Фаховість, як критерій вирішення сміттєвих проблем.

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
02.01.2023


Сміттєвий колапс у Львові настав в літку 2016р. на роки раніше ніж в Дрогобичі. І був він спровокований частково з політичних мотивів адже діючій на цей час владі держави не дуже імпонував імідж мера Львова. Складна епопея тривала кілька років. Але міська влада визначила конкретні заходи на подолання кризи, які планово реалізуються і дають результати. Проведено ряд заходів які забезпечать будівництво в 2023р. сміттєпереробного заводу. Здійснюються інші заходи, що впливають на поводження з побутовими відходами.
 

 
Вмісті функціонує 3 тис. контейнерних майданчиків для збору ТПВ. Зріс відсоток відсортованого сміття так як:
- 35% майданчиків забезпечені контейнерами для збору скла,
- 88% мають контейнери для органіки,
- 98% для пластику.
 
У 2023р. за інформацією міської ради ці цифри мають складати 100%. В результаті відсортовані пет-вироби ідуть на переробку, скло до виробника і за це отримуються певні кошти. Харчові відходи,листя ідуть на міську компостну станцію де переробляються на добриво. Що лишається відправляють на полігони області з якими є договори на захоронення.
За 2022 р. у Львові зібрано 200 тис. тонн ТПВ.
 
А що в Дрогобичі…?
 
Про сміттєперебний завод одні мрійливі думки та фантастичні історії. Новели про сортувальну лінію.
 
Визначити інші показники поводження з побутовими відходами важко адже їх очільники міста ввели в стан особливої секретності. Та і вони самі ними погано володіють.
Так в офіційних документах Департаменту міської ради зазначено , що станом на травень 2021 р. було 116 контейнерних майданчиків, а вже в червні 2022 р. стало 69.
Контейнерів було відповідно 510 шт. в 2021 р. і 439 шт. в 2022 р. чи така кількість їх достатня для забезпечення потреб мешканців.
 
Чиновникам важко щось реальне організовувати. Адже в:
2021 р. вони планували утворення ТПВ 210 тис.куб.м.,
2022 р. 156 тис.куб.м.
А реально за даними Львівської обласної адміністрації, з міста було вивезено в 2021 р. 91 тис.куб.м. В перерахунку на тонни це становить всього 16 тис. тонн.
 
Щодо сортування сміття то епопея завершилась рекламним роликом. І наліпками на розбитих контейнерах.
 
Мешканців дивує для чого таке сортування, коли в один сміттєвоз вантажать всі контейнери підряд. Правда тільки пластик збирає не відомо хто і куди ідуть кошти за його здачу.
 
Основне завдання влади в розвязанні сміттєвої проблеми це, було як швидше знову зайти на Бронницький полігон і спочатку таємно вивозити а тепер відкрито, туди ТПВ.
 
І окремо про тарифи. На сьогодні у Львові вивезенням ТПВ займається 5 організацій і діапазон тарифів:
від 900 до 1070 грн/т., а за великогабаритні відходи (ВГВ):
від 300 – 650 грн/т.,
 
А ось тариф в Дрогобичі в перерахунку на тонни:
ТПВ -1 596,00 грн./т.
ВГВ – 2 268,00 грн./т.
 
(Треба врахувати, що сміття не вивозиться за межі області а на Броницький полігон, що розташований на відстані 14км від Дрогобича)
 
На сьогодні мешканці міста в результаті махінації з тарифами, вивозом за межі міста ТПВ, необгрунтованих норм утворення відходів за період 2018 – 2022 р. переплатили щонайменше 20 млн.грн.
 
P.S.
Тут є велике поле діяльності для правоохоронців. Напевно настав час спитати з фахових спеціалістів за їх вчинки.
А громада повинна їм сказати народним прислів’ям “Хлопці злізьте з воза і не мучте коней”…
 

Переглядів: 1368

Коментарі (37)
 
Я Гринь і мене чекають на Кульпарківській
Рейтинг: 2+ 0-
 
Гринь, 09:21 02 січня 2023 р.
 
Толк який з ваших писанин? Думаю що мав би бути результат тій балаканині але його як бачим немає. Недопрацьовуєте чи що?
Рейтинг: 0+ -1-
 
автору, 09:44 02 січня 2023 р.
 
Розруха не в клозетах, а головах. Сміття не в контейнерах чи на полігонах, а при владі в Дрогобичі!
Рейтинг: 9+ 0-
 
Професор Преображенський, 09:51 02 січня 2023 р.
 
То я навчив Кучму хімічити із сміттям, бо перша угода на вивезення у Франківськ, з відповідними тарифами на вивезення за 120 км, була укладена з фірмою моєї жінки. Я тоді купив собі нового "мерса", а кучмі чомусь подобаються "хюндаї". А ви платили і будете платити, бо ми з мером і далі рулюємо.
Рейтинг: 5+ 0-
 
Жирний, 09:58 02 січня 2023 р.
 
Треба казати про найбільшу проблему- проблему мургів радянської торгівлі по-незалежному: якщо людина заходить до магазину і просить 5 пряників- то не потрібно тій варгатій дивитися з-під лоба, ніби їй після того ще би хтось мав в межу заїхати. Ай-йо? В людини немає грошей, аби вам ще й компліменти за мурги виповідувати, а у багато кого й тих нещасних копійок нема. Адиви, забуржуїнене яке, чисто по-бандерівськи. Може, їх би до криївок позакопувати, якийсь схрон пильнувати, а не за прилавком писки дути й вертіти очима від незадоволення? ! Роззуйте очі- й будьте люде! А то- як сміття. А така ж парадована торгова марка, що гуцули мало не флейти тешуть. Напевно, їхні власникині з власниками такі самі чорти й чортиці.
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 10:32 02 січня 2023 р.
 
Усіх з Новим Роком. Розказуйте, як зустріли. Я підчепив молоденьку продавщицю у Ромашці, то аж тепер пішла додому. Що вона витворяла, її чоловік у Польщі ховається від мобілізації, а вона дуже скучила за чоловічою ласкою.
Рейтинг: 4+ -1-
 
Гріцацуєв, 10:36 02 січня 2023 р.
 
Ви підчепили, напевно, на АСЬці-2? Я не про них: там у кожному магазині зовсім різні люди працюють, подекуди- зайдеш, то аж сяєш, а десь- йдеш, й Отченаш мовиш перед дверима.
Рейтинг: 0+ -1-
 
!, 10:38 02 січня 2023 р.
 
Так, це правда нажаль. Люди попросту виключили логічне мислення тому на ключових посадах при владі така кількість дегенератів.
Рейтинг: 5+ 0-
 
до "Преображенського.. ", 10:43 02 січня 2023 р.
 
З сміттям лише один вихід. БУДУВАТИ ЗАВОД ПО ПЕРЕРОБЦІ ТОГО СМІТТЯ. Але зараз основне питання НАБИТИ рило москалям і перебороти кацапів у даній війні. Бомбити територію кацапсьтану іншого виходу немає КРОВ ЗА КРОВ! Слава Збройнгим силам УКРАІНИМ!
Рейтинг: 2+ -1-
 
снайпер + АХТУНГ!, 11:08 02 січня 2023 р.
 
Сміттям, парковками машин, та всім комунальним господарством заправляє бувший податківець Москалик, раніше працюючи в податковій кошмарив бізнес, тепер кошмарить Дрогобичан та всю О Т Г , вивести непотріба з тої ратуші зробити люстрацію та вивести на Бергітки, поки не втік з награбованим до Канади де має притулок, бо знає що рано чи пізно прийдеться втікати та постарався з притулком в Канаді, а ті не проти приймати таких чинуш які готові там тратити награбоване в Українського народу!
Рейтинг: 11+ 0-
 
Ігор, 11:11 02 січня 2023 р.
 
Дегенерат, згідно роз'яснень академічного тлумачного словника, -людина аморальної. негідної поведінки; виродок. Враховуючи кількість хамів , підібраних на керівництво в культурі , освіті, медицині, фінансах , комуналці , а ще нагнутих старих кадрів ( доречі всі , як в сицілійській мафії Козаностра, зобов'язані постійно підтверджувати вірність дону, особливо в соцмережах і при зустрічі з працівниками галузі), -складається враження , що кабінет мера треба назавати японською-" хата хама"!
Рейтинг: 2+ 0-
 
До до"Преображенського", 11:46 02 січня 2023 р.
 
Чомусь в аналітиці не згадано першопричину проблеми зупинки броницького сміттєзвалища? За хронологією у грудні 2017 року кучма за порадою заступника качмара вирішив наїхати на район і не продовжити термін угоди оренди їх установ ( всі установи району, щоб податки повертались в район були зареєстровані в Лішні, хоча знаходились в Дрогобичі). І тоді, як справжній християнин, дочекавшись завершення Різдв'яних свят, голова району -Михайло Сікора організував спільно з броничанами блокування сміттєзвалища( доречі перед тим був бойкот сміття Львова і львівські сміттєвози посеред ночі по десять 20-ти тонних авто частково по перерахунку, а більшість за нал. -15тис. грн. з машини приїжджали в село. Але Брониця, окрім смороду нічого не отримувала! ) . Місто було в агонії, але на допомогу прийшов новий директор КМГ - жирний і сміття за завищеними тарифами почало возитись (за документами і далі продовжується) у Франківську область.  
Цікаво. що після цих перепитій, Сікора став радником Кучми, а його районний дружбан Щерба- дорадником. Щоб мати підтримку в районі на перспективу в освіті, вони підтягнули в освіту головним бухгалтером свою подружку з району -Оксану Вовканич. Мабуть, кучма не розуміє, що йде хитра гра Сікори за посаду майбутнього голови громади. бо сільські школи фінансуються без ліміту, а броницькі активісти отримали картбланш на таємній зустрічі, - якщо Сікора голова громади, то сміттєзалище буде закрите.  
Брониця. як у фільмі про Буратіно. стає полем чудес в громаді дурнів, де одні викопують золоті монети. а інших розводять!
Рейтинг: 6+ 0-
 
До автора, 12:16 02 січня 2023 р.
 
Ой, та йой: у того пана християнина роками в кабінеті будо двоє вхідних дверей- і лише посвячені в таїну буття пам"ятають, як він їх за тими дверима "християнинив": так, що тлумачний словник рідної мови вмить ставав енциклопедією вітчизняних ідіоматичних ессеїв. )) Але ті, котрі були дуже вище нього, наприклад, ще не так собі нагорі висвистували. Розповідають, що у самому Києві, у найвищій канцелярії, котрийсь пан юриста, пів життя заходив туди, мало двері не ногами відкриваючи, але раз, таки- три місяці боявся піти й забрати пальто, бо сильно щось йому там чимось у вухо стрілило. Не треба тут цуцики плодити, "християни" сракопопідлизувані.
Рейтинг: 4+ -1-
 
!, 13:24 02 січня 2023 р.
 
Сміття за адресою Нове Село, вул. Джерельна не вивозиться з моменту підписання договору (жовтень 2021 р. ). Рахунок за ненадані послуги виставлено. Кожного першого та третього понеділка місяця обіцяють забрати, а мішок зі сміттям і досі тут. Мені, щоправда, дали дозвіл власним автомобілем вивезти його (мішок) в Дрогобич. Але за що ж тоді я маю платити? Керівництво КП "Комунальник" свою роботу не виконує і не хоче розірвати зі мною договір. Погрожує штрафом "Екології". Хто знає, яким чином можна розірвати кабальний договір з цими аферистами? Допоможіть!
Рейтинг: 5+ 0-
 
Оксана, 14:50 02 січня 2023 р.
 
А ви письмово зареєструйте ( у двох екземплярах, причому один собі зі штампом " отримано") в комбінат і міську раду. А ще краще організуйте колективного листа від мешканців вулиці, бо потім в суді нічого з цією мафією не доведете!
Рейтинг: 6+ 0-
 
Юрист, 15:07 02 січня 2023 р.
 
Якщо не зміниться сама система яка є корумпована наскрізь, то від заміни одних посадовців на других результат нульовий. 30 років поспіль всі ці заміни не дали позитивних результатів у жодній життєдіяльній сфері , а корупція зросла в рази тобто до старих затятих совкових корупціонерів у вишиванці додались молоді та енергійні корупціонерики з новими обличчями так би мовити і все, ось так змінилось.
Рейтинг: 5+ 0-
 
підсумок, 16:23 02 січня 2023 р.
 
Сьогодні на сайті міської ради розмістили помпезне вручення Ковчем подяки Кучмі за волонтерство ніби то від обласної адміністрації. Але навіть на фото видно, що це не бланк облдержадміністрації і підпис явно не Козицького. Кому брешуть?  
Якщо порахувати скільки грошей заробили на смітті , дерибані міських парків і іншого комунального майна, то можна було б забезпечити всім необхідним не одну дивізію.  
Цікаво , чи про це напише кучми- бот Мішаня правдолюб?
Рейтинг: 6+ 0-
 
Стефанія Тарасівна, 18:53 02 січня 2023 р.
 
А як я не маю грошей на реєстрацію в судах- то що робити: бити у дзвони, а чи дягати поперек шпалів на колії- й, аби було веселіше, то щоб збоку ще грала музика від Zефіри. Інтересно, скілько тих робітників зи сміттєвозів сходили туди бодай раз в життю, на каву з компотом?
Рейтинг: 2+ 0-
 
..., 19:04 02 січня 2023 р.
 
Дивує позиція правоохоронців. Невже важко підняти декілька папірців, які створили керівники департаменту і перевірити їх на відповідність до діючого законодавства. Тут не треба Пуаро. Чому , коли ДП Комунальник збирав і вивозив сміття з 2020р. , а користувався тарифами, які незаконно ухвалені виконкомом на основі розрахунків КП КМГ ще 2018р. В 2022р. коли затвердили тарифи на основі розрахунків КП Комунальник вартість збирання зменшилась на 90 грн. за куб. м. і порахуйте на скільки надували мешканців. Що велика математика , чи і правоохоронці в долі . А це тільки один факт. Такі завдання під силу сержанту , а не мудрим слідакам. Чомусь і депутати не спішать створювати слідчі комісії як по Тепломережі. Страшно рухати сімейні клани злодійчуків.
Рейтинг: 6+ 0-
 
дрогобичанин, 19:10 02 січня 2023 р.
 
Та нашо той завод, як можна гроші деребанити , а сміття в Броницю возити!
Рейтинг: 6+ 0-
 
Макс, 19:58 02 січня 2023 р.
 
Пацани не партесь, ми за проханням Кучми вручили повістку Ковчу, бо він не вписується в команду мера під наступні вибори.  
Шкода , що не можемо призвати Сікору, бо той вже на пенсії.  
Але Ковч дуже хитрозмайстрований і напевно відпетляє. Тоді прийдеться давати повістки юніорам з культури і освіти, бо їм і так там не місце, навіть відповідної освіти не мають.  
Після них підуть Герман, Коцюба і Москалик, бо почали конкретно розводити мера на "бабки".  
Так що ми потроху почистимо сміття з міської ради!
Рейтинг: 10+ 0-
 
Військомат, 20:21 02 січня 2023 р.
 
Як пишуть новини в інтернеті на днях СБУ впіймали у нас в львівській обл так званого "ПЕРЕСЕЛЕНЦЯ" який був завербований кацапстаном і передавав дислокацію наших ЗСУ до кацапстану! Що йому зробити? Правильно мислиш . військовий стан - вишка!
Рейтинг: 3+ -1-
 
юрІй .............., 20:22 02 січня 2023 р.
 
Вручення повістки Ковчу це чистої води показуха, цирк і шоу :grin  
Ніякий військомат не зможе його мобілізувати так як у нього є троє дітей. До того ж Ковч як юрист знає свої права і тому правове свавілля будь кого щодо себе зуміє присікти на корню.
Рейтинг: 7+ 0-
 
До військомат, 00:00 03 січня 2023 р.
 
Ви всі жєби малі, а я кросавчик :p
Рейтинг: 2+ 0-
 
Зігмунд, 04:58 03 січня 2023 р.
 
А грамоти вручають ушльопки самі собі чуть не кожен тиждень на місяць , отож спадає на думку , що кількість тих папірців "похвальних" залежить від кількості "заносів бзди" певним "писакам" похвальних листів. Тому мудрі люди на їхні грамоти не ведуться бо занадто багато корумпованих схем біля тих "успішних" менеджерів-дзюрахів за дві каденції господарювання. Дуже яскравий приклад подібному : це коли перукар, у якого вся стіна завішана переможними грамотами у конкурсах перукарів, зробив звичайну стрижку клієнту у рази гірше ніж той перукар у якого немає жодної переможної грамоти і стіни охайно чисті від таких буклетів. Якось так працює логічне мислення коли бачиш подібні церемонії.
Рейтинг: 5+ 0-
 
до Стефанії Тарасівни, 08:41 03 січня 2023 р.
 
Це у них так комунізм ілюструється, колись модно було всілякі патрети на стінах у виходках клеїти.
Рейтинг: 5+ 0-
 
:(, 09:39 03 січня 2023 р.
 
Ось вам про "фаховість": Львівський оборонний кластер знемагає від нестачі коштів для виробництва висококласних бронежилетів- і шукає гроші поміж простих українців. А чому не звертаєтеся до того, котрий вишкваркав мільйони гривень на якусь. "Цифрову Львівщина" у 2023 році встановили у 19 мільйонів гривень- йому зараз найбільше свербить віртоанальна Львівщина? ! . Чи , таким чином, схематоз із закупівлі ще декількох заводів виконується?
Рейтинг: 2+ 0-
 
!, 03:57 04 січня 2023 р.
 
На око, без розслідувань-кримінал з виставленням завищеної ціни громадянам за невірно прокалькульовану логістику вивозу ТПВ і створення незаконного міського смітника навпроти автокранового заводу під видом сортувальної станції, що привело до нового екологічного лиха, не ліквідувавши бронницьке звалище. Масштаби цього лиха вперто не бачить як екологічна служба міста і області, так і прокуратура, а міським депутатам ніколи цим займатись, позаяк це питання в персональну кишеню нікому нічого не добавить, краще займатись голосуванням за виділення земельки громади комусь у приватну власність
Рейтинг: 1+ 0-
 
Анатолій, 13:37 06 січня 2023 р.
 
Голі баби на городі копали топінамбур
Рейтинг: 1+ 0-
 
Хреновий хірург, 16:48 07 січня 2023 р.
 
Капєц :eek шо внатурі копали топінамбур ? :grin
Рейтинг: 0+ 0-
 
Грінго, 17:25 08 січня 2023 р.
 
Так, рили шо дурні. А тебе тіки топінамбур цікаве, а голі баби вже нєє ?
Рейтинг: 1+ 0-
 
до Грінго, 17:44 08 січня 2023 р.
 
Ну то шо там з тими бабами, викопали той топінамбур ?
Рейтинг: 0+ -1-
 
Юзик, 20:43 09 січня 2023 р.
 
Ше копають :grin :grin :grin
Рейтинг: 1+ 0-
 
Олег, 06:14 10 січня 2023 р.
 
А де ? Де ті голі баби копають той цікавий фрукт ? Дайте чіткі координати де є ті роботящі, а головне повністю голі баби. Гаа ?
Рейтинг: 1+ 0-
 
Вучич-Ковальський, 15:15 11 січня 2023 р.
 
Йди подрочи може попустить. Баби йому тре. А хлопа голого з таким дрином, як дуло танка не хоч ? :(
Рейтинг: 0+ 0-
 
Дідух, 15:58 12 січня 2023 р.
 
Ті, котрі так шпарко рекомендують "та шукай си бабу", вже або взагалі ні до чого не здатні, або повмирали. А не треба іншим дурню всіляку радити!
Рейтинг: 0+ 0-
 
!, 16:22 12 січня 2023 р.
 
Та мобілізуйтеся ви вже на ту Кульпарківську бо плодитеся як дурні щурі курча мать :(
Рейтинг: 1+ 0-
 
Психіатр, 10:55 13 січня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5838 днів)