація, узгодження понять дефініції та примітки зазначеної статті, з врахуванням реалій воєнного стану. Виведення з-під охоплення ст. 201-2 ККУ волонтерських дій, що здійснювались з метою залучення коштів (отримання внесків, компенсації витрачених коштів) для закупівлі закордоном техніки, автомобілів та військового спорядження для посилення обороноздатності України.
Також депутати закликали:
1. Президента України, як гаранта прав і свобод людини і громадянина, стати на захист волонтерського середовища.
2. Верховну Раду України – внести зміни до Закону України «Про волонтерську діяльність» та Закону України «Про гуманітарну допомогу» щодо чітких, зрозумілих та конкретних правил ввезення гуманітарної допомоги та до ст. 201-2 ККУ.
3. Генерального прокурора України, голів Служби безпеки України та Національної поліції України – припинити безпідставні кримінальні переслідування осіб, що займаються волонтерською діяльністю.
Потужне об’єднане волонтерське середовище працює і надалі працюватиме для перемоги України!
Фото: depositphotos.com
 

Переглядів: 1456

Коментарі (24)
 
А можна більш докладно, яких саме волонтерів переслідують, бо мені доводилося стикатися з такими "волонтерами" на яких дійсно треба справи заводити.
Рейтинг: 12+ 0-
 
Сергій, 09:05 22 жовтня 2022 р.
 
Не розумію нічого. нащо звертатисмя аж так високо знаючи що у нас війна, якщо є переслідування волонтерів то що в Дрогобичі немає служб СБУ, Прокуратури, Поліціі? . Дивно! Президент зараз кине все і бу4де вами займатися? Украіну недобиті кацапи бомблять кожний день, люди гинуть, а вам декому Х*ЙНЯ в голові! Скільки тих депутатів в Дрогобичі? Так якого ви там сидите виходьте на вулицю коло РАТУША і звертайтеся до людей і якщо то все істина що переслідують ми самі наведемо порядок.
Рейтинг: 8+ -2-
 
снайпер + АХТУНГ!, 10:15 22 жовтня 2022 р.
 
Мій чоловік розказував, що у них є волонтери які возять горілку і продають солдатам за подвійною ціною.
Рейтинг: 9+ 0-
 
Світлана, 10:51 22 жовтня 2022 р.
 
Щось мабуть нашим місцевим князькам - депутатам урвалось або просто вирішили піарнутись таким зверненням.
Рейтинг: 9+ -2-
 
думка, 13:54 22 жовтня 2022 р.
 
Мабуть продають кокс нашим військовим, проти таких треба відкривати справу про довічне. А якщо це наклеп від пропутенсокого пуйла, то бажаю здохнути розповсюджувачу того фейка, а також каліцтва його дітям і внукам.
Рейтинг: 2+ -1-
 
Терміта, 15:34 22 жовтня 2022 р.
 
Негайно удвічі знизити ціни на сигарети: яким обкуреним здалося, з бодуна, що мало не щоквартальним підвищенням цін на куриво, вони наповнять бюджет? ! І чому отой вічний "лівак" у пляшечках- також несусвітньо дорожчає, якщо там- каламуть, аж очі вилазять? ! Чи, може, увесь цей "бізнес"- під таким же ж "прикриттям" дронутих у високочолих кабінетах всіх мастей? !
Рейтинг: 3+ -1-
 
!, 15:56 22 жовтня 2022 р.
 
Давно пора. Багато так званих волонтерів прикриваючись таким почесним званням відкуосили від ВСУ, покупляли собі авто з нульовим розмитненням і багато чого іншого. Як розпізнати цих пройдисвітів. Ось для цього і працює служба СБУ. Тільки побажання , чесно і без компромісів працювати. Потрібно вичистити цю нечесть.
Рейтинг: 5+ 0-
 
снайпер, 20:23 22 жовтня 2022 р.
 
Ті " волонтери" , які є приближені до владних корупціонерів тобто таких собі "ДЗЮРАХІВ" , і змогли розбагатіти під "дахом" чинуш та депутатів різного гатунку. Є багато людей високої моралі у волонтерських рухах, но і негідників також хватає. В житті буває так як у супермаркеті, бери що хочеш, але попереду каса і потрібно буде за все взяте заплотити.
Рейтинг: 7+ 0-
 
до "снайпера", 20:59 22 жовтня 2022 р.
 
Мабуть йде мова про волонтера Романа Старуха який змушений був покинути Україну і взяти політичний притулок в Швеції через переслідування місцевого воєнкома.  
Повістки до волонтера приходять до тепер.  
Кучма не кидає своїх. Тому депутатський корпус вимагає припинити переслідування Старуха та решти волонтерів.
Рейтинг: 11+ 0-
 
Зеновій Квасній, 21:14 22 жовтня 2022 р.
 
А злодій ніякого іншого прикладу з життя, окрім як- супермаркети таких самих злодіїв, й не міг навести. Скільки, злодії, людей "кинули" на "за все потрібно заплатити", скільки людей від вас йшли і йдуть без копійки заробленого? !
Рейтинг: 0+ -2-
 
!- 2059 разів, 00:35 23 жовтня 2022 р.
 
Невірно тлумачиш комент бо немаєш логічного мислення . В житті за все треба плотити і за гріхи також є відплата. Отож кожен грішний якби не крутив по життю всерівно біля каси постане.
Рейтинг: 0+ 0-
 
до коменту вище, 09:59 23 жовтня 2022 р.
 
Давайте ось про що: от, пишуть "Той працював роками за кордоном, пішов на війну- загинув, залишилося троє дітей, в іншого- повернувся з-за кордону, загинув- залишилося четверо дітей, всі- неповнолітні". То чи не дурні? Чи тепер хто, дідьо Байден приїде їхніх дітей піднімати? А чи ось оте-от, з-підмагазинене лошарство? ! Чи, може, котрийсь із мільйонерів з мільярдерами? !
Рейтинг: 6+ -1-
 
?!, 16:26 23 жовтня 2022 р.
 
Ще ось- пишуть на срайті міста Львова: "В Бориславі (аж-! ) відбулася масштабна пожежа на складі". А, недовчено-перенедовчена чмоня, не дочмоняла, що "Згорів склад" (напевно ж, не просто так, а сліди криміналу "замітають")- було б якось навіть естетичніше? ! Під котрими пузатими чмонями ті чмоні "пізнавали науки"? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
?!?!, 17:00 23 жовтня 2022 р.
 
Ая: вражінні, жи то котрийсь діжурний з-попід сходів відписуєси за всєх, бо у них- вихідне, та й той- якийсь з мінусом. . А маєте о: два полунедошпортанці на Мерседесови (таке, ніби через колію- ровером, посеред ночи, у комендантську годину-! ) везли контрабанду при самім тепловозови- й ними трахнуло, ніби двома натертими пляцками з бараболі). Чого той бідний машиніста має тепер бути тіганим всіма нквдистами, якщо два півдурнуватих- то є національний кримінал? ! А, може, вони якийсь високопоставлений кокс довозили, а він їм не давав? ! То він тоді- Герой України, а не вони- два потрощених могильники, най би їм навіть сьвічки в очох палахкотіли зи сраху.
Рейтинг: 1+ -1-
 
Довкола Оброшино, 17:46 23 жовтня 2022 р.
 
Чи є сенс звертатися до преЗЕдента? Думаю , ні. Він в курсі усіх справ.
Рейтинг: 2+ 0-
 
Наталія, 01:24 24 жовтня 2022 р.
 
Головний волонтер це Стьопа Кулиняку. Замість того щоб займатись забезпеченням законності в районі, він настає то у Краматорськ, то в Лиман, то в інше місце. При цьому, повністю занедбана мережа цивільного захисту району, а про систему оборони району годі говорити.  
А от потратити кілька робочих днів на поїздку, це запросто. А ще при цьому виставити десяток фото, мовляв, "який я бравий пацак".
Рейтинг: 6+ -1-
 
Сірко, 07:11 24 жовтня 2022 р.
 
Що, злодію: вже тобі вкотре каса очи заслііпида? Скільки сь хабарів налівачив у багажниках? ! Всі, хто аж страшно люблять касу- найбільші кримінальники, тому- йди й пливи попід руським брьовнишком! І не чіпай простий народ, бо не добіжиш навіть до власної шибениці. А то стверджуєш думку, що українці для українців- найгірші фашисти, навіть- гірші від фашистів. Словом, шуруй до своїх маньок й ваньок, дзюньок і пердуньок, консспіративно позамотуваних у вишивані пантальони.
Рейтинг: 0+ -1-
 
До того ж самого!, 07:24 24 жовтня 2022 р.
 
Якось так виглядає, що деяким українцям потрібна моя допомога. У славному місті Львові минулої суботи справили гучне весілля. На восьмому місяці кривавої війни одні рогулі організували, інші витанцьовували під дурнуватого Данилка- вєрки. Та ту всю шваль треба прив'язати до стовпа ганьби! Садовий , ти де? Де Козицький? Сором львів'ян . (((((((((((((((((
Рейтинг: 4+ 0-
 
Ветеринар, 08:52 24 жовтня 2022 р.
 
Хто має розум та логічне мислення той все аналізує, а ті що в рожевих окулярах й досі то ставлять лайкоси під їхніми піаркартинками.
Рейтинг: 1+ -1-
 
до Сірка, 10:10 24 жовтня 2022 р.
 
Я відмазуюю свою діректрісу з гімназії, а ви ніц не розумієте лохи
Рейтинг: 3+ -1-
 
Вусатий, 10:47 24 жовтня 2022 р.
 
При чом тут директорка гімназії? Лічи голову придурошне. було б від чого відмазувати. я наприклад нерозумію шо там відмазувати. от лепечеш хрень якусь само незнаєш шо
Рейтинг: 0+ -3-
 
до верхнього, 11:44 24 жовтня 2022 р.
 
А чого волонтери бояться? Так, є контрольні органи, СБУ , прокуратура. Надайте їм відповідні документи і нехай перевіряють. Так є у всьому світі, всі волонтерські фонди перевіряються і звітуються. В чому проблема?
Рейтинг: 4+ 0-
 
Вусатий, 13:53 24 жовтня 2022 р.
 
Від Президента (якщо ці "письма", взагалі, до нього потрапляють, а не до дурнів з-під високолобого порога) мала б прийти відповідь, записана колись його ж золотими словами: "Йдіть у сраку! ". Ану, не слабо? !
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 21:47 26 жовтня 2022 р.
 
якщо звернулися депутати міської ради - а так написано , то ясно які ті волонтери та й звідки
Рейтинг: 0+ 0-
 
ігор, 21:28 04 листопада 2022 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5841 день)