У Бориславі за рішенням ради опечатали храм УПЦ МП

Надрукувати
Останні новини Дрогобича
09.04.2023

 

8 квітня на території біля храму Покрови Пресвятої Богородиці московського патріархату представники духовенства, міської влади та численна громада вчергове звернулися до прихожан цього храму з вимогою про вихід з московського патріархату. Частина з них виявила бажання приєднатися до ПЦУ, а частина заперечувала такий крок. Про це повідомила Бориславська міська рада.
 
 У зв’язку з виникненням конфліктної ситуації одразу було скликано позачергове засідання сесії Бориславської міської ради. Депутати проголосували за те, щоб будівлю храму тимчасово опечатати до моменту вирішення спору по суті. 
Представники УПЦ московського патріархату та представники Православної Церкви України домовилися, що до врегулювання ситуації проводитимуть богослужіння на подвір’ї храму почергово. 
До слова, ПЦУ уже оголосила про те, що у неділю, в день Входу Господнього в Єрусалим, вперше на подвір’ї цього храму відбудеться молитва священників Української Церкви за Україну, за мир, за українське воїнство, за перемогу над московським окупантом! Початок молебня – о 15:00.
Нагадаємо, що ще у травні минулого року сесією міської ради було прийнято рішення заборонити з 1 червня на території Бориславської ТГ діяльність релігійної громади УПЦ парафії Покрови Пресвятої Богородиці, яка підпорядковується МП.
«Віримо, що Господь дасть сили і розуму християнам, які належать до московського патріархату, усвідомити, що не можна надалі перебувати в юрисдикції російського патріарха. І на території нашої громади більше не буде жодної церкви, яка має приналежність до країни-агресора», – сказав міський голова Ігор Яворський.

Переглядів: 1516

Коментарі (20)
 
Давно то треба було зробити. Падла служила паршивій москальні а не Богу.
Рейтинг: 4+ -3-
 
Нормальний чувак, 13:03 09 квітня 2023 р.
 
Чи вартувало б "освятити" іменем України (і перевірити) наступну публічну інформацію (в Україні, а то ж- і на Дрогобиччині та Львівщині):  
"Робота із зарплатою понад 30 тисяч гривень без вищої освіти – не така вже й рідкість на кадрових порталах (ну, хіба лиш там).  
Тонувальник авто. За цією вакансією пропонують від 45 тисяч гривень на місяць.  
Маляр МДФ-фасадів. Такому фахівцю обіцяють близько 40 тисяч гривень на місяць.  
Механік на СТО. Такому фахівцю обіцяють близько 30 тисяч гривень на місяць.  
Водієві вантажного автомобіля або бензовозу обіцяють за місяць до 50 тисяч (якщо за 1 км платитимуть 4 грн. , то всього на ці гроші треба наїздити 12500 км- це ж треба бути космонавтом довкола екватора? ! )". А то всі такі воятелі й християни, що від злодіїв та брехунів аж вишиванки сивіють!
Рейтинг: 0+ -2-
 
Брехня- в ній і вся суть!, 13:59 09 квітня 2023 р.
 
Дивлюсь я як надін ніжитися на пляжах Іспанії і на дискотеці , та під маскальскі пісні тікток знімає про щасливе і повноцінне життя біженки. Але паралельно хайпу на роз’єднаній сім’ї Олени Куртяк, так і хочеться спитати -, Ти тоже так хочеш, шкура, ? Сама Надін сєбала за бугор з дітьми і навідь забула , що вона рахується в бат. Їм. Кульчицької і щей до того має бойові навики. Але вона на відміну від Куртячки сєбалась і насрала на війну і допомогу військовим. Куртячка молодець , як мама я її поважаю ! Домовилась за сім’ю , подбала про дітей , а сама вернулась в Дрогобич , хоч могла як Надька торчали за бугром і знімати щасливі тіктоки про прекрасну мирну Європу. Так і хочеться сказати тобі Надю -іди на )(уй!
Рейтинг: 6+ -1-
 
Надя Лисенко май Бога в серці, 14:24 09 квітня 2023 р.
 
А куда тепер будуть ходити Павло Цвігун Ярослав Пецюх і Володимир Дзерин молитись? Всі ми бачили як Борису Альбертовичу Філатова московський філарет Кирило дарував відзнаку за неоціненний вклад в рускій мір на Україні. Куда тепер…. будуть на Закарпаття їздили ПРІХОЖАНЄ ААААА?
Рейтинг: 9+ 0-
 
нло, 14:39 09 квітня 2023 р.
 
Ето конечно дискриминация. В Украине есть свобода вероисповедания.
Рейтинг: 5+ -8-
 
Леонид Гольберг, 14:39 09 квітня 2023 р.
 
Це- ще одна дурня, якою пудрять мізки доведеному до жебрацтва народові. Якось і триста років, і 80, і тридцять поспіль і мирилися, і любилися, а тепер, раптом, у когось політичний пронос, срачка і геморой тріснув помежи очі? ! Що, знову обнюханий Будун впав у фрустрацію? Зібрати понос у валізку- й віддати на корм ворогам і людиноненависникам, якими б прапорцями і папірцями вони не вимахували. І в Україні- також і тим паче! Інакше буде Бог карати, а від цього вже ніякі короновані карети й перероблені ракети псевдо-панів не врятують! Навіть парасольки на дротиках- перед наступними виборами й піяніни по фортеп"яних! Зрештою, Бог у церквах не живе й далеко-далеко не кожен, хто тюпає щоразу до церкви, досі так до Бога й не наблизився, от, аби паради погузичити.
Рейтинг: 6+ -1-
 
Твереза суб"єктивна думка, 14:48 09 квітня 2023 р.
 
та на фронт ту громаду.
Рейтинг: 3+ 0-
 
з Дрогобича, 15:54 09 квітня 2023 р.
 
І що вони там будуть робити: викопувати траншеї і тут же ж- закопувати? Так пани в лямпасах на окраїнах міста свої маєтки будували, найнявши пару-від безробіття- пияків за чвертку й сто грам, поки їхні голодні солдати пуцували ваксою асфальт і фарбували листя на деревах, бо, бачте, комісія мала приїхати- напакувати "даниною" багажники.
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 17:50 09 квітня 2023 р.
 
:(, 17:50 09 квітня 2023 р. =будуть йти з молотвою разом з рузькими попами на мiннi поля. там iм рузьський бог й поможе!
Рейтинг: 4+ -2-
 
з Дрогобича, 20:19 09 квітня 2023 р.
 
Давно не відвідувала сайт. Заглянула, і пофортунило. Улюблена тема. Відповідь писаці Леоніду Г.  
Пригадуєте, коли кілька років тому я тут писала, що церква РПЦ на Трускавецькій перестане існувати, а будівля перейде в користування громади ПЦУ. Ще один доведений факт того, що зло буде покараним.  
Вбивцям не місце на украінській землі. Льонику. Свобода віросповідання таки в Украіні є! Але до ефесбешноі секти це стосунку немає.
Рейтинг: 7+ -3-
 
Наталія, 20:34 09 квітня 2023 р.
 
всі попи з МП гомосексуали граються в сраку то доказано фактично ТЬФУ
Рейтинг: 3+ -2-
 
то не видумка, 21:19 09 квітня 2023 р.
 
То скільки у вас богів: стільки, скільки й ворогів?
Рейтинг: 0+ 0-
 
:(, 21:35 09 квітня 2023 р.
 
Леонід гольберг переживайте за пункт обігріву, бо ви там самі замерзнете в сінагозі. А з дескремінацією ми самі впораємось.
Рейтинг: 4+ 0-
 
Абдула, 23:27 09 квітня 2023 р.
 
Тисячолітня православна церква вистоїть і в цей раз! Головний ворог для жидів це православ'я!
Рейтинг: 4+ -5-
 
Олесь, 10:58 10 квітня 2023 р.
 
Пхех: Бог у церкві не живе, навіть, жодного разу, мимо не проходив! Якщо нема Його у серцях (у зголоднілих, як і в ненажерних, Його ніколи й не буде, бо кожна нова думка- про бодай би чогось спромогтися купити попоїсти)- ніякого результату з отих крикливих походеньок з прапорцями, як У Кам"янці, наприклад, не буде: ото, найняли пару варіятів шмаркатих, аби круги намотували й вишиваними трусиками махали, тьху, сатаністи!
Рейтинг: 2+ -1-
 
!, 11:07 10 квітня 2023 р.
 
Київська область село Липники , відбирав церкву зам. мера, миттєва смерть на подвір'ї цієї церкви. факт.
Рейтинг: 5+ -4-
 
Олесь, 13:09 10 квітня 2023 р.
 
Ну ось вам і се-се! Не їдь тимчасово посадовим кріслом на народ- і жив би до кінця життя, навіть без корони на голові. Яке тепер йому царство бажати?
Рейтинг: 0+ -2-
 
:(, 13:58 10 квітня 2023 р.
 
на фронт рукоблудникiв робити димовi завiси кадилом!
Рейтинг: 1+ 0-
 
з Дрогобича, 15:57 10 квітня 2023 р.
 
До Олеся.  
Мені є цікавою ваша реакція на поголені ноги і лаковані нігті (чит. кігті) вашого Паші-мерседеса. Як воно! ! :grin :grin :grin Прокоментуйте.
Рейтинг: 3+ 0-
 
Наталія, 21:52 10 квітня 2023 р.
 
До Олеся.  
Ваша правда. Тисячолітня православна церква вистоіть. Але це не про московитську. РПЦ отримала автокефалію від Константинополя тільки у ХVII сторіччі. Ваша УПЦ є частиною РПЦ. УПЦ не є самостійною одиницею, бо не має патріарха окрім Кіріла московського. Тому вона апріорі не може називатися і не є украінською. Кіріл, як всім відомо, благословив вбивсво украінців. Тому на украінській землі отоі наволочі не має бути, і не буде. А ті віряни, які ще ходять до московських попів молитися, з часом зрозуміють ху із ху. І не буде на украінській землі супостата. Слава Украіні! А вороженьки щезнуть як роса на сонці! Як любить повторювати Роман Цимбалюк: Украіна була, є і буде!
Рейтинг: 2+ 0-
 
Наталія, 17:56 11 квітня 2023 р.
Додати коментар
Ім’я:
Коментар:

 
© 2008-2024 Дрогобич Інфо → (сайт працює 5841 день)